>

неделя, 8 октомври 2017 г.

Cien Med / Sensitive Creamy Oil Wash

Здравейте,

Как върви неделята? В последния ден от календарната седмица е време и да завърша  тематичната такава в блога. Както знаете, тази седмица беше посветена на душ олиата, които ми помагат в борбата с екземата, а днес ще ви представя и малко по-различен продукт. Ще ви разкажа за крем душ гела с масла на Cien Med - мaрката на Lidl, подходящ за суха и чувствителна кожа.


Този кремообразен почистващ продукт за тяло открих съвсем случайно, пазарувайки в Лидъл. Трябва да призная, че щанда с техните козметични неща просто го пропускам, но след това откритие промених това.
Случайно минавайки с количката забелязах "медицинската" им (Med) серия, която не бях виждал преди. Спрях се и разгледах - истината беше, че видях доста интересни неща, които са подходящи за моя тип кожа. Трябваше да пробвам нещо и за да не награбя всичко, внимателно изчетох етиктетите на всеки един продукт и грабнах този измивен продукт. Дори да не ми харесаше, цената беше ниска (около 2 лв.) и нямаше да ме е яд.

Той не е типичното душ олио, защото текстурата му е на крем. Наподобява емулсия или по-гъст, бял лосион. Текстурата му се разпенва добре и е икономична  - не е нужно много количество, за да образува кремообразна пяна.
Опаковката му побира 300 мл. продукт (което е супер в съотношение цена-количество), но за съжаление няма помпичка.


Съдържа 5% овлажняващо соево масло, заедно с добавено мляко, глицерин, слънчогледово масло и витамин Е.
Ароматизирано е, като лично аз не съм фен на уханието му. Ухае ми на нещо като пюре от круши, което е покафеняло от въздуха. Странна асоциация, знам, но нали знаете как се променя леко аромата на нарязания плод като покафенее... Подобно е уханието тук, поне моите сетива такава асоциация правят.

Върху кожата се усеща като обикновен почистващ продукт, като има едва доловима масленост. По-скоро се усеща леко балсаместо, докато го разпенвате върху кожата. Бих го нарекъл "душ балсам".
След отмиването му, върху кожата няма филм или неприятно усещане. Тя е чиста и мека. Ако мога да го различа с друг продукт, този прави  една идея по-гладка кожата, това веднага забелязвам - много приятно омекотява и я прави гладка на пипане. Някак си е като балсам за коса, но върху тялото и без да се усеща. Точно conditioning е и действието му. Не ми дава силна хидратация или подхранване, по-скоро омекотяване и по-гладка кожа.
Понася се добре от чувствителната ми кожа,  но в активен период на екземата, не оказва същите успокояващи и туширащи дискомфорта свойства, които например любимото ми олио прави.


Не мога да кажа, че това е продукт, в който се кълна или без който не мога. Това е продукт, обаче, който е лесно достъпен, евтин и повече от приличен като качество. Реших да го включа в тази седмица, защото в дрогериите и супермаркетите рядко може да се намери хубав подобен продукт и ми се искаше да споделя за него. Този е успешен ( според мен ) и ако търсите добър нискобюджетен измивен продукт за суха кожа на тялото, може да му хвърлите едно око.
Без да ми любим in general, от този ценови клас е най-доброто, което съм откривал!

Идеален е за ограничен бюджет, който няма възможността да поддържа постоянно дермокозметични марки, но иска нещо по-добро от намиращото се в дрогериите.
Чудесен е за цялото семейство и в съотношение цена-качество-количество.

2 коментара:

  1. Чудесен продукт за без пари. Благодаря, че го описахте така точно.

    ОтговорИзтриване
  2. има много от душ гел '' чиен '', но с мед не намирам от този , може да са променили опаковка ?

    ОтговорИзтриване