>

сряда, 12 април 2017 г.

Benton Snail Bee / High Content Essence* and Steam Cream*

Здравейте,

Знаете, че станах голям фен на корейската марка Бентон и тя се превърна в едно от тоталните ми открития през последната година.. Повече за нея ви разказах тук, а днес искам да ви представя две много интересни неща, които предизвикаха еуфория у мен още като ги тествах преди няколко месеца.


Първо трябва да кажа, че съм разочарован от себе си - оказа се, че нямам нито един пост за т.н. есенции, които са основата в корейската рутина и аз много харесвам. Хубавото е, че днес поправям грешката с много добра тяхна разновидност - есенцията на Бентон с високо съдържание на на екстракт от охлюви и пчелна отрова.

Есенциите са тип продукт и стъпка за грижата за кожата, която идва от Корея. Това не са тонери, нито имат почистваща функция, както често се бърка. Това не е и серум. Това е стъпката, която полагате след тоника и преди серума - често тогава се използват и ампулите, за които ви бях разказвал.
Есенцията е най-често воднист лосион/гел, направен само от активни съставки. Идеята й е, че нанесена след почистващия ритуал, активните съставки в нея ще проникнат възможно най-дълбоко и ще се усвоят максимално от кожата.



Какво съдържа тази на Бентон?
Вместо вода, формулата е изцяло на базата на охлювен секрет и алое вера. Висока концентрация на пчелна отрова има силен анти-ейдж, повдигащ и лифтинг ефект, а епидермален растежен фактор  подпомага клетъчната регенерация и възстановява кожата от ежедневния стрес.
Хиалуроновата киселина е най-често използваната съставка в този тип продукти и тук тя не липсва в щедро количество - задържа влагата в кожата и запълва сухите линии.
Арбутин изсветлява и избистря тена, а аденозин има дерморелаксиращо действие.
Съдържа също пантенол, аргинин и растителни екстракти от райска ябълка, черна върба, живовляк, кафяви водорасли, ружа, алое, сечуански пипер , пулсатила и брадат лишей, като всяка от тези съставки има специфично действие и ползи за вашата кожа

Есенцията идва в удобна опаковка с помпичка, като 2 помпички от нея са достатъчни за лицето и шията ви при едно нанасяне. Усеща се много леко върху кожата, не натоварва и не лепне. Попива за секунди - оставя кожата гладка и мека. Няма осезаем хидратиращ ефект - както казах, идеята на есенцията е друга.

За хидратацията пристъпваме към т.н. стийм крем. Какво представлява? Произведение на алхимията и модерната наука. Името стийм (пара) крем идва от това, че съставките биват смесени и разложени до емулсия, бивайки подложени на ужасно силна струя гореща пара. Парата разтваря и смесва съставките, а те придобиват формата на емулсия/крем. Какво постига това? Максимално запазване на качествата на суровините, заедно с една лека като перце формула, която обаче се топи като масло върху кожата.


Стийм кремът на Бентон е именно такъв - върху лицето той се топи. Няма такова топящо се усещане, наистина - пробвал съм не една или две грижи за лице, но усещането при този крем е различно. Личи си просто, че е от друг порядък и направен с друга технология - формулата е единствена по рода си. Усеща се супер луксозно, сочно, богато и хранително върху кожата.
Оставя кожата много мека, подхранена и хидратирана - не се усеща мазно или тежко. Формулата е просто великолепна!


Стийм кремът съдържа изброените по-горе съставки, заедно с арганово масло, ниацинамид, слънчогледово масло и витамин Е. Изключително е наличието на скъпото шафраново масло във формулата.

Какво правят заедно? Определено есенцията прави повечето чудеса - прави кожата гладка и избистря тена перфектно. Сваля признаци на умора, което за мен е много важно - кожата изглежда отпочинала и свежа. Кремът пък доставя нужната хидратация и храна за кожата - маслената му текстура успява да подхрани и нахрани кожата така, че на нея да не и липсва нищо. Кожата се чувства повдигната и  нахранена - имам чувството, че след нанасяне тя започва да пие крема като със сламка и си изпива всичко! Аз го предпочитам като нощен крем, когато съставките се усвоява най-добре и кожата има време да ги абсорбира.
Моята кожа се чувства в перфектно състояние, нуждите й са покрити напълно, контура е по-повдигнат (знаете, че имам отпусната кожа), а тенът е свеж и бистър. Тя се чувства и изглежда добре. За мен е прекрасна цялостна грижа, заедно с другите продукти от серията (има и лосион, който се нанася преди крема, но може да се мине и без него - не е нещо особено)
Комбинацията и всички активни съставки във формулите са показател с какви неща бива заредено лицето ви - без химикали или ненужни съставки. Само активни и чисти натурални деривати и извлеци.


За кого се препоръчва линията? Тя има силен анти-ейдж ефект, но може да бъде ползвана и като превенция или при първи признаци. И двете се препоръчват за всеки тип кожа и нужди, включително проблемна - хората с акне в по-напреднала възраст биха могли да открият чудесни съюзници в борбата и с бръчките, и с акнето, тъй като серията се грижи за кожата ви по начин, че да я остави във вид като на Гейша - т.е. перфектна във всеки аспект.

Важно е само да отбележа, че марката препоръчва употребата на слънцезащита, заради арбутина, който има избелващо действие.

Есенцията идва в опаковка от 60 мл. (колкото два нормални серума  и плюс това супер икономична) на цена от 43 лв, колкото струва и стийм кремът (50 мл. в тубичка). И двата продукта идват в картонени опаковки с еко дизайн, а техен официален  и единствен вносител за България са КоКос, където и може да ги намерите.



Няма коментари:

Публикуване на коментар