>

петък, 20 май 2016 г.

STR8 Live True / Eau de Toilette

Здравейте!

Рядко пиша ревюта на парфюми и изобщо аромати, тъй като съм невероятно капризен и смятам знаете това. Въпреки това, имам чудесна колекция, но използвам не повече от 2-3 аромата в нея. Едно от основните неща, заради които не успявам да си намеря нещо, което да харесам, са масовите аромати - не понасям еднакви, дори сходни композиции. Винаги съм харесвал уникалното и различното, затова винаги залагам на по-нестандартното (вече сте чели за аромата, превърнал се в моя запазена марка), но те се откриват все по-рядко.
Ако някой ми беше казал, че ще си купя подобен продукт, който струва под 100 лв. , щях да му се изсмея. Не, че съм сноб (добре, де... малко), но винаги залагам на качеството, което аз откривам в по-високия клас. И напук на всичките ми разбирания и предубеждения, днес ще четете за нов продукт, който не просто струва смешна сума и се намира навсякъде, но й се оказа повече от чудесен за капризния ми нос - новата тоалетна вода Live True на STR8.


Не беше импулсивна покупка и честно казано се борих със себе си, преди да я направя.
Ако ме пуснете в дрогерия, чувствам се тотално не на място. Лично мен този абсолютен хаус и много неща/хора ме дразнят, а да не говорим за състоянието на продуктите в тях. Когато наскоро имах неприятната задача да съм компания на приятелка, която пазаруваше, аз трябваше да намеря нещо, което да правя, докато тя си избира 9 минути (засичах!) боя за коса.
И така реших да видя какво ново при ароматите  и съвсем случайно пръснах  Live True - не бях впечатлен, веднага подминах, признавам.. и след около 30 мин,, прибирайки се към вкъщи, изненада - започнах да усещам нещо  много приятно и по вкуса ми - дори не се усетих, че е от нея, мислех, че е някой до мен. В следващата седмица точно три пъти тествах аромата на кожата си, докато най-накрая реша да го купя. Какво ме впечатли? Продължавайте да четете!


Идва в типичната метална кутийка на марката, която лично на мен много ми харесва, а и вътрешността е направена с вкус. Предлага се под формата на тоалетна вода, автър шейв, дезодорант и общо взето стандартния арсенал.
Цената за ТВ е около 9-10 лв - абсолютно смешна и нямаща нужда за коментар. Качеството за мен е повече от добро за тази цена и спокойно бих дал  трицифрена сума за аромата! Но какво му е специалното?

Истината е, че веднага след пръскане за мен не е нищо особено - приятни водни акорди и... толкова! Типичен свеж и спортен, мъжки аромат, без излишна тръпчивост и сладост. И така до след около 5-10 минути, когато  връхните водни нокти си отиват и ароматът се преобразява на кожата ми. Става леко плодов, приятно мек, но въпреки това някак нежно-остър. Започват да се усещат плодови нотки - веднага усещам  ананас и горчив грейпфрут, както и нотка лавандула. Не е сладък - не се бъркайте. Пикантен  привкус придава кардамон, а мъжките нотки засилват здравеца и необичайно - мащерката. Всичко това е преплетено в нежно сладък, но все пак морски аромат - водните акорди са оставили остатък, а композицията се развива по уникален начин. Приятно допълнение е евкалипта, който е ключов, според мен - отнема леко от сладостта на сочния ананас и го прави  по-мъжки свеж. Има и лека топлота на амбър, която смесена с горчивия цитрус стои много добре!
За финал идва най-любимото ми - жасмин, който прави един толкова мъжки и дори спортен аромат, невероятно нежен и носим за хора, които не харесват като мен подобни. Като последен щрих се усеща леката острота на елата, която не се усеща, но носа ми като специалист долавя нотките й.


Върху моята кожа за тоалетна вода има страхотна трайност, което ме спечели - преди да го купя го тествах в над 10 часов ден на крак. Накрая на деня все още усещах аромата му, а върху дрехите се усещаше до следващия ден. В течение на дена се разгръща, особено моята кожа го превръща в нещо страхотно. При мен тоалетните води някак биват изпивани и аз не ги усещам, за разлика от околните. Този усещам при всяко мое движение, което ми харесва, защото рядко ми се случва с аромати.
Разбира, се трайността зависи от химичния състав на кожата ви, затова е строго субективна тема.

Обобщеното ми мнение е, че е абсолютно бюджетно попадение! Ако нямате финансова възможност, а искате качествен, по-различен аромат - хвърлете му едно око. Ако сте фенове на нестандартно разгръщащите се аромати - също! Ако си търсите нещо ново - също! Абе просто му хвърлете не просто око, а го разносете - заслужава си!

2 коментара:

  1. задължително ще пробвам! в кои вериги може да се намери?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ами тя марката я има горе-долу навсякъде, но аз го загледах в Дм, даже сега е на около 8-9 лв. (има някаква промоция, точно вчера гледах)

      Изтриване