>

сряда, 18 май 2016 г.

Douglas Naturals Hand Cream*

Здравейте!

Преди време ви споделих новината, че Дъглас са пуснали собствена био линия. Днес е време да се спра на продукт от нея - крема за ръце с органично арганово масло.


Нека първо ви разкажа малко повече за самата серия. Тя включва био сертифицирана пълна грижа за лице, както й за тяло. Ако сте феновете на био продуктите, в серията ще намерите всичко, а съставите ще ви се харесат от пръв поглед - максимално изчистени, напълно натурални  и богааат ансамбъл от органично сертифицирани масла и екстракти. Освен всичко, за качеството си, цените на линията не са прекалено високи. Ако сте влизали в обектите, където се предлага ексклузивно (списък в края на поста), то сте забелязали, че линията има цял щанд с натуралните си продукти, декориран с истински, сурови арганови ядки - ключова съставка във всички продукти.
Освен, че е 100% натурална, линията е веган, не е тествана върху животни, без ГМО, CO2-неутрална и разградима в природата в рамките на 24 часа.

Кремът за ръце идва в 75 мл. тубичка, а ако четете блога, то знаете, че този тип кремове на марката са ми страшни любимци. Този не прави изключения, а натуралният състав е само допълнителна полза.

Текстурата е млечно бяла, лека и доста маслена. Нанасяйки, образува лек бял филм, който масажирайки изчезва веднага. Текстурата наистина е лека, попива бързо, но в същото време получавате ужасно силен подхранващ и хидратиращ ефект. Маслата се усещат, без да тежат или да се чувстват мазно . Типично за био продуктите е, че заради липса на някой спояващи съставки, формулите не са особено "сгодни" - в случая с био серията на Дъглас този проблем го няма. Бих казал, че е една от най-добрите линии и с най-добри текстури, сравнено с други марки (а някой от тях и дооста по-скъпи).
Ароматът е неповторим - лека цитрусова нотка на портокал, но главния аромат е много приятно сладък (но не захарен), с нотка на ядка (арган). Много приятен, нямащ нищо общо с гадните био аромати, които повечето такива продукти носят. 100% натурален (на базата на етерични масла), ясно отчетлив и наистина неповторим. Би било прекрасно ако този аромат го има под формата на някакъв парфюм, определено бих го ползвал, защото е сложен като композиция и носи чудесни нотки, преплетени сложно (природата си знае работата!)
Що се отнася до ефектите, за да пиша ревю на крем за ръце, то определено ми е харесал повече от стандартното - подханва невероятно добре, кожата е мека, хидратирана и немазна. Попива напълно, а арсенала от масла просто я прави бебешки гладка и мека. Дори, когато са най-сухи, успешно се справя с ръцете ми, без да тежи.
Съставът - първите две основни съставки са масла от соя и арган - основата на крема. Добавени са още масла от шеа, жожоба, маслина и слънчоглед. Екстракти - вода от джиджифил и зелен чай, витамин Е, както и лецитин.
Няма синтетични съставки, изцяло натурален състав.



Цената на крема за ръце е  19,99, а линията може да намерите само в избрани обекти на Douglas - в София  в The Mall и Serdika Center, както и във Варна - Grand Mall Varna.
Ако сте фенове на био козметиката, то непременно хвърлете око на нещата, защото си струват вниманието. Най-изкушаващата част е, че до края на този месец ползвате отстъпка при закупуваните на продукти с марката Douglas - при 2 продукта - 20%, при 3 - 30% и при 4 - 40% отстъпка.
Очаквайте още впечатления й за други продукти от линията скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар