>

понеделник, 28 март 2016 г.

L'Occitane Aromachologie Rebalancing Black Soap

Здравейте!

Днес темата ще е много приятна, луксозна и отпускаща ... просто защото е посветена на такъв продукт. Става въпрос за едно наистина интересно съкровище, тъй като е необичаен и некомерсиален продукт, а именно - черен ребалансиращ сапун. Ще си кажете - какво интересно има? Ами продължавайте да четете!


Аромакология е една чудесна серия на Локситан - имам няколко продукта от нея, а днес ще ви говоря за буквално съкровището или черешката на тортата в нея, именно този черен сапун. Той е на основата на маслиново масло, обогатен с евкалипт, за да почиства кожата в дълбочина и да разтвори нечисотиите, оставяйки я мека, хидратирана, гладка и с подобрена текстура.


Сега обаче да направим две много важни уточнение - това нито е сапун, нито пък е черен.
Консистенцията на продукта е като паста - прилича на желе, но се загребва като паста/вакса - гъста, маслена и леко желирана текстура. Цветът пък е оранжево-кафеникав, тъй като продукта е натурален и единствения оцветител в него е.. карамел. Да, има цвят и прилича точно на карамел.


Самата паста се нанася много лесно - загребвам, след което нанасям на задължително влажна кожа по цялото тяло с лек масаж (нанасяте директно, не използват гъба). Самата текстура се разтапя, обгръща кожата във филм и леко се разпенва. След това както обикновено отмивам с вода, отново с лек масаж. Резултатът е перфектно чиста кожа, дори някак премита, но без чувството на сухота, напротив. Самата паста оставя кожата свръх мека и я прави много, много гладка. Често срещано мнение е, че оставя филм - не, напротив. Измива се напълно (затова и преди да го купя се измих в магазина на марката с него, заради прочетеното в мрежата).
Направих дори експеримент да измия едната си ръка със сапуна, а другата с обикновен душ-гел. Резултатът - измитата с черния сапун ръка се усещаше по-чиста, а на пипане беше по-мека. Определено получавате дълбоко почистване без изсушаване.
Ухае и оставя много приятен аромат на евкалипт - някак свежо и ободряващо, но след измиване не се усеща на кожата. Ароматът идва от етеричното масло от евкалипт, вложено в продукта - не съдържа други ароматизатори, тъй като продукта е натурален.


Гъстата текстура е супер икономична - количество колкото орех ми стига за цялото тяло (а опаковката е от 170 гр.). Препоръчително е сапуна да се ползва 1-2 седмично, както ексфолиантите. Идеята му е, че маслената текстура ще навлезе в дълбочина и ще разтвори мръсотията, без да е агресивен и съответно оставяйки кожата хидратирана и мека.  Затова е добре първо да затоплите под душа леко тялото, за да могат порите да се отворят и сапуна да навлезе без проблем.


Може спокойно да замести ексфолианта ви, тъй като върши същата работа, но без частици и напълно неагресивно. Може да се ползва и в комбинация с ексфолираща ръкавица. Ако все пак сте фенове на ексфолиантите, в същата серия има ексфолиращ душ-гел - частиците са супер приятни и много добре се допълват със сапуна.

Това е травъл сайз, но с удоволствие ще купя големия душ-гел
Мога да кажа само, че това е разкошен продукт за дълбоко почистване на тялото. Ако имате пък към магазин на Локситан, то измийте се или вземете мостра, за да пробвате този разкош. Цената му е 43 лв. (може да се купи й онлайн, през сайта им) Именно този сапун е тайната аз да имам чиста и мека кожа, без да полагам специални грижи - той просто върши всичко. Незаменим ми е и определено заслужава внимание!

8 коментара:

  1. Много интересен продукт! Ще мина да го погледна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина е много интересен, заслужава си да се погледне/тества. Ще се радвам после да споделиш дали ти е харесал (в което съм сигурен :D) !

      Изтриване
  2. Видя ли "черен сапун" ми светват очите. От години се опитвам да намеря заместник на черния сапун на Ейвън, по който още тъжа - това беше най-добрия продукт за мен евър. Ако имам път към София, непременно трябва да се отбия и да го видя, дано поне се доближава до ефекта на Ейвънския (защото като съдържание нямат нищо общо). Иначе никога не съм знаела, че Локситан имат такъв такъв продукт, много интересно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Холи, ако искаш мога да ти изпратя моя, ползвала съм го не повече от 2-3 пъти и не успя да ме спечели.

      Изтриване
    2. Холи, този на Ейвън го имах преди доооста време (от Планет Спа серията, нали? че може да имат и друг, знам ли). Вярно е, че нямат нищо общо - по спомен онзи се пенеше доста и беше лек като текстура, имаше просто измиващо действие. Този се усеща като масло и не е пени толкова обилно, но крайния резултат е да не кажа горе-долу същия. Тази вид премитост на кожата/супер чистота се усеща и при двата, но при мен Ейвъна изсушаване, докато тук го няма това.

      Изтриване
    3. Нина, мерси много! Имам в момента още малко (бях се запасила), ако реша, ще ти пиша.
      Джей, "ужасен си" - купувах желе на Лъш, сега се очертава и това. Много се радвам, че ги сравни и си го ползвал този на Ейвън - той наистина си е малко по-агресивен, този на Локситан си мисля, че по описание и състав е повече като грижа и неагресивен, както си го описал... Ще го помисля още малко, но няма да устоя дълго!

      Изтриване
  3. Аз също търся заместника на черния сапун на Ейвън и това сега много ме изкушава.При мен Avon-a не се пенеше изобщо :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мен ме изкушава, изкушава и накрая просто се предадох (и добре, че го направих, защото е страхотен) :D

      Изтриване