>

четвъртък, 4 февруари 2016 г.

Nordics Eco-Friendly Bamboo Toothbrush

Здравейте!

Винаги съм бил за "Green" идеята. В света, в който живеем, ние малко по-малко унищожаваме природата и един ден това ще доведе до необратими последици. Винаги се радвам, когато намеря нещо ново, готино, направено от млади и амбицирани хора, което да е с такава идея. Така попаднах на бранда Nordics, който освен всичко се оказа и български. Марката произвежда еко, био-разградими четки за зъби от бамбук. Аз си купих тази, която е с въглен по влакната, който помага за избелването на зъбите и за нея ще ви разкажа днес.


Четките, както казах, са български. Правят се от вид бамбук, който пандите не ядат, освен това е обработен по начин, по който при ежедневното мокрене четката да е защитена от бактерии и мухъл. Почистващите влакна са от рециклиран найлон, а в случаят на моята четка са обработени с въглен (предлагат най-различни видове за цялото семейство, дори деца). Краищата са изтънени , за да може влакната да проникват под венците за максимално почистване.


Идват в рециклирана картонена опаковка с логото - семпло и простичко, изцяло природосъобразно.


Шокира ме най-вече цената, изключително ниска - струват 4 лева и стотинки навсякъде, даже купих за цялото семейство.


Като усещане, влакната са супер, супер меки. Нежни, не се чувстват, но в същото време почистват и полират зъбите идеално. След миене, зъбите са почистени, а ефекта от въглена си личи, защото са някак по-чисти и полирани. Определено мекотата на влакната не значи, че не работят - миенето е лесно, бързо и не трябва натиск, а в същото време зъбите са почистени идеално. Ако имате чувствителни венци като мен, просто са попадение.
Самият бамбук при намокряне, ако си го допреш до носа, мирише свежо, на кора от дърво след дъжд - много приятно, доставя чувството за природа. В същото време не мухлясва и няма никакви недостатъци, заради обработката. Самата четка е лека като перце, а дръжката е удобна.
Обичам да ползвам четката с любимата ми твърда, изцяло натурална паста за зъби, под формата на таблетки (за нея ще четете скоро)!


Ако не сте пробвали четките ви съветвам да го направите, защото си заслужават! Намират се по аптеки, био магазини, вече във доста големи вериги - може да проверите в страницата на марката във Фейсбук, откъдето също може да се поръчва.

3 коментара:

  1. И аз използвам тази четка от известно време и споделям твоето мнение, че е страхотна. Малко по-мека е от тези, с които съм свикнала, но е щадяща към венците.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено откъм мекота и нежност е перфектна

      Изтриване
  2. Great share! I read your article, I liked it very much, you gave very good information about bamboo.
    Next page
    Helpfull hints
    Click
    Main page

    ОтговорИзтриване