>

неделя, 21 февруари 2016 г.

Shiseido Extra Gentle Shampoo / For Oily Hair

Здравейте!

Днес е време за нещо, за което не съм говорил - грижа за косата. Вероятно обаче ще ви се стори странно коя е марката, за която ще говоря - Шисейдо. Доста хора нямат и представа, че те предлагат продукти за коса, а те са едни от най-качествените и високо ценени. Те са висок клас луксозна грижа с най-новите иновации, които спокойно биха издухали професионалните серии, които познаваме. Те са с действие и резюме на едни от най-добрите и луксозни продукти за коса, даващи истински ефекти, а професионалната им серия е една от най-ценените в Япония.
И за да станем по-конкретни, днес ще ви говоря за нежния шампоан на марката. Той се предлага във версии за суха, нормална и мазна коса, като моят е за мазна.


Идва в 200 мл. рециклирана опаковка, обвита във фолио (няма картонена кутия). Изцяло еко презентация, а самата бутилка е удобна и лека. Подходящ е за нормална към мазна коса и е нежно измиващ, правещ косата лесна за стилизиране, бляскава и мека, с обем.

Идеята на шампоана е да измие косата нежно - растителни и мощни почистващи съставки измиват скалпа и косъма, без да премиват. Те отстраняват натрупаната мръсотия и мазнина, без да бъдат агресивни и без да нарушават нормалното действие на кожата на главата. Повечето шампоани за мазна коса премиват косъма и скалпа, след което производството на мазнина се увеличава и се получава омагьосан кръг. Този шампоан не цели това - той цели да почисти и да се погрижи за косата ви, оставяйки я в най-добър вид, без да е агресивен и да нарушава нормалната й функция.
Линията третира всички фактори, които биха могли да увредят косата ви и е максимално нежна, без да уврежда или натоварва косъма.


Шампоанът предотвратява и накъсването, грижейки се за косата и краищата и подхранва кутикула с катионов полимер (който и предпазва от външни агресивни фактори - сух/мръсен въздух, УВ лъчи, сешоар, ресане... ) Нежните измиващи съставки измиват нежно косата, но в същото време почистват мощно и ефективно.


Текстурата му е прозрачна, жълтеникава и се пени лесно. Ароматът е много приятен - свеж, луксозен, с лека източна нотка. След измиване, косата ухае свежо и чисто.
Образува обилна пяна, която се отмива лесно и оставя чувството за чиста коса.

След измиване спокойно може да прокарате пръстите си през косата - тя е мека, гладка, няма заплитания и има обем. Вероятно ще ви прозвучи странно, но дори когато бях с по-дълга, а сега с къса коса, усещането след измиване с този шампоан е несравнимо. Не съм се мил с шампоан, който да оставя това невероятно усещане, че косата ви е чиста, мека и няма нужда от допълнителна грижа. Тя изглежда перфектно и е лесна за стилизиране. Нежното измиване кара тя да се поддава на лесно стилизиране и изобщо косата се чувства различно. На пипане тя е различна - затова казах, че линията е луксозна и несравнима с други продукти. Мога да дам асоциация - бебешката коса, онази мека, прекрасна коса, през която спокойно можеш да прокараш пръсти, да погалиш и да усетиш колко невероятна е. Дава точно това усещане на косата!
Имам чувствителен скалп и особено откакто съм с къса коса, много лесно се вижда кога имам проблеми. Този шампоан не просто не дразни, но дори се грижи за скалпа - нямам негативни реакции, белене или пърхот, които ми се случват с други продукти. Често не мислим за кожата на главата, а само за косъма, което е грешка, но този шампоан се грижи и за двете.
Що се отнася до омазняването, наистина тя се омазнява по-бавно. По принцип чувствам косата си мръсна само след сън или ден навън, а с този шампоан се преродих - тя се чувства чиста, не става прекалено мазна и не е нужно да я мия всеки ден. И въпреки това, шампоанът е толкова мек, че става за всекидневна употреба, тъй като е нежен към косъма. Обем също не липсва - тъй като корените се омазняват по-бавно, той остава по-дълго,
Не мога да ви опиша чувството след измиване - всеки казва, че очаква от шампоаните да измиват и това е. Е, този не прави само това - този се грижи за косата ви и я измива така, че дори измиването се превръща в грижа. Next level от грижата за коса определено... не ми се мисли какви чудеса правят нещата им против косопад, например, щом най-простият шампоан прави такива неща за косата ми. Качеството, външния вид, усещането и състоянието на косъма са на next level само с измиване от шампоан. Звучи ви нереално - пробвайте!

За дамите, серията предлага една от най-луксозните маски за коса ever, спрейове, ампули... ако обичате косата си и искате да й подарите най-добрата грижа - хвърлете око на сериите на бранда според нуждите ви. Шампоанът е подходящ както за жени, така и за мъже.

Тези шампоани са с цени около 60 лв., а според сериите, продуктите стигат до 99+ лв. Луксозни са, но цените им не са прекалени, сравнени с някои професионални, но като качество са несравними с всички, които ползвах през годините (за дрогерийните да не става и дума за сравнение ). Мога да кажа само, че ако имате възможност или си търсите нова грижа за косата, да пробвате! Ще намерите в бутиците и веригите за селективна козметика, предлагащи марката. Търсете ги на щендерите с продуктите за коса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар