>

сряда, 31 юли 2019 г.

Acqua di Parma Blu Mediterraneo Fico di Amalfi*

Здравейте,

В последния ден на юли ми се разказваше за един много летен парфюм, който от години ми е фаворит, но към който не бях посягал скоро.. И това лято любовта ми се завърна, типично в италиански стил - бурна, страстна и спонтанна!
Син, магичен и средиземноморски аромат с дъх на смокинови листа - това е Fico di Amalfi от Acqua di Parma. Една лятна приказка!


Цитруси - студени, охладени, кисели, приятно стипчиви и дори нагарчащи. Грейпфрут, бергамот, цитрон, портокал, мандарина и лимон отварят Fico di Amalfi с тръпчива, свежа и цитрусова страст. Италиански средиземноморски цитрусов бриз, в който се долавят водни нотки и мека соленост на морска вода, която сякаш ще остави сол по кожата!
Истинска разхлаждаща свежест, подобна на прясно изстискан фреш, сервиран в замразена чаша със сол върху ръба! Потичат ти лигите, сякаш пред теб има разрязан лимон, поръсен с розов пипер, който гали небцето! Така и ухае!
Това обаче далеч не е същността на  Fico di Amalfi, както подсказва и името.

Зелен, наситен дъх на смокинови листа и сладост от вкусния плод. Едно от най-красивите смокинови ухания, които може да се представите! Наситено, зелено и естествено, с меката тръпчива нотка на млякото, преплетено със сладката същност на смокиновия плод, който така обичам! Свежа и унисекс смокиня, която е приятно балансирана, не е пудрена, но и не е прекалено зелена и остра. Ухаещ вкусно и натурално като истински плод и листа,  Fico di Amalfi наистина съдържа един върховен смокинов дъх! Той Е смокиновият аромат в цялата му красота!


Зад смокинята растат дървета. Кедър разкрива една по-маскулинна страна на уханието, бензоин придава карамелена сладост, а листенца жасмин - придават нежна страна на Fico. Дървесна и топла база завършва уханието, преплитаща се със зелената смокиня, морските солени нотки и цитрусовата свежест, които остават в една нетипична олфактивна хармония.

Слънчев, морски, летен и .. смокинов. Това е Fico di Amalfi. Сякаш си стоите на пясъка под сянката на смокиново дърво на брега на Средиземно море, пред вас е разбиващата се в скалите морска вода, слънцето напича, вие пиете изстуден цитрусов фреш, а смокините от дървото над вас са на една ръка разстояние. Вкусни, узрели, сладки, сочни и млечни! Това е истински средиземноморски, италиански аромат, който го съдържа в духа си! Различен е и върховен за горещ летен ден в града, на плажа или дори вкъщи! Крайбрежието на Амалфи - едно от най-спиращите дъха места на Земята, уловено в бутилка! Това е Fico!


Ароматен летен, средиземноморски бриз е Fico di Amalfi, съдържащ невероятно пресъздадена смокиня! У нас ще го откриете в двата магазина за нишова парфюмерия Salon Olfactive (нa ул. "Раковски" 145 и на бул. "Патриарх Евтимий" 45,) и The Circle (Serdika Center).
Acqua di Parma Blu Mediterraneo Fico di Amalfi се предлага в опаковки от 30 мл. (94 лв.), 75 мл. (156 лв.) и 150 мл. (245 лв.). Освен в EDT форма, Fico di Amalfi се предлага още като душ-гел (84 лв.), лосион-спрей за тяло (84 лв.), крем за ръце (43 лв.), балсам за устни (34 лв.), ароматна свещ за дома (106 лв.) и дифузер (128 лв.). Той е толкова пристрастяващо ухание, че ако ви допадне, може целите да ухаете на него.. дори и вашият дом, превръщайки го в крайбрежието на Амалфи!


2 коментара:

  1. Изгелжда страхотно! Предлагате ли доставка до адрес?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не само изглежда, а и така ухае! Парфюмът може да се поръча по телефона и достави до куриер, да. Оставям телефон на един от магазините - 0879335546. Поздрави!

      Изтриване