>

събота, 13 юли 2019 г.

L'Occitane en Provence / Verveine Agrumes Refreshing Shower Gel* & Refreshing Water Gel*

Здравейте,

Топлината на слънцето върху кожата ви, безкрайните летни вечери, прекараните часове навън на чист въздух… лятото е красив сезон, ако изключим жегите през деня, които трудно ми понасят и които ме карат да завиждам на живеещите по черноморието. Лятото е именно този период, в който всички търсим начин да се освежим и охладим - дори в грижата за кожата!

Трябва да призная, че това лято ми е особено топло и изпитвам психологическа паника от идеята да се мажа така, както обичам. Просто не искам да усещам грижата, защото и без нея ми е достатъчно топло.. но тя е важна! Жаркото слънце, сухият въздух и топлината действат също толкова негативно на кожата, колкото и студа, затова грижата не трябва да се пренебрегва - включително върху тялото, където кожата може да се засуши сериозно. Затова и намирането на леки, балансирани, приятни и охлаждащи формули е много важно! Е, това лято ги открих в една красива лимитирана колекция от любимците ми от Прованс - L'Occitane! Тези година те представят екзотична и лимитирана колекция с върбинка, която съдържа не един twist!

Днес ще ви разкажа за два продукта от нея - охлаждащ душ-гел и освежаващ воден гел за тяло с върбинка и цитрус. Двете неща, от които имате сигурна нужда в горещите летни дни!


Жизнерадостни зелени листа върбинка, заобиколени от свежи нюанси и форми жълто, илюстриращи цитрусите, както и синьо, напомнящо за небето/водата - свежите опаковки на продукти ви грабват още преди да сте усетили ободряващият им аромат и върховни текстури!

Ободряваща, зелена и приятно тръпчива върбинка се преплита със свежи, ледени и приятно кисели цитруси, резултатът от което е върховен, леден и свеж аромат, който напомня на коктейл на плажа с много лед! Това е причината да обожавам продуктите с върбинка и цитрус - както лимитираните всяко лято, така и тези, които се предлагат целогодошни. Истински свеж и разхлаждащо аромат - хлад в бутилка!

Но новите летни предложения се отличават с нещо.. необичайно свежите текстури и интересна концепция!


Душ-гелът с върбинка и цитруси (29 лв. - 250 мл.) идва в обичайната опаковка за линията, но в жълтеникавата му текстура се крие необичайна изненада - освежаващи и плаващи зелени микро перли. При допир с кожата, те се разпукват и стапят в кожата, отпускайки свеж върбинков аромат, докато цитрусовите масла и екстракти във формулата (масла от корите на портокал, лимон и грейпфрут) пречистват, тонизират и ободряват кожата.

Душ-гелът прави обилна пяна при контакт с вода и масаж: гел текстурата му се превръща в множество пухкави балончета, които обгръщат кожата на тялото и го почистват. Приятно охлаждащ ефект се усеща върху кожата, заради съдържанието на ментол в него още докато нанасяте продукта, а след изплакване, кожата се чувства чиста, освежена и разхладена. Oсвен това усещате ледения дъх на ментола дори във въздуха в банята - сякаш дъвчете ментолов бонбон и дихателната ви система се "отваря".

Заради съдържанието на алое вера, душ-гелът хидратира кожата и я оставя свръх мека, без да изсушава допълнително - нещо, което слънцето вече прави вместо него!

Ароматът на върбинка и цитруси пък струи от кожата на тялото ви, тя е приятно парфюмирана и ухаеща свежо, а банята се превръща в тропически рай!

Почистена, разхладена, приятно ароматизирана, омекотена, хидратирана и много свежа - така усещате кожата на тялото след измиване с лимитирания душ-гел с върбинка и цитруси.
След измиване обаче е време за.. грижа!


Това лято наистина не искам да слагам нищо върху кожата си - толкова ми е топло, че само мисълта за крем за тяло ме кара да ми стане още по-горещо! Хидратацията обаче е ключова, затова да намерим правилната текстура, която не утежнява допълнително кожата, е най-важното! Аз успях - освежаващият воден гел за тяло с върбинка и цитруси (51 лв. - 150 мл.) се оказа моя продукт!


В това красиво бурканче със свежи мотиви се крие жътелникаво-зелен гел, който носи свеж, коктейлен и леден аромат. Самият гел обаче е точно толкова свеж и разхлаждащ, колкото и аромата му!

Хиляди малки мехурчета плуват в тази аерирана текстура, която се разтапя до вода върху кожата. Без лепнене, тежест или филм, тя бива изпита от кожата на тялото, която по този начин възвръща водния си баланс, чувства се хидратирана и обгърната в лека грижа, която не тежи в горещи дни, не е нужно време да попие и не се усеща. Попивайки изцяло, този воден гел мощно овлажнява и остава кожата върховно парфюмирана за часове наред, подходящ за нанасяне както след ободряващ сутрешен душ, така и вечер, когато искате да се поглезите след тежък ден.


На базата на глицерин и без съдържание на алкохол (браво!), този воден освежаващ гел е идеален за слънчеви или мрачни топли дни през лятото, когато искате лека грижа, която обаче да възстанови влагата и да се погрижи за нуждите на кожата на тялото. Богат на пречистваши цитрусови масла, той допълнително тонизира и освежава, а вие ще се пристрастите към върховната му текстура и усещане! Лекота, комфорт и грижа... а ако ви е наистина много горещо и искате сериозно да се разхладите, дръжте гела в хладилника! Ще ми благодарите после.


Върховните продукти с върбинка и цитруси ще откриете в магазините на марката в Сердика Център и на бул. Витошка в София, както и онлайн в техния сайт. Освен душ-гел и воден гел, лимитираната колекция с върбинка и цитрус съдържа още мист за тяло и коса. Побързайте, преди да са свършили - клиентите на L'Occitane много ги харесваме и купуваме като топъл хляб летените изкушения!
Колекцията с аромат на върбинка пък също има летни предложения, които съдържат сред себе си също интересни продукти: крем фрапе за тяло, ексфолиант за тяло и крем за ръце.



Няма коментари:

Публикуване на коментар