>

четвъртък, 25 април 2019 г.

L'Occitane en Provence Radiance Scrub*, Soothing Mask* & Purifying Mask*

Здравейте,

С новости от Прованс са пълни магазините на L'Occitane - още, откакто те дойдоха от слънчева Франция у нас, пролетното настроение в мен беше извикано наяве... Цветни продукти за устни, пълни с плодове - ексфолианти, балсами, червила.. и маски за лице, вдъхновени от богати на минерали плодове и билки в Прованс. С текстури, наподобяващи пюре, конфитюр, йогурт и други, най-различни храни, тяхната задача е да направят кожата и устните красиви!

С идването на празниците и с все по-стоплящото се време, струва ми се, че е време да помислим как да поглезим кожата през новия сезон. Независимо дали имате нужда от меко почистване, от зареждане, ексфолиране и избистряне или от успокояване и доза антиоксиданти, новите маски за лице на L'Occitane en Provence са идеални да задоволят пролетните нужди на кожата - самостоятелно или използвани при multimasking. Нека ви разкажа за скраба за сияйна кожа с помело от Корсика, успокояващата маска с касис от Ардеш и почистващата маска с мащерка от Прованс!


Обогатен с прясно набрани плодове помело от Корсика, скрабът за сияйна кожа съдържа естествени плодови киселини, които моментално ексфолират кожата, отстранявайки мъртвите клетки и придавайки сияние на лицето. В подобната на конфитюр от портокали текстура има също ексфолиращи частички, които са всъщност пудра от луфа - естествен, ефективен и екологичен начин за отстраняване на мъртвите клетки механично.

Нанесена на влажна кожа след почистване, конфитюрената текстура, ухаеща на помело и портокали, се стапя в кожата, а започвайки да я масажирате се усеща луфата, която мощно ексфолира. След като преценя, че няма нужда от повече масаж, аз оставям продукта на лицето минутка-две преди за отмия. Защо избирам да го нанеса на принципа на маска?! Така освен механичното ексфолиране от луфата, плодовите киселини на помелото от Корсика също ще спомогнат по химичен път за обновяването на кожата, докато оризов протеин и глицерин овлажняват и подхранват. След отмиване, кожата е скърцащо чиста, полирана и като нова. Без филм, но и без засушаване, кожата е гладка, еластична и чиста.
Макар на пръв поглед мек и нежен, скрабът е ефективен и ще се хареса както на хората, които искат по-мек и не толкова абразивен продукт, така и на онези, които очакват интензивен ексфолиращ ефект.

Сиянен, развномерен и избистрен тен, в комбинация с мека като бебешко дупе кожа - това се разкрива на лицето ви след употребата на ексфолианта за лице за сияйна кожа на L'Occitane, за което са нужни по-малко от две минути. Подходящ за употреба веднъж-два пъти седмично и препоръчван за нормални към смесени кожи, той е идеалното средство за топлия сезон, ако искате бързо да обновите кожата на лицето, да се отървете от мъртвите клетки и да го накарате да сияе.

След скраб е време за... маски!


Винаги след ексфолиране залагам на по-богати и успокояващи продукти, които да "захранят" обновената кожа на лицето. Новата успокояваща маска на L'Occitane е обогатена с току-що набран касис от Ардеш и съдържа магнезий и калций – изключително важни минерали за правилното функциониране на кожата. Семките на касиса в текстурата моментално ще освежат и успокоят кожата!

Ухаеща на Данон с горски плодове, тази вкусно изглеждаща маска има текстура на йогурт с плодове, стапяйки се върху кожата и оставяйки усещането за моментален комфорт, туширайки сухота, опъване и чувствителност. Като прегръдка за кожата, благодарение на съдържащите се в нея масло от карите, слънчогледово олио и богат на антиоксиданти екстракт от касис. Частиците касис в текстурата меко се плъзгат върху кожата, докато маслата се изпиват от лицето. Сякаш храна за кожата, тя "изяжда" този йогурт и след 5-10 минути престой, тя е мека, подхранена и успокоена. Прегръдката е успяла да я успокои и обгрижи!

След изплакване, маслата деликатно са подхранили кожата, а тя се усеща пълна с влага, като дискомофортът е туширан.  Мека, пищна и приятна за употреба маска, подходяща за всички типове кожа. А ако усещате напрежение, умора и тежест: сложете я в хладилника за няколко минути преди употреба - ефектът ще е освен успокоена кожа, така и снета умора, благодарение на приятното разхлаждащо усещане. За лятото и жегите това е супер идея!

А ако сте фенове на почистващите маски.. в новата линия има нещо и за вас!

Почистващата маска L'Occitane съдържа току-що откъсната органична мащерка от Прованс, която ще абсорбира излишния себум и нежно ще почисти кожата.

С яркозелена, гъста и подобна на пюре текстура, в която се усещат малки листенца, тя се разнася и наподобява глинена маска, но не е. Пълна с хидратиращи масла, маската е изключително мека към кожата - не изсушава, не оставя опъващо усещане и не стяга, а междувременно почиства, благодарение на абсорбиращи себума и замърсяванията пудри, екстракт от мащерка и салицилова киселина. Екстракт от листа на маслина имат антиоксидантен ефект, алантоин действа успокояващо, а екстракт от шипка избистря комплекса.

Наподобява ми любима, но вече спряна маска на марката, за която съм ви разказвал. Мека, богата, маслена и стапяща се като масло, осигурявайки комфорт, но и мощни почистващи свойства. Ако търсите почистваща маска, която да не е глинена, но да се справя със задачата - тази е такава. Няма да засуши, няма да "изпие" водата от кожата, няма да "изсмуче" естествените мазнини, а само излишните - след 5-10 минути с нея на лицето, ще се радвате на много мека, хидратирана и чиста кожа. И така нататък..

С апетитни и божествено ухаещи текстури на храни (дръжте далеч от деца!), с плодови и билкови екстракти, с невероятни опаковки и с ефективни формули, новите маски на L'Occitane са must try! Самостоятелно или нанесени в комбинация (напр. любимото ми: ексфолиране със скраба, след което почистващата нанесена в Т-зоната, а успокояващата - по бузите), те са готини, свежи и дори Instagram-абъл, можещи да оправят деня ви, да ви заредят и да накарат кожата да изглежда и да се чувства по-добре.


Маските се предлагат в опаковки за еднократна употреба (всяка е по 6 мл. и струва 9 лв.), както и в красиви, винтидж стил стъклени френски буркани от 75 мл. всяка (55 лв. за брой).
 Ще ги откриете в магазините на L'Occitane в Сердика Център и на Витошка, както и онлайн в техния сайт, като трима от вас могат да спечелят кошница и с трите маски във Фейсбук страницата на блога ми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар