>

вторник, 30 април 2019 г.

Elemis Superfood Facial Wash*, Facial Oil* and Day Cream*

Здравейте,

Празниците свършиха и не знам за вас, но аз имам от нужда от детокс и презареждане! Така да ги обичам тези козунаци, че чак се радвам, че нямам кантар!

Завръщайки се към нормалния си режим на хранене, който е богат на зелени храни, ядки, риба и много паста, се замислих, че кожата също има от здравословна "храна", която да я насити с необходимите витамини, минерали, масла и вода. И в тон със зелената природа навън и любовта ми към зелените храни, днес реших да ви разкажа за една такава серия за грижа за лице - Superfood серията за Elemis.


С какво се отличава? Освен зелени на цвят, със зелена насоченост и веган, продуктите от линията са богати на суперхрани, пребиотици, витамини и минерали, които подхранват, хидратират и ревитализират  кожата за постигането на баланс, мекота и здравословен блясък. Кожата изглежда и се чувства здрава, бивайки заредена с множество полезни зеленчуци, плодове, семена, масла и растителни екстракти, които я "захранват". Не вярвате? Марката дори визуализира ползите от продуктите под формата на хранителна таблица с нужните дневни вещества за кожата. Истинска храна за кожата, която действа като балансираната диета, доставяйки задължителните хранителни вещества за деня на лицето.

Ако тази линия ви се струва като нещо, от което вашата кожа има нужда, то нека ви разкажа за почистващия гел, олиото за лице и дневния крем със суперхрани на Elemis.


Натуралният измиващ гел за лице със суперхрани има гъста текстура, която e в ярко зелен цвят и носи аромат на пресни билки, в който отчетливо се усеща етерична нотка розмарин. Зелен и освежаващ, но и приятно топъл, той действа точно, както пяната, която гелът образува. Без да изсушава, почистващият гел деликатно измива, без да премива кожата и да нарушава естествения й баланс. Мек и нежен, той е грижовен за кожата, като лично аз го предпочитам използван сутрин, за да заредя кожата с полезни вещества. Разпенвам в дланите количество, колкото монета от български лев, след което разнасям върху навлажнено лице и шия.
Приятно освежава и дарява със здравословен блясък, почиствайки добре и събуждайки кожата. Тя е хидратирана и липсва опъващо усещане след подсушаване.
Вечер, особено ако носите грим или по-тежка слънцезащита, съветвам да се нанася от гела директно върху лицето, след което да се масажира и впоследствие добави вода, за да се емулсифицира - така той ще помогне разтварянето на нечистотиите. При по-тежък грим със сигурност няма да е достатъчен, затова преди измиване свалете грима с помощта на мокра кърпичка, дегримьор, маслен балсам, мляко или мицеларна вода - каквото предпочитате.

Ако се чудите как може един почистващ продукт да постигне здравословно сияниие и грижа за кожата, чуйте само какво съдържа!

Меки кокосови пенители и овлажняващ глицерин са комбинирани с масла от авокадо, броколи, слънчогледови семки, тиквени семки, чия, портокалови кори и морков, които зареждат с полезни вещества кожата и я подхранват. Олигозахариди, пшенична трева, сок от коприва и листа кейл имат богато антиоксидантно действие, а етерични масла от лимонена трева, сандалово дърво и розмарин действат приятно на сетивата и пречистват.
Добавени са още балансиращ кожата пребиотик, избистрящ тена витамин С и няколко полезни минерала като мед, магнезий и цинк. Истинско зелено смути за измиване на лицето, не мислите ли?! Как да устоя да не започна деня си с него!

След почистване и минаване с тоник е време за.. подхранване и зареждане!


Богат бленд между олиа и суперхрани, натуралното подхранващо олио за лице има дълбоко подхранващо и хидратиращо действие, връщайки жизнеността на кожата и придавайки сиянен вид.

Абсорбиращо се бързо и без да се усеща тежко, то попива в кожата и я омекотява, подхранва и хидратира, успокоявайки сетивата с аромата си на розмарин. Сухотата е туширана, а според нанесеното количество, можете да постигнете и по-интензивен подхранващ ефект. Ползвах олиото както зимата (до 4-5 капки), така и сега, пролетта (до 2-3 капки) и именно в използваното количество е ключа за желания ефект. Разбира се, такъв не би бил възможен, ако съдържанието на това олио не приличаше на цяла хранителна таблица с полезни неща!

Масло от сладък бадем, масло от ливадина и ленено масло са базата на това натурално олио, което е обогатено още с масла от мак, макадамия, оризови трици и шипка. Екстракт от ряпа, сквален и масла от краставица, зимна ряпа "Дайкон", морков и слънчогледови семки омекотяват, подхранват, зарежда с хранителни вещества и най-важното: имат мощен антиоксидантен ефект, който се бори с преждевременното стареене.

Сияйна, ревитализирана, подхранена, хидратирана и жива е кожата след нанасянето на олиото със суперхрани на Elemis, бивайки подготвена за следващата стъпка: крем за лице.

Натуралният дневен крем за лице със суперхрани и пребиотик е последната стъпка в хранителния за кожата ритуал.


Лек, пухкав и приятен като текстура, кремът се стапя върху лицето без да оставя неприятен филм. Попива, заглажда и омекотява кожата на лицето, оставяйки естествен и много мек сиянен финиш. С предпазващо действие, той защитава кожата от замърсяванията на околната среда и я държи жива, дори след цял ден атаки от външните агресори, благодарение на множеството антиоксиданти в него.
За по-сухи кожи през студените периоди ще е лек, но за пролетта и лятото е чудесен като дневен овлажнител.

Зелен чай "Матча", годжи бери, зелена мандарина, вит. С, ряпа и ферментирал джинджифил се борят със свободните радикали и стареенето, докато пребиотик балансира и поддържа кожата здрава. Масла от краставица, морков, броколи, чия и слънчогледови семки подхранват и зареждат с хранителни вещества, а пантенол (вит. В5) действа успокояващо. Още билки, минерали и олигозахариди са част от този богат хранителен микс за лицето.

Подхранва, хидратира и предпазва - трите ключови действия на този ревитализиращ и балансиращ флората на лицето крем, който захранва и дарява със здравословен блясък.
Единственият му недостатък за мен е, че не съдържа слънцезащитен фактор - това би направило формулата перфектна за самостоятелно носене през деня, без нужда от допълнително нанасян на слънцезащита отгоре, което препоръчвам винаги.

От ляво надясно: текстурата на почистващия гел, олиото и крема

В заключение: Superfood линията на Elemis - марката, която изхожда от природата и я вплита в продуктите си с помощта на науката и модерните технологии, е идеална ако търсите богати на суперхрани, витамини, минерали, масла, семена и екстракти грижа, която да ревитализира, зареди, балансира и подхрани кожата ви за новия сезон. Истинска балансирана, зелена и пълна с антиоксиданти диета, само че за кожата. Ако вашата има нужда от такава, ще отриете линията онлайн в Арлен и в магазин за чиста козметика "Шипка" в София. Дневната доза полезни храни за кожата, без да се налага да ги ядете!

Почистващият гел (150 мл.) е с цена 38,30 лв., олиото (15 мл.) - 74,30 лв. и дневния крем (50 мл.) - 69, 30 лв. В серията са включени още спрей за лице, маски, ексфолиант и нощен крем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар