>

четвъртък, 1 ноември 2018 г.

L’Occitane en Provence x CASTELBAJAC Paris / Christmas Collection / Shea Butter Body & Hand Care

Здравейте,

Едната марка е с глава в звездите, насочила погледа си към безкрайния хоризонт, търсейки поетично вдъхновение. Фокусира се върху позитивността, като я споделя посредством цветни творения. Другата е насочена към свойствата и ползите, включвайки ги във впечатляващи и изкусителни продукти. Обработва земята, търпеливо слуша и наблюдава природата, за да научи тайните й. Те не са се търсили, но сега се намериха.

Две сродни души в една творческа експлозия. Когато планетите и съдбите на двете марки се обединят, се ражда лимитирана колекция, вдъхновена от ангажименти, под формата на доброволни задължения. Кой би могъл да предложи, че планетите на  L’Occitane en Provence и CASTELBAJAC Paris ще се обединят?

Сега тези две марки видяха нещо познато една в друга. Звездният поп-арт свят на Arty Fashion House и естественият земен свят на L’OCCITANE имат няколко общи неща…Когато се срещат оптимистичния мечтател и отдаденият любител на природата, те се фокусират върху ангажиментите. И двамата притежават солидни ценности, които искат да отстояват заедно. И се получава така, че френската марка CASTELBAJAC подарява своя артистичен блясък на L’Occitane. С няколко цветни щриха и вдъхновение украсяват цялата колекция Коледа 2018, подбирайки перфектните думи и мотиви, за да разкаже истинската история на марката от Прованс. Две марки, свързани от светлината...

Днес ще ви разкажа за оцветената в синьо (една от три) коледна колекция на тази велика колаборация - продукти с масло от карите, които знаете, че са ми любими сред всичко на марката!


Какво се крие зад тази колаборация всъщност?
Само едно послание: Научете какво подарявате. 
Тези два слънчеви и позитивни бранда са безкомпромисни когато се отнася до ангажименти: Думите: "My Planet," (Моята планета) "My Vision," (Моята визия) "My Commitments" (Моите ангжименти) и "My Provence" изразяват ценностите на L’Occitane , интерпретирани от CASTELBAJAC Paris, докато "My Wish" (Моето желание) и "My Dreams" (Моите мечти) са здраво закотвени в звездното небе на завладяващата и креативна модна къща. Всеки продукт на L’Occitane е повече от подарък, а носител на един или няколко ангажимента, изобразени върху опаковките. Двете марки имат общо идея, вложена в продуктите за празниците: не просто подаръци.
Днес по случайност и блога има рожден ден - исках да покажа точно подарък, който не е просто такъв, а има неща "зад" него, в които от душата си вярвам!


Екология и опазване на биоразнообразието, еманципация на жените, равенство, справедлива търговия, грижа за забравените - само част от посланията в тази колаборация. Послания и ангажименти, които L'Occitane споделят от създаването си, но тази година решават да  разкрият пред света - нещо, което рядко правят публично или с рекламна цел, защото те са бранд, който прави постоянно добро, без да го афишира с гръмки новини. Добро, което Фондацията им продължава вече години наред...

Но да се върнем на темата - синята лимитирана колекция. Тази, в която очите ми останаха още щом разбрах за нея и видях. Облечена в дух, който ми напомня на "Малкия Принц" - любимата книга на майка ми, изобразяваща всички онези думи, за които споделих и чието синьо необятно звездно небе е обрисувано с ангажиментите на двете марки... Какво съдържа тя? Някои от любимите ми продукти аз тяло с масло от карите (шеа), за които и сте чели, облечени от Кастелбаджак в нови, лимитирани опаковки, докоснати от света на изкуството.


Душ-олио с 10% масло от карите (36 лв. - 250 мл.), което деликатно измива и подхранва кожата на тялото, бивайки идеално за зимния сезон. Богато на липиди и мазнини, то образува защитен филм върху кожата, предпазвайки я от изсушаване, от твърдата вода и от студа, който макар времето навън, съвсем скоро предстои. Омекотява, защитава и подханва дори най-сухата кожа, благодарение на съдържащото се в него 10% масло от карите - справедливо търгувано.

Като всичко в тази линия, то е добито от Буркина Фасо. Марката, както обикновено с тези продукти, носи силно послание: зад всички продукти с масло от карите стои партньорство, започнало през 1980 г. за създаването на справедлива, устойчива верига за снабдяване с помощта на жените от Буркина Фасо. Партньорството става още по-здраво през 2006, когато е създадена Фондация L’OCCITANE. Една от каузите на фондацията е да насърчава икономическата самостоятелност на жените. В началото около дузина жени участват в производството на масло от карите, а сега са 10 000. С цел по-добрата еманципация за жените в Буркина Фасо, отделът за устойчиви съставки на L’Occitane работи за създаването на справедлива верига за доставки, която не ощетява производителите и ги подкрепя. Добивът на масло от карите е изключително трудоемък, извършва се ръчно и с много тежък физически труд, а Африка е основният износител на суровината, която жените произвеждат от векове. Суровина, за която малко марки плащат справедливо на хората, които я произвеждат с много труд - L'Occitane е една от тях и причината благосъстоянието и работните условия в Буркина Фасо да се подобряват с всяка изминала година. Една марка, променяща хиляди животи, обявила се против експлоатацията на труда. Повече работни места, по-добро и справедливо заплащане и един по-добър свят за онези, чиито труд не виждаме, но които правят възможно да имаме тези продукти. Не само това, но инвестиция в стартирането на собствен бизнес на жените там, както и в тяхното образование са сред каузите на френската марка, която насърчава еманципацията на африканските жени.


Освен съдържанието на справедливо търгувано масло от карите, в олиото се съдържат още масла от гроздови семки, от слънчоглед и облепиха. Микс, който е превъзходен за по-сухи кожи и който почиства деликатно, създавайки нежна и богата пяна, която измива идеално кожата на тялото, без да изсушава или нарушава естествения хидролипиден баланс. Почиства, подхранва, омекотява и защитава, без да оставя мазен филм - единствено усещането за копринено мека, чиста и обгрижена кожа, приятно ароматизирайки.

Следва грижата. Ултра-богатият крем с 25% съдържание на масло от карите (70 лв. - 200 мл.) е може би центъра на синята колекция. В контраст с любимия ми пухкав крем за тяло, този е богат, маслен и подходящ за сухи и много сухи кожи.


Може би любимата ми, облечена от Кастелбаджак опаковка от линията, съдържа богатия крем, чиято текстура е като твърдо масло, което загребвате така, сякаш ще мажете на филийка. Стапя се при допир и масаж, като е способно да омекоти дори най-сухата кожа, Пищен, богат и почти като балсам, този крем се разтапя от топлината на кожата и образува маслен воал, който обгрижва тялото и духа.
Приятно ухаейки на всички продукти от линията с масло от карите, той е като е десерт за сетивата и спасение за сухата кожа, туширайки сухотата, сърбежа и опъването дори при екстремно суха кожа. Как го прави? Чрез съставките си.

Една от мисиите на L'Occitane е не просто използването на природните ресурси в продуктите им, но и опазването им. Тя подхранва нашата страст, вдъхновява нашата решимост да пазим биоразнообразието дългосрочно. Нашата е земя е най-прекрасният подарък. Те са посветени на защитата и представянето на уникалното биоразнообразие на техните земи. Южна Франция е идеалната първа стъпка, откакто Средиземноморският басейн е определен като важна гореща точка на биоразнообразието от IUCN (Международния съюз за опазване на природата). Това е една от най-богатите екосистеми в света и се нуждае от истинска стратегия за опазване.
В продуктите си, френската марка използва разнообразни природни суровини, с които насърчава това биоразнообразие, но и го защитава. В този богат крем, например, се съдържат множество такива съставки: чист пчелен мед, лечебна ружа, масло от ленено семе, кайсиево масло, слънчогледово масло и масло от сладък бадем са само част от богатият пищен микс за облекчаване и грижа за сухата кожа, която се съдържа в този пищен крем, заедно с 25% справедливо търгувано масло от карите.

Подходящ за използвана сутрин и/или вечер, той не оставя мазни следи, въпреки богатата ти текстура и успява да хидратира, подхрани и защити дори най-сухата кожа, облекчавайки я. Истински кадифен воал и една пищна формула, които обгръщат тялото и душата в грижа... и в един аромат на сладкиш! Нотки ванилов сладолед, ядки, сметанов крем и френски сладкиши. Сладък, вкусен, мек и чист десертен аромат, който съпътства всеки един продукт от серията с карите и лимитираната, синя коледна колекция.. включително следващият.


Кремът за ръце с 20% масло от карите (43 лв. - 150 мл.) за суха кожа, чиято метална тубичка не само е изрисувана с ангажиментите на двете колабориращи марки, но и идва в картонена опаковка със същите сини и небесни мотиви в съзвездие от каузи. Опаковка, която освен това съдържа върху себе си Брайловата азбука - типично за Локситан.

Не знам дали знаете този факт, дали сте забелязвали и сте се чудили, но всички продукти на L'Occitane имат върху опаковките си едни релефни точици. Точици, които изключително малко брандове се сещат колко важни биха били за онези хора, които френската марка никога не забравят - слепите и слабовиждащите. Тези специални символи, които марката гравира върху всичките си продукти, са традиционно виждани върху книги, менюта, документи, бутоните на асансьорите и някои технологии, валута, лекарства и т.н. Що се отнася до козметиката, обаче - приветствам ви, ако намерите друга голяма козметична марка, която да използва тази специална система за писане и четене върху опаковките си, правейки достъпен цял един свят за онези, които не могат да го видят с очите си. Онези хора, които L'Occitane подкрепя и никога не забравя, а с каузите си цели да спаси онези, които могат да бъдат спасени - за пример, в 75% от случаите, слепотата е предотвратима. Това е мотивът френският бранд чрез фондацията си да доставя така важния витамин А на деца в Африка, както и да предлага благотворителни продукти, които стимулират тези каузи - включително тази Коледа. Интересен факт е, че марката е предоставила нужната ключова грижа за очно здраве на 8 милиона души по света, които не могат да си я позволят.


Но за крема за ръце говорих... Икона! Може би най-иконичният продукт на марката, който всеки любител познава и за който съм говорил вече. Сега - в лимитирана опаковка, улаващя магията на Кастелбаджак.

С кремообразна и богата текстура, която попива бързо и омекотява мощно, този крем, богат на справедливо търгувано масло от карите (20%), мед, кокосово масло и омега-мастни киселини, се справя със сухите ръце и е онази грижа, от която сухите ръце имат нужда. Един от най-любимите ми кремове за ръце изобщо, които се грижат за тях, за мекотата им и ги предпазват. Крем, от който не знам колко опаковките съм изразходил от тинейджър насам...
Богат, маслен и поддържащ кожата в перфектно състояние, справяйки се дори със силно увредена такава, той е пълноценна грижа за дланите, която аз обичам да нанасям винаги преди лягане, за да ми помогне да заспя блажено, заради кадифената текстура и приятен аромат, както и да се събудя с меки като коприна ръце - дори да са били напукани преди лягане. Комфортен и кремообразен, той омекотява, подхранва и защитава сухата кожа - като всичко от серията с карите.


Не са забравени и устните!  Последният продукт от синята коледна колекция - този път минималистичен и.. органичен продук: ултра-богат балсам за устни с 10% масло от карите (17 лв. - 12 мл.). Балсам, който много харесвам и за който никога не съм ви разказвал!

Идва в оцветена и украсена от Кастелбаджак опаковка, която има апликатор за лесно за нанасяне - типичният за балсамите на марката. Ултра-богат и подходящ за много сухи и напукани устни, този балсам ги заздравява, хидратира и успокоява, правейки ги да изглеждат обемни и сочни.
Със 100% съставки от естествен произход и 55% от тях - от органично земеделие, сертифицирани от Ecocert, този балсам е пищна грижа, която съдържа 10% справедливо търгувано масло от карите, кокосово масло, рициново масло, пчелен восък и други растителни благинки, които омекотяват дълготрайно сухите устни и ги поддържат здрави.
Марката подкрепя производители на органични суровини и ги използва в продуктите си, а цялостната философия да дарява клиентите си с магията на природата, вложени в техните продукти, при този иконичен техен балсам е изцяло илюстрирана.

Независимо дали използвано като богата грижа при проблем, като ежедневен помощник или база преди червилото, този гъст и маслен балсам подхранва, хидратиращ и защитава, а приятната полупрозрачна маслена текстура се топи при допир в устните, оставяйки ги дълбоко овлажнени, подхранени и възстановени уврежданията - независимо дали следствие от студ, от изсушаващо червило, от настинка и т.н. Мек и нежен, без да оставя силен блясък, подходящ и за мъже, с този балсам ще се радвате на меки и подхранени устни, без сухота, белене и цепене. Всеки любител на балсамите трябва да го пробва!
С мекия деликатен аромат на серията с карите, както и нюанс на дъвка, този вкусен органичен балсам ползвах миналата зима - и ще го правя и тази, очевидно, но облечен в специална, лимитирана опаковка!


Две марки, свързани от светлината.
Едната здраво стъпила на земята - притежаваща визия, която преминава отвъд границите на Прованс. Запленена от топлата светлина, която озарява Южна Франция, тя създава продукти със съставки, изпълнени със слънчева светлина, дарявайки на всеки от тях своите уникални свойства. Тази светлина е част от L’Occitane. Тя вдъхновява марката всеки ден и й помага да разшири хоризонтите си, да погледне отвъд земята, към небето…
Другата - вдъхновяваща модна къща с богато въображение, също обръща поглед към светлината и ослепителното слънце, и улавя тази топлина в нейните многоцветни и радостни творения. Жълтото представлява светлината и носи изблици на безгрижно щастие. И така CASTELBAJAC Paris гледа надолу, от небето към земята.
Слънцето е елементът, който свързва тези две марки. Слънце, което може да откриете във всички слънчеви продукти от лимитираната коледна серия на L'Occitane, налична от седмица в двата бутика на марката (на Витошка и в Сердика Център), както и онлайн в сайта им. Една истинска коледна магия, която докосна душата ми - надявам се и вашата!


За мен коледната колекция на  L’Occitane en Provence в колаборация с CASTELBAJAC Paris е може би най-красивата тази година из всички марки. Макар топлото време навън, тези продукти разпалиха празничния ми дух и ме накараха да чакам празниците като малко дете - а днес, когато блогът има рожден ден, нямаше как да не покажа тази красота, която беше подаръка, който избрах за себе си... и който споделям с вас.
Независимо дали синята гама с карите, бялата - с масло от бадем, червената - с роза и карите, или пък жълтата- с карите и чай, лимитираните празнични колекции на L'Occitane тази година ме оставиха без думи. Малки и бюджетни неща, големи и луксозни - отделно или в сетове в красиви празнични кутии се крият коледните продукти от тази френска колаборация с кауза, а пълната магия аз едва ли мога да опиша в думи - трябва да ги видите. Това наистина, наистина не са просто подаръци... Истинска магия са! Социална, с кауза, докоснати от изкуството и от магията на натуралните съставки, които обгрижват кожата. Открийте и вашата магия с тях, която момичетата в бутиците им ще превърнат в мечтан подарък, изпипан до най-малкия детайл - точно, както направиха с моя!


Няма коментари:

Публикуване на коментар