>

неделя, 7 октомври 2018 г.

REN / Wake Wonderful Night-Time Facial

Здравейте,

И ако в предния пост в блога ви разказах за един "рестартиращ" кожата на лицето през нощта продукт, то днес отново наблягам на един скъп мой помощник, работещ през нощта.
Ако нямате време за терапии в салон, искате нещо бързо и достъпно, което да преобрази кожата ви само след нощ и да се събудите с обновена, ексфолирана и сияeща кожа - нощният facial "Wake Wonderful" на REN е такъв продукт!

За тази крем-маска ви разказах в Инстаграм още през февруари, а с настъпването на есента и сезона на този тип продукти с киселини, днес ще ви разкажа повече - нещо, което много от вас пожелаха още тогава!


Свикнали сме facial-ите (процедурите за лице) да се извършват само в салони за красота и от професионалисти, заради което те често струват скъпо и се налагат няколко на брой процедури за ефект. Знам колко отпускаща и приятна може да бъде такава грижа за себе си, но в забързаното ежедневие нямам време и да помисля за това, а и няма да скрия, че хич не обичам да се оставям в ръцете на други хора. Все едно, де...
И така в края на миналата година, докато все още работеше "Дебенамс", при една покупка бях получил тестер на нощния facial на REN. Рекох си: "Какво за бога е това?!" Когато прочетох вкъщи и го пробвах на лицето си, още на следващата сутрин знаех, че ще си го купя! Така и направих!

"Wake Wonderful" е терапевтичен продукт под формата на крем-маска с киселини, които ексфолират кожата по химичен начин и я обновяват. Обещава видимо по-бистър и свеж тен, изгладена текстура, сияйна кожа, отпушени пори, както и стимулиране на клетъчното обновяване. Подходящ най-вече за зряла кожа от всеки тип (мазна, комбинирана, нормална и суха, с изключение на чувствителна), той смекчава бръчките и фините линии незабавно, карайки лицето да "живне" и да се почувства като след терапия в салон, озарявайки го.
Разбира се, той далеч не се ограничава в действието си, тъй като съдържайки мощни съставки в себе си, ще направи чудеса с всяка кожа и нужди - включително с проблеми като акне! Той е моята спа терапия вкъщи, която комбинира професионалният ефект на терапия в салон, в един лесен за употреба продукт!

Facial-ът идва в безвъздушна тубичка с помпичка, за да се гарантира чистотата и запазването на активността на съставките. Текстурата му е бяла, подобна на лосион, като при разнасяне оставя лек бял филм, който при масаж се стaпя. Има лек цитрусов аромат, който се преплита с лека химична и маслена нотка, като се получава не най-хубавият аромат на света по моя вкус, но за щастие - не се запазва върху лицето. 
"Wake Wonderful" се използва 2-3 пъти седмично вечер върху почистено лице, шия и деколте - самостоятелно или включен в обичайната рутина, като се нанася след серума и преди хидратанта. Лично аз предпочитам да го нанасям самостоятелно след почистване и минаване с тоник.


Текстурата се стапя и се усеща маслена - това се държи на съдържащото се масло от шеа, с което е формулиран facial-ът, за да бъде богат, пищен и да не изсуши допълнително зрялата кожа, която има нужда от липиди. Както казах, в началото се образува лек бяла филм (2-3 помпички са достатъчни за лицето, стриктно избягвайки околоочния контур!), който при масаж се стяпа. След абсорбиране, кожата се усеща подхранена и  хидратирана.
В първите секунди по време на разнасяне се усеща леко щипкане на определни места (например сгъвката на носа при мен и крайчиците на устните), което трае едва миг и което не създава дискомфорт. Кожата нито се зачервява, нито пари, нито щипе след нанасяне, а богатата текстура го прави много комфортен за сухата ми кожа, което и позволява да го ползвам самостоятелно.
Моята чувствителна кожа реагира прекрасно на facial-a, той не ми създава никакъв дискомфорт, чувствам го нежен и неагресивен, но patch тест 24 часа преди употреба зад ухото е препоръчан от марката, тъй като е силно активен продукт.

Макар и комфортен, това е много богат на активни дермокозметични съставки продукт - все пак за ефект като след терапия в салон си трябва нещо, което да постигне такива резултати.
В основата на нощният facial е висока концентрация млечна киселина - по-нежна алтернативна на гликоловата киселина, която прави продукта подходящ за по-честа употреба. Голямото й предимство е, че хидратира кожата и пилинг ефектът й е мек към кожата, но в същото време - ефективен. Има изсветляващ, избистрящ, омекотяващ и обновяващ ефект. Не само това, но е добавена и мощна стабилна форма на витамин С, за да й помага, която знаем какви чудеса прави с кожата!
Освен, че съдържа AHA киселина, този продукт работи на 3 фази, за да обнови кожата. Освен химичното ексфолиране, в "Wake Wonderful" се съдържат и ензими, които извършват ензимен пилинг. Протеаза, субтилизин, ензими от папая (папаин), ананас (бромелаин) и плодови киселини (от лимон, горчив портокал и маракуя) са част от активните съставки вътре, които избистрят кожата, разтварят протеиновите връзки между мъртвите клетки и кожата ви, премахвайки ги и подпомагайки естествения обновяващ процес.
Споменах за маслото от карите (шеа), но всъщност във facial-а има още богат микс от масла, богати на липиди, антиоксиданти и хранителни вещества, които обгрижват обновените от млечната киселина клетки: оризово масло, масло от оризов зародиш, масло от касис, масло от жожоба, масло от червена боровинка и слънчогледово масло. Богати на подхранващи мазнини и омега мастни киселини, те са като спасителен отряд за кожата, особено през хладния сезон. Хиалуронова киселина пък задържа водата в клетките и помага кожата да задържи естествената влага в себе си през нощта.
Почистващ кожата екстракт от розмарин пречиства, екстракт от грозде има антиоксидантни свойства, глицерин овлажнява, маята вътре поддържа бактериалният баланс на кожата, пчелен восък задържа влагата, а много интересно е наличието на гликоген, който освен, че поддържа кожата здрава, в проучвания се доказва неговото свойство да предпазва кожата от слънчево увреждане. Нещо много важно при използването на този продукт, който прави кожата силно чувствителна към слънцето. По време на употреба на продукта  (и седмица след спирането му) трябва да се ползва най-висок слънцезащитен фактор, който да се подновява редовно и нанася щедро.

Комбиниран с други продукти не прави кир ефект. Ако ще нанасяте последваща грижа след тази крем-маска, моят съвет е да изчакате поне 15-20 минути преди да го направите, тъй като facial-ът прави pH-то на кожата по-киселинно и е добре да се изчака, според мен, макар да не е упоменато. По-високата киселинност означава и че неприятните бактерии по лицето ви ще бъдат убити, което прави чудесно ползване на продукта при акне.


Прочитайки какво съдържа, едва ли се съмнявате дали този продукт работи или не. Този мощен микс от химични и природни съставки действа изключително!
Сияйна, хидратирана, глада и с подобрена текстура. Така се събуждате след сън с крем-маската. Woke up like this! Тенът е избистрен, свеж и сияен, кожата - гладка, мека и хидратирана, а текстурата - видимо загладена, порите и фините линии са по-малко видими и лицето е обновено, загладено и като blur-нато по химичен път. Тонизирана, свежа, здрава, без следи от умора, възраст, увреждания, стрес и проблеми. А още преди а сте се събудили и преспали с него на лицето, кожата става изключително сияйна след нанасяне - озаряващият ефект е мигновен.
Няма щипане, няма засушаване, опъване или какъвто и да е дискомфорт, който да ми докарва употребата му, само ефект на обновена кожа! Няма и белене при продължителна употреба.
Нещо любопитно е, че в периоди, в които имам пъпчици, забелязвам, че ги успокоява и на сутринта са видимо смалени и туширани, а зачервяването е успокоено. Не е случайно, че продукта се препоръчва и при акне, заради мощните обновяващи съставки, които и не изсушават.
За уморена и суха като кожа моята ефектите могат да се забележат още след една употреба, макар при редовна такава видимо състоянието на кожата се подобрява драстично. Лично аз харесвам да го ползвам през ден в периодите, в които го включвам в рутината си, а на сутринта сe събуждам като след facial. Ефект с една-две употреби, който бихте постигнали в салон и който glow тоникът с киселини на Pixi Beauty, например, би постигнал след няколко опаковки от него.
"Wake Wonderful" е като терапия в салон, но в тубичка! Лесен за употреба, мощен като действие и с експресни резултати, като употребата му излиза много по-бюджетна, отколкото терапиите в салони, макар те да включват редица елементи, които един козметичен продукт не може да предложи - няма какво да се лъжем. За мен обаче, това е моята go-to терапия, за да се събудя със сияйна, обновена и здрава кожа. С по-добра текстура, с по-добър вид и.. една по-добра кожа от тази, с която сте си легнали. А ако не вярвате - отворете сайта на REN и четете мненията на потребителите!
Радвам се, че го пробвах от мостричка и го купих зимата, защото се превърна в must-have продукт в рутината ми, който след кратка почивка през лятото отново започвам да ползвам!


Нощният facial "Wake Wonderful" може да откриете предлаган от официалните вносители на марката в "Арлен", Eli.bg и в магазин за чиста козметика "Шипка" в София, като цената за 40 мл. от продукта, стигащи за над 6 месечна употреба, варира между 61 - 68 лв., според обекта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар