>

сряда, 11 април 2018 г.

L'Occitane Aqua Réotier / Water Gel Cleanser*, Fresh Moisturizing Mist*, Ultra-Thirst-Quenching Cream*

Здравейте,

Наскоро с L'Occitane започнахме съвместна кампания, в която фокуса е върху новата им колекция грижа за лице -  Aqua Réotier. В днешния пост  ще ви разкажа повече както за линията, така и за всеки продукт, който тя съдържа, като накрая на тази публикация ще ви очаква и още една малка изненада, която сме ви подготвили. До края на този пост  има време, обаче, затова - готови ли сте да разберете за най-новите оръжия за хидратация на пазара?! Да започваме!

Aqua Réotier е серия за лице, която съчетава една ключова съставка - вода. Да, кодовата дума е вода! Не каква да е, обаче...
Векове наред в сърцето на планините в Прованс тече натурална изворна вода, която събира богати минерали и се влива в извора Реотие. Благодарение на високата си концентрация на калций, тази невероятна вода помага за запазването на кожната бариера и задържането на естествената влага в кожата. L’Occitane съчетава тази мощна изворна вода от Прованс с хиалуронова киселина в изключително хидратиращата серия за лице, която ще ви покажа днес. Водата от извора Реотие е 10 пъти по-богата от калций от която и да друга извираща термална вода, като уникалната й структура я прави единствена по рода си. Специфичното е това, че водата в извора се смесва със студената дъждовна вода, която вали над района. Богата на минерали и микроелементи, водата от извора запазва всичките си свойства в продуктите, в които се влага, благодарение на лабораторията на марката, където чудото на линията Aqua Réotier се случва.
Тъй като съм зелено мислещ човек, който вярва, че трябва да консервираме чудесата на нашата планета и да взимаме мерки преди те да са изчезнали, екологичната страна на въпроса е изключително важна за мен. Именно тук искам да споделя , че едва 0,04% от годишния обем на извора е използвана от Локситан, което за пореден път затвърждава тяхната философия към природните ресурси и тяхното опазване.

В комбинация с хиалуронова киселина, водата от сгушения в района на Алпите извор Реотие се комбинира в четири продукта, които са като спасение за жадната кожа. Като дневна доза вода за лицето на всеки един от нас, готови да наситят кожата с такава и да я задържат там. За една хидратирана, мека, сияеща и жива кожа!


Първият продукт, който тествах, беше този воден почистващ гел. Видя ли почистващ гел - не  тръгвам особено обнадеждено към него, тъй като не харесвам геловете, които в повечето случаи ми оставят неприятен филм върху лицето. При този на Локситан, предубежденията и резервите ми бяха напълно неоснователни!


Както подсказва името, той е воден гел, съставен главно от изворната вода, за която вече ви разказах. Плъзга се по пръстите и се стапя при допир с вода и масаж, превръщайки се в мека, пухкава и обилна пяна. За мен е много важно почистващият ми продукт да прави хубава пяна, която да виждам как измива кожата ми. При доста гелове това не се случва, затова и този ми направи много добро впечатление. Нужна е половин помпичка, за да измия цялото си лице с пухкавата пяна, която образува. Разпенвам в дланите, след което нанасям, масажирам и отмивам.

Оставя усещането за напълно чиста кожа! Тя е много мека, освежена и се чувства деликатно измита, без да е премита. Не оставя неприятен филм,  не предизвиква засушаване и не изсмуква естествената влага - много нежно, но ефективно измива, което най-много харесвам! В комбинация с витамин Е и С, има приятен освежаващ ефект върху лицето, както и върху сетивата, благодарение на свежия и много чист аромат, който съдържа.

Нежен колкото измиване с вода, но ефективен колкото почистваща пяна (премахва грим, слънцезащита, излишен себум, замърсявания...). Така най-точно бих го характеризирал и определено това е гел, който е един от най-хубавите подобни, които съм ползвал. Харесва ми точно мекият ефект, сякаш измиване с вода, което не дразни сухата ми кожа и я оставя перфектно чиста, но в същото време без да я премива.

Предлага се в 195 мл. опаковка с помпа, като цената му е 37 лв. Идеален както за измиване сутрин, така и за премахване на замърсяванията, натрупани през деня, вечер.


След почистване, продължавам с най-любимия си продукт от серията - хидратиращият мист (спрей) за лице!

Компактен аерозолен спрей, който съдържа всички ползи на изворната вода Реотие, само че усилени. Това е ключово в цялата линия - Локситан използват природните богатства, но влагайки ги във формули, които да успеят да накарат всички полезни вещества да бъдат усвоени от кожата, а не да си стоят в продукта. Точно затова, хидратиращият мист не е просто спрей с термална вода. Той е хидратиращ спрей, богат както на чистата изворна вода, така на омекотяващ глицерин и хиалуронова киселина, които са добавени във формулата.

Това си личи още след първо пръскане върху лицето - то е толкова меко, колкото не можете да си представите! Като бебешко дупе, като коприна, като като кадифе, като облак в небето.. както искате си го представяйте! Сякаш пръскате лицето с мекота - то става пухкаво, меко и е приятно освежено, благодарение на студената струя вода. Не спрях да си пипам лицето след първите пъти, в които ползвах спрея! Наистина нищо не ми беше оставяло усещането за такава мекота! След като водата попие, то оставя лицето свежо, хидратирано, някак пухкаво и plumped-нато. Това се дължи именно на добавените глицерин и хиалуронова киселина, които омекотяват кожата и задържат изворната вода в нея, директно в клетката, предпазвайки от загуба. Ефектът на мекота наистина остава, благодарение на предното.


Лично аз пръскам след почистване и вместо тоник. Наскоро ви споделих, че от началото на година използвам спрей продукти с тази цел и този е поредния превъзходен такъв. Срей дозаторът създава фин облак от водата, която покрива лицето, без да е необходимо много пръскане, което е много хубаво, в предвид малкия размер на миста. Мъглата от него е толкова освежаваща, разхлаждаща и ободряваща! Ах! Ароматът на линията, който е вплетен и тук, съдържа меки морски нотки и лека зеленина, като е повече от освежаващ! Сякаш ви пренася на морския бряг!

Хидратиращият мист се предлага в опаковка от 50 мл. на цена 23 лв. за брой. Много ми се искаше да имаше и по-голям размер на продукта, тъй като бих го купувал в литри! Разбира се, вече си купих запас, защото не искам да оставам без този мист! Освен след почистване, може да го ползвате по всяко време на деня за доза свежест и мекота, както и под грим, защото обещава да увеличи дълготрайността му и е перфектна естествена база, благодарение на глицерина в него, който ще накара продуктите да се преливат по-добре.

(Освен хидратиращ мист, серията предлага и есенция, която аз не показвам, тъй като не взех, понеже не ползвам такъв тип продуки в момента. Тя е първа хидратираща фаза от грижата, като се нанася с върха на пръстите. Представлява нещо средно между тоник и серум.)

Последният продукт, който избрах за моята кожа, беше хидратиращият крем за лице. Той, заедно с гел-версията си, е основата на тази линия. Хидратация в буркан!


Идва в масивно, стъклено и луксозно бурканче, поместено в красива картонена опаковка, която е в този небесно син нюанс на линията, илюстриращ кристалната чистота и девстсвеност на водата от извора Реотие.

Текстурата на крема е лека, въздушна и много мека. Върху кожата се стапя и се усеща много приятно - в този Прованс, натурален дух е. Много ясно си личи, че това не е типичния силиконов крем, а традиционен, доза винтидж такъв, който се усеща по специфичен и много приятен начин. С лека маслена нотка, която сякаш се превръща във вода върху лицето, той оставя чувството на перфектно подхранена и хидратирана кожа, която сияе, има здрав вид и жизненост.

Утолява жаждата, тушира сухотата и е като чаша вода за дехидратираната кожа! Като магнит за влагата, благодарение на хиалуроновата киселина в него, той задържа водните молекули и предпазва кожата от прекомерната загуба на вода. Подхранващо слънчогледово масло се грижи за сухата кожа, а богат микс от захари е като храна за кожата, който я захранва.


Въпреки мощният хидратиращ ефект, текстурата не оставя тежко усещане. Тя попива напълно и оставя чувството за хидратирана, свежа кожа. Няма неприятен филм, нито тежест. Богат хидратиращ ефект в лека формула - така бих го пресъздал с думи. Като копринен воал от мекота, който поддържа кожата оптимално хидратирана през целия ден (и нощ).


Дневната доза хидратациия в буркан - това е този хидратиращ крем. Използвам го сутрин и вечер, като за времето, в което е в арасенала ми, той се разбира идеално с кожата ми. Поддържа я в отлично състояние, а аз нямам нито една забележка по него.


Бурканче от крема (50 мл.) струва 55 лв., като се предлага и в гел версия, която пък е пълна с хиляди малки мехурчета и е много сладка, признавам! Ще пробвам и него лятото!

Цялата линия е подходяща за всеки тип кожа, всяка възраст и утолява базовите нужди на всяка кожа! Серията от понеделник е вече и у нас, затова вече ще може да й се порадвате!


И както обещах, в края на този пост ви очаква още една малка изненада от мен и марката!
В следващите две седмици, те обявяват промоционален код "101010", с който може да се възползвате от -10%  отстъпка при следващите си пазарувания в техните магазини. Кодът "101010" ще е активен от днес (11.04) до 25.04. Кодът НЕ се комбинира с други отстъпки и важи за всички продукти в магазините на марката, с ИЗКЛЮЧЕНИЕ на Aqua Réotier линията, която ви показах в този пост. Държа да отбележа, че НЕ печеля никакви облаги от използването на този код - той е създаден специално и единствено за тези от вас, които искат да се възползват от отстъпка при следващо пазаруване, без аз да печеля нещо от това. Благодаря и на марката за жеста към моите последователи!
Кодът бихте могли да използвате като го кажете на консултантите в бутиците на марката в София (на Витошка и в Сердика Център), като той важи и за поръчки по телефон, когато също трябва да го съобщите. Както може би знаете, Локситан доставят до адрес в цялата страна при поръчка по телефона, като всичките им продукти, цени и инфо как да поръчате  може да видите в техния български сайт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар