>

събота, 21 април 2018 г.

Decléor / Essential Care 1000 Grain Body Exfoliator & Aroma Confort Nourishing Body Milk

Здравейте,

Знаете, че обичам продуктите, които ползвам под душа и след това, да са от една и съща линия (или поне марка). Не знам, не мога, например, да се изкъпя с душ-продукт на марка Х, след което да продължа с грижа от марка Y... И да, вярвам, че продуктите са създадени да са допълват, а дори когато не са от една линия, то използвайки същата марка, у мен остава усещането за пълна грижа, която получавам от тях. Философия, подпис на марката в текстурите, особените съставки... можете да усетите духа на бранда. Обожавам усещането и някак си усещам ритуала напълно завършен, пълноценен и пълен във всеки аспект.

Днес ще ви покажа два любимеца, които в последната половин година се превърнаха в едно много, много любимо дуо за грижа за тялото.
Както виждате от заглавието - разбира се, че марката е Decléor, която преоткрих и която ме пристрасти към продуктите си, а вкъщи от всеки ъгъл "грее" жълто, благодарение на техните опаковки!

Започвам с един от любимите ми скрабове за тяло: 1000 Grain ексфолиантът се превърна в успешен заместник на Relax Intense плодовия скраб на марката, който обожавах, но който спряха. Истината е, че не много често пиша за ексфолианти, тъй като рядко срещам добър такъв и много внимателно ги подбирам. Когато открия успешен - просто ползвам само него, затова и рядко четете за такъв тип продукт. Но щом реша да пиша за ексфолиант за тяло.. повярвайте - заслужава си вниманието!


1000 Grain Body Exfoliator, както подсказва името, е ексфолиант, пълен със семена. Това е и първата стъпка, която използват в салоните на марката при терапии за тяло - от него започва всичко! Защо?! Ако кожата не е перфектно чиста и мъртвите клетки не са отстранени, те ще попречат на проникването на последващата грижа и усвояването на полезните вещества. Искате да се погрижите за кожата си, не за мъртвите клетки по нея, нали?!

1000 Grain Body Exfoliator комбинира мощна комбинация от ексфолиращи съставки - захар, натрошени черупки (от арган), плодови корички (горчив портокал) и най-любимото, което го прави много специален за мен - плодови киселини от ананас, пасифлора и грозде. Този ексфолиант има както физични, така и химични (при това естествени) агенти, които премахват мъртвата кожа по естествен път, бивайки еко friendly, като е напълно безопасен за околната среда. Не съдържа изкуствени агенти и силиконови частици, което прави ексфолирането възможно по естествен път и то благодарение на даровете на природата, които Decléor комбинират в тази жълта тубичка.

Текстурата му е гъста и ярко жълта, като в нея може да се забележат различни по цвят и големина частички, както и кристалчетата захар. На пазара има много скрабове, които само по етикет се водят такива, но съдържат частички, колкото за разкош и да се каже, че ги има, без те да правят нищо. 1000 Grain Body Exfoliator обаче е сериозен, ефективен и интензивен ексфолиант, да не кажа най-добрия с подобна формула на пазара!

На опаковката има  цял спа "наръчник", който показва как да използваме правилно ексфолианта и с какви движение. Нека кажа как го правя аз, защото понякога не е важен само продукта, но и техниката, която често се пренебрегва в подобни ревюта, затова смятам важно да споделя своята, инспириран от марката:
Винаги започвам с кръгообразни движение в зоната на корема, след което разширявам спираловидно, като поставя ръцете си във V форма и премина към масажирането на пилинга в зоната на гърдите, рамената и деколтето.
Върху ръцете и краката използвам със спираловидни движение отгоре-надолу, като ако след всяко движение оставаше следа, за да си го представите, то тя щеше да приеме формата на пружина. Т.е. масажирам с въртеливи движение, които са в спираловидна форма, за да успея не само да ексфолирам и почистя, но и да направя добър масаж, подобряващ микроциркулацията на кожата.

Ексфолиантът има три фази на развитие на тектурата си - от гъстия жълт гел, той се превръща в олио с контакт с кожата, а при изплакване и контакт с вода - придобива млечна консистенция.  Той е препоръчително да се ползва на суха кожа, но аз предпочитам на мокра. Усеща се много луксозно, богато и комфортно. В комбинация с умопомрачителния и много свеж аромат на грейпфрут, изпитвам не само физическо, но и душевно удоволствие. Има онзи етеричен аромат на плода, който не е горчив, а мек, сладък, сочен и приятно кисел. Обожавам го! Сякаш сте изстискали сок от грейпфрут върху купичка със захар - усеща се много свежо, сочно, но и приятно сладко, сякаш захарта е пропила свежестта и киселинноста, неутрализирайки остротата и горчивината на плода. Под душа усещането е сякаш се измивате с фреш! Много събуждащо, ободряващо и свежо!
Сериозните частички правят наистина много добра ексфолиация, затова за мен е важно да не усещам дискомфорт по време на употреба. Маслената и топяща се при контакт с кожата текстура превръща ексфолирането в удоволствие. Мощните частички полират кожата до съвършенство, а както от марката го определят, това определено е продукт за интензивна ексфолиация. Въпреки това, липсва усещане за грубост точно, благодарение на превъзходно направената текстура. Дори когато съм натискал повече по невнимание и кожата ми леко се е зачервила, никога не съм имал проблем, а да не говорим, че имам екзема и ексфолирането е особен случай, с който трябва да внимавам много. Усеща се приятна масленост, която сякаш образува филм върху кожата ви, който я предпазва от дискомфорт, надраскване и изсушаване. Това се дължи на добавените масла от сладък бадем, слънчоглед и соя, които подхранват, хидратират и защитават кожата.


При контакт с течащата вода, маслената текстура се превръща в мляко, което се отмива от кожата и я оставя кадифено гладка, мека и полирана. Изключително чиста се усеща тя, а текстурата й е много по-гладка. Бебешки мека и гладка! От маслата не остава тежко чувство, само се усеща лек подхранващ ефект, който е добре дошъл за мен и то след такава интензивна процедура, която е сякаш направена в спа салон. Тялото ви и кожата са като нови, а сетивата ви са събудени, благодарение на свежия аромат и яркия жълт цвят, който създава настроение в банята!
Без засушаване , без зачервяване, без "надраскване", без тежко чувство.. само мека, гладка и перфектно чиста кожа, която е като преродена, а помен от суха, груба кожа и мъртви клетки няма! Външната обвивка на тялото ви е напълно обновена и е като нова!

Лично аз използвам 1000 Grain Body Exfoliator веднъж седмично, което ми осигурява перфектната и оптимална ексфолиация. Такава, каквато не съм постигал с друг продукт! Наистина има видим ефект, който оставя усещането за нова кожа на тялото!

Перфектен като текстура, действие и усещане! Професионален ефект и спа усещане у дома! Ще намерите 1000 Grain Body Exfoliator в обектите на Douglas и beautyzone, като цената на опаковка от него (200 мл.), стигаща за няколко месеца, струва 63 лв.
Често малка опаковка от ексфолианта, идеална за проба или за пътуване, се намира в комплекти на марката.

След като изляза от банята с напълно чиста, ексфолирана и обновена кожа на тялото, време е за хидратираща и подхранваща грижа. Тогaва се намесва Aroma Confort подхранващото мляко за тяло на Decléor. 


Какво представлява? Мляко с кремообразна текстура, наподобяваща  гъст лосион, която се разнася лесно и попива бързо, но която е свръх богата, маслена и много, ама много подхранваща! Много! Богата текстура, която възстановява дори най-сухата кожа, но която се стапя в кожата и не оставя чувство за тежест. Маслена, но "свежа" като усещане.

Съдържа микс от плодови води, богати на много витамини - вода от киви и вода от портокал, както и богат микс от подхранващи масла: кокосово масло, масло от шеа, бленд растителни олиа, масло от касис, масло от ливадина, слънчогледово масло и други. Истинската му магия се дължи на съдържащите се вътре над 5 вида различни растителни восъци, които задържат водата в кожата ви и намаляват нейната загуба.
Гликолипиди, витамин Е, дрениращо мляко от кестен и подхранващ житен протеин са допълнителни помощници в този богат активен състав, който е спасение за сухата кожа.

С помощта на удобната помпа (която има заключващ се механизъм и е подходяща за пътуване), изпомпвам нужното количество, след което масажирам върху подсушена кожа след душ. Млякото се топи, изключително подхранващо се държи, но няма ефект на "олио" и разводненост, благодарение на восъците, които държат текстурата гъста и я карат да се държи богато върху кожата. Да, изглежда и се усеща лека, но хич не е - това е магията. Получавате изключително богата грижа в комфортна като усещане текстура. Усеща се като храна за кожата, затова и го водят "nutrition" мляко.

Оставя кожата подхранена, хидратирана и кадифено мека. Тя се усеща поглезена сякаш с луксозен крем или като покрита с кадифен воал. Мекотата е осезаема, а сухотата е туширана.  Без дискомфорт, без сърбеж, без засушаване, без опъване. Пълна грижа от-до за кожата, задоволявайки всичките й нужди по естествен път. Много ми харесва и си го ползвам вече месеци наред.


Не позволява на кожата на тялото да загуби естествената си влага и мазнини, поддържайки нормалния хидро-липиден баланс. Предпазва я от студа или от жаркото слънце, тушира засушаващите фактори, подхранва кожата и я прави кадифено мека, защитавайки я. Сериозна грижа, която препоръчвам в зимния период за сухи кожи, които търсят сериозен ефект в по-лека текстура, подходяща за нанасяне и сутрин, без да кара дрехите ви да залепват за кожата. Подходяща е и за лятото, благодарение на свежия и лек, деликатен аромат на магнолия, който е много зелен и свеж, като има и лека сладникава нотка в уханието, която се усеща млечно, както и щипка мистичен дъх на тяман, благодарение на съдържащото се етерично масло от него вътре. Интересно ухание е, но не "мое". Знам, че във Великобритания го обожават.

Заради гъстата, но богата и топяща се текстура, то е икономично, а помпичката прави използването му хигиеничнно, лесно и приятно, без ненужно омазване.
Опаковка от млякото (250 мл.) ще откриете на цена от около 70 лв. (по спомен) отново в Douglas и beautyzone, където единствено у нас се предлага Decléor.
Има и хидратираща версия, която е подходяща за дехидратирана кожа, докато подхранващата, която ви показах, е подходящ за суха кожа, на която липсват липиди.
У нас като че ли не са особено популярни млеката за тяло и изобщо продукти за тяло на марката, а всъщност са повече от успешни. Професионален ефект и спа усещане у дома!

Няма коментари:

Публикуване на коментар