>

вторник, 2 май 2017 г.

MAC Shadescents / Candy Yum-Yum*

Здравейте,

Преди време, само ден след пускането им тук, ви показах шестте дебютни аромата на МAC. Още тогава ви споделих, че веднага ме плени Candy Yum-Yum и именно за него ще си говорим днес!


Колекцията Shadescents, лансирана в глобален план края на миналата година, включва шест аромата с имената на цветовете на няколко легендарни червила-бестселъри на МAC - Creme De Nude, Velvet Teddy, Ruby Woo, Lady Danger, My Heroine и Candy Yum-Yum.
Всеки от ароматите е всъщност проекция и пресъздаване на конкретния цвят, само че в ароматна пирамида.

Candy Yum-Yum е абсолютно точно пресъздаден - ярко розов, електриков, еротичен и дори секси-скандален.


Започва точно ярко и електриково - тропическо наситено ухание на сочна гуава. Идва ми да започна да се самоизяждам - сочен, не прекалено сладък и приятно остър.
Сякаш над вас светва неонов розов прожектор - оставя такова усещане! Просто прекрасна гуава, наистина - сочна и натурална, не е суха,  захаросана или компотена. Сякаш сте разрязали плод от нея току-що, толкова е свежа и ароматна.
След нея, бързо започва да разцъфва черешов цвят - розов, цветен, крехък и флорален. Не е силен, много балансиран и успява да отнеме от електриковото усещане на гуавата, правейки аромата леко свеж и girly. На Candy Yum-Yum не й се нрави това, обаче и бързо се прокрадва захарен памук - розов, сладък и захаросан. Това е един от най-луксозните захарни памуци, които съм усещал в аромат - няма я онази задушлива сладост, нито прекалена пудреност и захаросаност. Да, сладък е, при това много, но в комбинация с плодовете е много олекотен. Не е накъртващ. Захарният памук е нотката, която се усеща през цялото време на бекграунд.


Мека флоралност, доза сочни плодове и пръчка захарен памук. Луксозен и сочен.
Рядко мога да видя аромат с преобладаващи сладки нотки, който да е наистина толкова балансиран и да не ме кара да се чувствам сякаш имам диабет или ще получа такъв от него. Голям плюс за МАС!
Въпреки това - сладък е (не гурме) - тест на кожа: задължителен преди покупка! За някои вкусове може да се стори доста sugar-и , но при гурме ароматите, които имам, този ми се струва далеч от изкъртващо сладък, благодарение на сочните плодове вътре, които отнемат от сухотата на захарния памук.

За финал идва нежна ванилия, която не е готварска, а много добре премерена и дава лека топлота, заедно с цвят от ирис, който няма специфичния земен аромат на корена на цветето и носи лека кадифена мекота във формулата. Мускусен и изтънчен финал, запазвайки розовото в себе си през сладостта и свежестта на нотките.


Candy Yum-Yum е бунтарски, феминистки, секси и доза флиртаджийски. Ароматът напълно пресъздава една жена - еманципирана и единствена по рода си, носеща сладост в живота ти, с топла душа и нежна същност, екзотична и пленителна.
Сладка и розова принцеса на външен вид, но истинска кралица в действителност.

Носи увереност и сила - електриковата му женственост носи усещането на The Powerpuff Girls - облак от аромата и си готова да спасиш света и ако се наложи дори да.. kick somebody's ass.
Ако можеше фразата "Girl power!" да се пресъздаде с аромат, то щеше да го направи този!

А пишейки всички тези редове, изпитах нуждата от музикален фон - именно настроението и бийта на тази песен мисля, че пресъздава това, което пробужда в мен Candy Yum-Yum:
"You really think I could be replaced?! Nah - I come from outer space!" - такава е жената на аромата - единствена и незаменима. Чарът й е в нейната яркост и неповторимост.

Прекрасен за пролетта и лятото, според мен - улавя духа на сезона по най-добрия начин!
Има добра трайност върху моята кожа и успява да се задържи там.


Candy Yum-Yum парфюмът идва в изчистена опаковка с квадратен дизайн, побираща 50 мл. от него. Той идва в комплект с червилото, чието име носи, а цената е 91 лв.

Съвет: При тест в техен обект пръскайте на блотер или кожа - от капачките ароматите не ухаят релевантно, много натъртващо и изкуствено лъхат, а изобщо не са такива - коренно различни на кожа! Пластмасата променя тотално развитието им и не в добра насока, затова го имайте в предвид при тест!

На снимките:
Liptensity Lipstick/ Дълготрайно червило със сатенен финиш с добавени наситени пигменти за екстремен цвят / в цветове Habanero* и Burnt Violet*
Matte Lipstick / Матово червило в цвят Candy Yum-Yum* (в комплект с аромата)

Колекцията Make-up Art Cosmetics пролет/лято 2017 година:
Crystal Glaze Gloss от колекциятa Kabuki Magic в цвят "It's a Great Feeling"*/ Глос в бурканче, който дава на всяко червило стъклен глос ефект, подхранва и оставя перлен финиш без лепнещо усещане.
Penultimate Eye Liner от колекцията на James Kaliardos в цвят Rapidblack* / Джъмбо размер очна линия, тип писалка
Studio Quitrik Stick от колекцията на Diane Kendal в нюанси Sheen/Smoldering* / Мултифункционален двоен стик - кремоообразни хайлайтър/бронзант, които може да се ползват самостоятелно, над фдт и за контуриране


Всичко ще намерите в магазините на MAC в The Mall, Paradise Center, Mall of Sofia.. и ако си търсите добър професионалист, силно препоръчвам Мерилин от екипа на марката

П.с. Предното ми ревю на Fix+ и Strobe Cream може да видите тук.



Няма коментари:

Публикуване на коментар