>

вторник, 30 май 2017 г.

Dior J`Adore In Joy / EDT

Здравейте,

Още през първата седмица на април нещо стъпи на българския пазар. Нещо, което очаквах с нетърпение. Нещо, което нямах търпение да усета и да се потопя в аурата му. Е, вече сте се досетили - става въпрос за най-новия аромат J`Adore In Joy на Диор, който грабнах още тогава.


Какво по-специално? Когато прочетох какви ароматни съставки ще съдържа, пулсът ми веднага се ускори... нямах търпение да усетя това, което се задаваше! Но какво пък толкова има в него ще се запитате?!


Най-интересното в него е, че основната му нотка е морска сол. Да, сол - това е един превъзходен аромат със солен акорд, който е бленднат по неповторим начин.
Започва точно така - ухае на морска пяна и утро/зелез на плажа. Самият аромат сякаш се ражда от тази морска пяна, както богинята Афродита - като митична магия, цялата му прелест просто засиява.


Веднага усещам много приятен, чувствен и crispy жасмин, който притежава флоралоното усещане, което любимата ми тоалетна вода от 2011 г. J`Adore носи, в комбинация с нероли.
Още в началото при мен се развива базовата нотка - сочна, ама много сочна и месеста праскова. Добре узряла, но не прекалено сладка, носи една много хубава нотка на сочност, която се комбинира превъзходно с хладността на солените нотки и чувствения жасмин.
Всичко изброено до тук просто избухва в една радостна идилия - позитивно, свежо, цветно и слънчево излъчване, което сякаш улавя сезона.


За финал при мен идва прекрасна тубероза, която е може би най-меката такава, която съм срещал в аромат изобщо. Лека, ненатрапчива и залепва за кожата - след 3-4 часа носене на J'Adore In Joy,  туберозата е това, което остава - женствена, изтънчена и зряла. Тя просто изкача на хоризонта - меко и плавно. Белите цветя в In Joy са много меки и нежни, ненатрапчиви.
Самият аромат започва цветно, ярко и младежко, завършвайки в класическа, изтънчена и зряла нотка.  Илан-иланг подготвя терена за туберозата и дава онази негова характерна нотка, която обожавам, особено в ароматерапията. Не очаквах туберозата да се открои при мен, но стои повече от прекрасно и се комбинира превъзходно със солените и флорални нотки преди своето собствено изгряване. Благодарение на щипка топлота от иланг-иланг, туберозата просто избухва по възможно най-нежния, деликатен и мек начин.


Няма да скрия, че го обикнах още от първо помирисване и проба, затова и не мислих много, а го грабнах... На блотер ми стоеше една идея по-солен, докато върху моята кожа има много свежо развитие, в което солта се усеща точно като морска пяна, а сочността на прасковата може да се долови мигновено. Самата сол е някак гурме, комбинираща се неочаквано добре с топла флорална същност.


Накратко - гурме сол, меки бели цветя и сочна праскова - една превъзходна, нетипична и както вече казах - по неповторим начин блендната комбинация, за която Франсоа Демаши заслужава потупване по рамото. Ухае на удоволствие, жажда за живот, лято и приключения.

Идва в типична за семейството на J'Adore опаковка и капачка. Цветът на течността пък е розово-прасковена, с лек златен оттенък - в унисон с аромата!
Препоръчвам всяка дама да усети това необичайно ухание, което ще намерите вече навсякъде във веригите и бутиците за селективна козметика. Цената за 50 мл. е 147 лв., а на снимката виждате голямата, 100-милилитрова бутилка, която получих от марката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар