>

понеделник, 20 март 2017 г.

Douglas Aqua Focus / Facial Water* / Gel Cream*

Здравейте!

С настъпването на астрономическата пролет е време да обновим грижата за кожата си! Днес ще ви покажа именно идея за такава! Тя отлежа доста при мен - получих я още преди лансирането в България през есента, но забавих поради една причина - сметнах, че е много подходяща именно за пролетния сезон. Стига абстрактност, трябва конкретика - става въпрос за хидратираща линия Aqua Focus на Дъглас.


"Аквафокус" е програма за дехидратирана кожа, която съдържа няколко продукта, които работят на три нива:  подобряват, подпомагат и запазват хидратацията. Обещават и да стимулира синтеза на хиалуронова киселина.
Продуктите от линията съдържат истинска вода от швейцарски ледник, стволови клетки от бодлива круша, дива теменуга и полизахариди.


Картонените опаковки на серията са първото нещо, което прави впечатление - холограмни са, много красиви и изпипани. И аз като Tati си падам по холограмни неща и тези са попадение! За съжаление, ефектът не успя да излезе на снимки... 

Ще ви представя два продукта от нея - водата за лице и хидратиращия гел-крем.


Водата за лице е в опаковка, подобна на тонизиращ лосион. Всъщност, тази вода е нещо като тоник, нанасящ се с памучен тампон след измиване, но не обещава почистващи ефекти, а силно хидратиращ ефект. Да, силно - това е наистина сериозен продукт, който е подходящ за дехидратирана или суха/много суха кожа. Оставя кожата много хидратирана и е силен, колкото грижа. Мога да го сравня с корейските емулсии като ефект.


Леко може да лепне първите секунди, въпреки текстурата на бистра течност. Има лек и свеж аромат, с алкохолна нотка. Да, съдържа алкохол, което е и единствената ми критика. 
Оставя горния слой мек и хидратиран, подготвяйки го за последващата грижа.



Гел-кремът е лек като перце и пухкав хидратант. Има много приятен флорален аромат със зелени нокти в него.
Има много лек хидратиращ ефект и е грижа, подходяща за комбинирана кожа (има и по-богата версия за суха). Тази е идеална за топли сезони - попива бързо, оставя кожата мека и гладка, дава достатъчно хидратация и не се усеща. Оставя лек силиконов финиш, а самата грижа не се усеща. Въпреки това, текстурата на кожата е по-гладка и равномерна, а тя е мека и обгрижена.
Леката текстура е чудесна и заради това, че след нея спокойно може да нанесете слънцезащитен крем, без той да натежи - така недостатъка, че няма SPF фактор е решен.
За есента/зимата определено нямаше да ми е достатъчен откъм хидратиращ ефект, затова го оставих за новия сезон.
Освен съставките, характерни за линията, в този крем са добавени хиалуронова киселина и витамините Е и С, което намирам за плюс.


Водата за лице може да купите срещу 29,99 лв., а хидратанта - за 39,99 лв. Определено препоръчвам за дехидратирана кожа през новия сезон и според мен са успешни бюджетни продукти! Лекота и ефективност - прекрасна комбинация, подходящо за настъпващия по-топъл сезон. Ще намерите в Douglas / beauty zone

3 коментара:

  1. Хидратиращата вода ми звучи много добре, още повече, че лосионът/водата на Galenic Auqa Infini ми е почти свършила. Дали случайно си я ползвал и можеш ли да ги сравниш?
    Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може да попиташ Теди (BeautyInMyLife) - тя си купи и двете по моя препоръка и ще ти ги сравни най-добре. Основната разлика ми се струва, че лосиона на Галеник се чувства по-кадифено.

      Изтриване
    2. О супер, след малко ще й звънна :)
      Мерси

      Изтриване