>

понеделник, 23 януари 2017 г.

Nordics - Carbon Whitening* / Lush - Tooth Fairy

Здравейте,

днес ще ви представя два иновативни продукта за грижата ни за устната хигиена и ще ви споделя мнението си за тях.

Започвам с най-новия продукт на Нордикс (а вече сте чели в блога за една от четките им за зъби с въглен), който представлява 100% натурален, филтриран, активиран въглен от кокосови дървета. Използва се за изцяло натурално и безопасно избелване на зъбите.
Как? Потапяте мократа си четка в кутията с въглен и започвате да търкате зъбите.


Идва в много красива пластмасова опаковка с интересен дизайн и щампи, която съдържа доста количество продукт - ако ползвате ежедневно и по два пъти на ден, количеството въглен ще ви стигне за поне 3 месеца, според мен и повече. Лично аз предпочитам употреба няколко пъти в седмицата.
Съдържа единствено натурален, пречистен и окислен въгленов продукт


Какво по-различно от обикновен въглен от аптеката? Невероятно фин, ама невероятно и се усеща много по-меко при употреба. Пише, че има ментов вкус, но аз вкус не усещам.
Дали има ефект? Да. Ако го използвате ежедневно, от марката обещават да има видими резултати след втората седмица, При мен оптически ефект може да се забележи веднага - зъбите просто са една идея по-чисти и по-сияйни и по-бeли, тъй като въглена абсорбира нечистотиите и петната, които са останали по зъбите. Друг плюс е, че възвръща киселинния баланс, неутрализира токсините, действа благоприятно на цялостното състояние на зъбите и изчиства мазни наслагвания.


Цената му е 30 лв. и мога да го определя като приятна глезотия. А и в крайна сметка - черен продукт - идеален за мен и блога! Продуктът е съвсем нов на пазара и излезе в последните дни на 2016 година. В света има много подобни продукти, но този е първия, който се пуска в България (и е български!) и се радвам, че вече може да се намери и при нас.


"Tooth Fairy" или с други думи,"Феята на зъбките" на Лъш е още по-голяма глезотия, която обожавам! Представлява суха паста за зъби под формата на прах и се използва на същия принцип като по-горе - потапяте мокра четка и започвате да търкате зъбите.


Идва в сладка розова и момичешка кутийка, а самата текстура на "пастата" е много фин бял прах, със супер много блестящи частички и наподобява хайлатър или свободна озаряваща пудра. Няма шега - снежанки съвсем спокойно може да използват и като хайлайтър.
Има страхотен вкус и ухание на ягодка - почти идентично с дъвчащите витамини, които ми даваха като дете. Целият продукт крещи "детство", но да не забравяме, че е направен за големи дами и господа и трябва да се използва от такива!

При допир с мократа четка, бялата пудра придобива розов цвят. След като започнете да търкате, пудрата се превръща в обикновена паста и се разпенва като такава. Чудесна пяна и много мек, приятен и полиращ ефект. След изплакване, зъбите са почистени идеално.

Предпочитам да ползвам "Феята на зъбките" вечер, защото единственото, което мога да намеря като минус е, че не освежава дъха. След измиване се усеща лекия дъх на ягодки и едно такова сладникаво чувство в устата, но не е онзи тип ментово освежаващо, тип "леден дъх", който аз харесвам. Тип  "детска дърва" освежаващо е.

Трудно могат да се уловят хилядите частици


Основата на "пастата" е поверена на калций и брашно от цвекло. Да, цвекло - и за мен беше странно, но именно той дава розовия цвят при допир с мокра четка. Ако сега се чудите "Ама не оцветява ли зъбите?!", отговора е "Не!". Цвеклото има страхотни ползи за зъбите, за които много малко хора знаят. Сокът от цвекло действа против образуването на кариеси и спира развитието на вече появили се.
Съдържа още сода бикарбонат, която полира, премахва плаката и действа избелващо. Истинска ягода, заедно с хиляди блестящи частички и snow flakes са чуден щрих. Има още каолин (глина), който обира замърсяванията и абсорбира токсините и мазнините, както и лимоново масло, което избелва и освежава. Стевия и ксилитол пък дават сладкия й вкус.
Има и корен от Маранта, който заздравява зъбите, действа избелващо и почистващо.

"Феята на зъбките" е още една глезотия, която трябва да пробвате. Ще намерите в магазините на Лъш на цена 14, 90 лв. Икономична е и ще ви стигне за по-дълго от нормална паста при ежедневна употреба.

2 коментара:

  1. А това с въглена оцветява ли четката за зъби?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Трябва доста да я миеш :дд При мен има голям ефект след двете седмици. Жалко, че не си снимах зъбите преди и сега :)

      Изтриване