>

петък, 6 януари 2017 г.

Benton Aloe/BHA Skin Toner*

Привет,

Днес ще ви принеса в далечната Южна Корея и ще си говорим за... тоници!
Знаете, че това е основна и много важна стъпка в моята рутина, затова тя се подбира много строго и трябва да премина определени мои критерии. Днес ще ви споделя за един продукт, който успя да се наложи в тази категория, а именно - тоникът с алое и бета-хидрокси киселини на Бентон.


Мисията на Бентон е да се постигне здрава и красива кожа по естествен и възможно най-безопасен, както за нас, така и за природата, начин. Не тестват върху животни, не съдържат вредни съставки, a  използват натурални природни суровини и създават малки партиди от продуктите, за да могат клиентите да получават винаги прясна стока, благодарение на естественото им консервиране.


Тоникът идва в 200 мл. пластмасова бутилка с помпичка-дозатор, която пък е в изчистена и стилна картонена кутийка. Много  ми харесва семплото пакетиране на марката.

Самият тоник е гъст, не е течен. Нанася се не с памучен тампон, както обикновено, а подобно на есенция - слагате върху дланите, след което нанасяте с масажиращи или потупващи движение.



Тоникът е съставен от много високо концентрирани екстракти - основата му не е вода или алкохол, както при стандартните тоници, а е чист сок от алое. На това се дължи и по-гъстия му вид - той наподобява прясно извлечен сок от листата на алое. Има ударна доза хиалуронова киселина в него - тя е на второ място в състава и доказва идеологията на марката, която не пести активни съставки. Съдържа още охлювена слуз, бета-хидрокси киселини, аргинин, бета глюкан и полиглутаминова киселина - нов вид пептид с молекула, извлечена от соеви продукти в Япония.
Има още екстракти от сечуански пипер, пулсатила, брадат лишей, ружа, листа от алое, ройбос, тученица и гуава.
Оставам коментара на вас - сами виждате с какво е заредена тази малка бутилчица!


Тоникът е страшно приятен и комфортен. Оставя кожата мека и хидратирана, без да лепне или да се усеща. Попива напълно. Оставя кожата свежа и много интересно - приятно я охлажда и дори бих могъл да кажа, снема напрежението от нея. Ако кожата е раздразнена - успокоява моментално и дори ако е зачервена от студ/слънце - избистря тена.
Няма аромат и е подходящ за всички типове кожа и кожни проблеми (включително акне и много чувствителна кожа).
Щадящ и мек продукт е, с особено добро действие и поносимост.
Определено чудесен тоник, който бих повторил, макар това да няма да ми се наложи скоро - супер икономичен, за около 2 месеца съм изразходил около 1 пръст от бутилката.

Цената му е 39 лв. и ви препоръчвам, както винаги, да пазарувате от лицензирани търговци, тъй като ментета по сайтовете - много.
Бентон идват с брандиран холограмен стикер, който удостоверява оригиналността, заради зачестилите ментета на марката. Продуктите на Бентон могат да се намерят в България и техен официален и единствен вносител са КоКос, а ето къде може да откриете тоника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар