>

четвъртък, 1 декември 2016 г.

Shiseido Ibuki Eye Correcting Cream

Здравейте,

Днес ще ви споделя впечатленията си за последния крем за околоочната зона, който ползвах - коригиращ околоочен крем от Ибуки серията на Шисейдо.


За този крем има доста противоречиви мнения и бях предубеден. Когато го тествах в Дъглас върху ръката си, веднага разбрах, че ще ми хареса... и го купих. Дали съжалих?! Не.


Идва в типична тубичка, с брандирана с логото капачка. Количеството му е стандартното - 15 мл. Има аромат на серията, но с лека алкохолна нотка. Текстурата е лека и подобна на емулсия, с цвят "сьомга". Всъщност разнесена, текстурата се превръща в божествен маслен воал, който се оказа сериозна хидратираща грижа. Оставя матов финиш и няма мазни следи след него - ако използват коректор е чудесна база.
Нанесен, се усеща лек и въздушен, но оставя супер plump чувство на влага. Овлажнява и подхранва чудесно, без да мазнее, напротив - не усещате текстурата, а тя върши перфектна работа.

Kоригира видимо кожата - торбичките са оптично  по-малки и кожата е по-сияйна, особено на светлина. Цветът е малко pinkish и коригира тъмните кръгове, което прави зоната по-сияйно изглеждаща. Като казвам цвят, не си мислете, че това е оцветен крем, ББ, СС или нещо подобно. Не, това просто е цвета на самия крем - изглежда е добавен коригиращ пигмент или много частички, които не виждам.


Обещава да коригира несъвършенствата като тъмни кръгове, подпухване и фини линии. Обещава да намали появата им и моментално да направи кожата по-сияйна.
Дали се справя?
Това е може би най-добрият крем против тъмни кръгове, който съм ползвал. Какво прави - винаги тествам при наличие на такива, като нанасям под едното око крема, под другото или нищо, или друг крем. При околоочният крем на Шисейдо се наблюдава това, че самата зона става по-сияйна, а кръговете - по-малко видими. Да, те остават, не се скриват или премахват напълно, но кожата е по-озарена. Това е факт и при този ми тест, крема работи наистина.
В дългосрочен план определено самата зона е по-свежа и сияйна и нямам толкова силно изразени кръгове - ползвам го сутрин и вечер, всеки ден.
Оставя кожата освежена и жива, избистря, а ако имате фини или сухи линии, ги тушира и прави по-малко видими също. Всичко това подплатено с добри овлажняващи свойства, които държат зоната ми хидратирана през целия ден!
Друг много приятен ефект е, че охлажда приятно - благодарение на алкохола и ментола действа разхлаждащо за кожата и свиващо кръвоносните съдове, респективно намаляване на тъмните кръгове и торбичките.

От долната снимка може да видите текстурата му и сияйността, която дава на кожата:


Съдържа витамин Е, охлаждащ ментол, екстракт от бяла коприва, плод Юзу, екстракт от Хутиния и джинджифил. Споменах, че съдържа алкохол, което ме притесняваше, но не изсушава и няма вредно въздействие при мен, нито дразни. Това, което прави той е, че кара текстурата да попие бързо и да изглежда по-лека, макар да е доста подхранваща, както казах. Той е бързо летлив и се изпарява, докато разнасяте, което свежда до минимум действието му върху кожата. С други думи прави текстурата по-приятна за вас, без да оставя негативните си ефекти и освен това разхлажда.


Определено препоръчвам крема и за мен е отлична грижа за зоната, особено за моите нужди - умора, сивкавост, кръгове и дехидратация. Ще откриете във веригите за селективна козметика и бутиците, а цената на крема е 92 лв. За мен е доста подценяван крем и по моите критерии заслужава повече от шанс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар