>

понеделник, 19 декември 2016 г.

Caudalie Grape Water

Здравейте,

През последните години в България успяха да се наложат два продукта, които станаха все по-популярни и масови. Употребата на термална вода и флорални води нарастна драстично и вярвам няма човек, който поне да не ги е опитвал. Те имат своите твърди фенове (аз също БЯХ), докато не открих нещо, което е сякаш една идея на следващо ниво. Нещо, което открих преди няколко месеца и вече не виждам как бих могъл "без него".

Историята му започва в Бордо, Франция. Малката тогава Матилде Томас открива този безценен продукт във винарната на семейството си.
Всичко започва с обирането на гроздето - то се случва в началото на сезона за бране, когато зърната са най-сочни и пълни с ценни съставки. Добитото грозде се пресова и дестилира като част от процес, в който се използва ниско налягане. Този подход води до това, че водата от гроздето се отделя от сока, като се пречиства и увеличава отделянето й. Добавят се няколко капки от гроздовия сок и воала... легендарната гроздова вода на Caudalie!


Тя е толкова популярна във Франция, колкото и термалната вода. Превърнала се в икона, 100% органична гроздова вода от Бордо, е идеалното средство за освежаване, хидратация и намаляване чувствителността на кожата.

Идва в спрей опаковка, която прави страхотен mist - облак от водата би облива, фин и много ефирен. Под налягане е и е подобна на термалните води. Няма аромат, нито цвят. Съдържа само гроздова вода и гроздов сок - чисти и органични, нищо друго. Богата на витамини, минерали, микро и макроелементи, антиоксиданти, полизахариди и флаваноиди, тя насища кожата ви с влага, полезни вещества и я успокоява.


Обещава до 127% по-хидратирана кожа след едно напръскване, успокояване и намаляване на чувствителността, особено при суха и опъваща кожа (-61%).

Кожата след напръскване се чувства пълна с влага - наистина сякаш сте едно голямо гроздово зърно, което ако го стиснете, ще се пръсне и пусне сок. Кожата е напомпана с влага и много хидратирана, а междувременно фината мъгла от спрея не се усеща върху кожата . Не е нужно да масажирате или попивате - пръскате и изчаквате да попие. Попива напълно и не се усеща, идентично на термалните води.


Може да използвате като тоник след почистване или за освежаване през деня. Гримьори обичат да я използват и като фиксиращ спрей, върху четка за сенки (засилва пигментите) или да я пръскат върху гъбичката за нанасяне на фон дьо тен, защото така дава сочен финиш на всеки продукт и отнема пудрения ефект.,
Ако кожата е раздразнена след бръснене, става за автършейв, тъй като тушира сухотата, опъващото чувство и успокоява. Аз я използвам само върху лицето си, но знам, че има хора, които я харесват и след епилиране върху тялото.

Лично аз я предпочитам като тоник и за след бръснене - върши идеална работа и кожата ми се чувства хидратирана, пълна с живот и много мека. Малка опаковка от нея е идеална за зимата, тъй като може да носите с вас навсякъде и да пръскате ако усетите кожата си опъваща, суха или имате нужда от освежаване, особено ако сте в климатизирания си офис.


Тази вода е и любима част от нощния ритуал на Кейти Пери: "В моя ритуал преди лягане свалям грима си, след което пръскам гроздовата вода на Caudalie и поставям няколко капки лавандулово масло на възглавницата си за спокоен съм", каза звездата в свое интервю.

Марката за огромно съжаление не се предлага в България, но откакто  открих тази вода преди няколко месеца, нямам поръчка от ФЮ, в която да не я включа. Предлага се в малка (75 мл.) и голяма (200 мл.) опаковка, като цените са съответно 7€ и 12 €. Цената й е повече от оправдана, не смятам, че е скъпа и винаги поддържам в наличност. А на вас мога да кажа само едно - пробвайте!

Няма коментари:

Публикуване на коментар