>

петък, 9 септември 2016 г.

L'Occitane Revitalizing Fresh Shampoo

Hello!

Тези от вас, които ме четат знаят, че съм чест посетител в бутиците на L'Occitane. Не просто харесвам марката, а също отношението в бутиците и качеството на обслужването. Вече съм ви споделял за политиката им да те зариват с мостри с покупка или без. Най-често се озовавам в техен обект точно по тази причина - нещо от тестерите ми е харесало (и затова навсякъде трябва да е така). Не за първи път пиша ревю именно на такъв продукт, който тествах, купих, а сега е време и да хваля... много!

Шампоаните на марката са едни от най-познатите им продукти, няма спор в това. Изключително наситени състави и натурални формули, които дават истински ефекти. Такъв се оказа и ревитализиращият освежаващ шампоан с 5 етерични масла. 



 Той е ароматерапевтичен шампоан, подходящ за нормална и мазна коса. Има версия и против пърхот, както цяла последваща грижа. Съдържа 5 етерични масла (и не само), а обещанията са, че ревитализира косата и скалпа, оставя свежо усещане и кара косата да остане чиста за по-дълго време, без омазняване. Подходящ за ежедневна употреба. 

Съдържа изключително наситен състав - още в челните места се виждат етеричните масла от мента, кедър, грейпфрут, мащерка и лавандула. Това е в основата на формулата - без силикони и силни химикали, тези 5 масла ще се погрижат за свежото чувство, което доставят и по-бавното омазняване на скалпа. Добавени са още масло от розмарин, лавандулова вода, цветен екстракт от мащерка, салвия и охлаждащ ментол.
За грижата за косъма е вложен оцет, който всички знаем колко добре се отразява на неговата структура и здравина.


При всички тези съставки и най-вече етерични масла, представете си какъв е аромата.. Труден за описване и зверски добър! Веднага се усеща острата студена лютивина на ментата, подкрепена от цитрусови нокти и горчивина от грейпфрута. Розмаринът се усеща слабо, за сметка на кедъра, а салвията с лека сладост омекотява лютивия студен фон. Лавандулата се усеща, но много меко и балансирано. Моят нос усеща най-вече ментата и грейпфрута. 
Марката съветва да разпените, да разтворите дланите си и просто да дишате в банята - хора, работи! Ароматът е точно ароматерапевтичен, натурален и изключително отпускващ, без да е билков или неприятен. Десятка! Цялата баня ухае, а в комбинация с топла вода си е истинска релаксираща терапия. 

Измиването с този шампоан е удоволствия - чувствате косата си въздушна, лека и много чиста, а скалпа... ледено-студен, сякаш дишащ. Прави богата пяна и е нужно много малко количество. Неповторимо усещане, което дава свежест, охлажда и отпуска. Усещам кожата на главата чиста и дишаща, без да премива или дразни. Това е много важно за мен, тъй като имам чувствителен скалп и само след едно измвиване с неподходящ продукт той се обажда - започва да сърби, да се бели, да се изсушава.. Още с мострата на този шампоан видях колко добре ми се отразява и въпреки силното действие и състав, кожата на главата ми не реагира, напротив - чувства се дори по-добре. Подходящ е за ежедневна употреба, не изсушава и не дразни. Сутрин освежава и събужда, а вечер снема напрежението - ароматът и чувството върху косата действат в унисон.


Едно нещо мога да определя като лек минус, но по-скоро ще го дам като съвет. Пазете си очите! Силният аромат и високата концентрация на масла ме кара винаги да държа очите плътно затворени, докато нанасям и измивам. Дори само силният аромат може да ви залюти... 

Цената му е 35 лв., което може да ви се стори в повече, но... Получавате по-голяма опаковка от стандартното (300 мл.),  тя е от 100% рециклирана пластмаса. а съставът е изключително високо концентриран, изчистен и действащ ефективно. Предлага се и в по-малка разфасовка (75 ml. за 11 лв.), но тази излиза по-изгодна. Малката е добра за пътуване или при проба, а може също да отсипвате и от голямата, така че и тя има своите плюсове. 

Ако имате по-мазна коса, търсите добре почистващ шампоан и харесвате освежаващо усещане - вземете си тестер от близкия бутик и непременно пробвайте шампоана. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар