>

четвъртък, 28 април 2016 г.

BRADABRAT Carbon / Beard and Body Soap

Здравейте!

Знаете любовта ми към твърдите продукти за тяло (или по-скоро желетата за тяло), но винаги съм отворен да пробвам нови неща. Така преди време открих един нестандартен сапун, който още щом видях, веднага асоциирах с блога, заради дарк визията и логото, та нямаше как да го пропусна.

Що се отнася до твърдите сапуни - по принцип, не бих доближил такова нещо до кожата си, независимо къде. От резервираните хора съм, които смятат, че твърдите сапуни не са добър избор за кожата, а й индустрията е толкова разрастнала се, че всеки може да си намери всичко (щом пластелин за бяна има). Този, за който ще ви говоря, обаче, абсолютно заслужава това ревю, защото той определено не е стандартен, дори бих казал той е на друго ниво - Carbon сапуна за брада и тяло на BRADABRAT.


BRADABRAT е българска марка, коятo предлага единствените ръчно направени и натурални продукти/масла за брада в България. Освен това, създателите видно толерират и поощряват пускането на дълга брада (no chance with me, guys!), което е вплетено и в продуктите им - арсенал за грижа за брада, кожата под нея, дори аксесоари и стилизиращи продукти за нея. Cool, a?

Сапунът Carbon е натурален, ръчно направен и подходящ както за брада. така й за лице, тяло и коса. Аз го използвам за тяло, тъй като харесвам подобни продукти в това им приложение.
Но какво харесвам повече? Черни продукти за тяло! Видя ли думата "черно" и "тяло" - вече е купено! Обожавам дa се омазвам буквално с черни измивни продукти, затова и съм такъв фен на черните сапуни за тяло.
Carbon не е типичния сапун! Защо?


Още масажирайки го върху кожата, самото усещане е по-различно. Той се плъзга лесно, но въпреки това го няма онова лепкаво/лигаво усещане от някои душ-гелове или сапуни. Самият сапун оставя твърд, не омеква и не се разтапя като събратята си, което смятам за огромен плюс. Прави добра пяна, а активния въглен в него оставя черен филм след себе си - страшен кеф! Най-голямата ми изненадата беше след измиване със сапуна - кожата остана кадифено мека. Очаквах да е по-агресивен и дори леко да изсушава. Не, няма нищо от страничните ефекти, които конвенционалните сапуни дават - кожата е свръх мека, не е пресушена и няма помен от сухота. Тя се усеща мека, гладка и почистена, без усещане за премитост. Абе перфектно почистване от всяка гледна точка, но и с елемент на грижа - страшно ми харесва!
Всичко това се дължи на прекрасния състав - основата на сапуна са всъщност масла: маслиново, кокосово, палмово и рициново. Вече споменатия активен въглен действа детоксикиращо и премахва токсините от кожата, както и мъртвите клетки, отпушвайки порите. Той дава и черния цвят на сапуна, тъй като в него няма допълнителни оцветители или химикали. Кал от Мъртво море дава дълбокопочистващ ефект, богата на минерали и микроелементи, които се грижат за кожата ви в дълбочина и я реминерализират. Последните две съставки са също идеални при третирани на акне - лично аз не бих ползвал сапун за лицето си, но ако някой има проблем, тези състави се отразяват чудесно при акне.

Време е й за аромата - парфюманския ми нос веднага настръхна (в добрия смисъл) като го помириса. Ясно изразен, мъжки аромат, но изцяло натурален и ненатрапчив - на момента разбрах, че е ароматизиран с етерични масла, няма как да сбъркаш естествения аромат. Нотки чаено дърво, карамфил, цитрус, кипарис, но също кедър и любимия ми - тамян. Всички те са добавени като етерични масла, заедно с анасон и  канела (които моят нос категорично не усеща). За съжаление, аромата не се задържа върху кожата (оставя само лек намек от себе си), тъй като е натурален, но в банята е истински кеф за сетивата

Когато си взимах сапуна, той можеше да се купи само онлайн, но вече може да се намери й в търговската мрежа. Цената му варира според обекта - 8-10 лв. за солидното количество от 120 гр,

Няма коментари:

Публикуване на коментар