>

неделя, 17 януари 2016 г.

Old Spice Whitewater Deodorant Spray / After Shave Lotion

Здравейте
Днес ще ви споделя впечатленията си за два продукта на емблематична мъжка марка от далечната 1934 г., която вероятно повечето  от вас познават от нашумялата реклама - става въпрос за Old Spice.
Сигурен съм, че всички сме чували за нея, още повече тя е популярна още от миналия век, а сега, покрай рекламата с коня още повече.
Ако сте помирисвали стандартната версия, то тя не се харесва на всички. Тя е доста тежка и плътна като аромат, може би подходяща за по-възрастни мъже. За такива като мен, които искат някаква свежа нотка и изобщо за по-млади клиенти, от марката са създали серията Whitewater - в нея се съдържат нотките на стандартната версия, обогатени със свежи морски акорди и приятна сладост. Именно за два продукта от серията ще споделя впечатления!

Деодорантът е във 125 мл. флаконче, което е удобно и спокойно може да носите с вас, ако се наложи. Стандартната, изчистена версия на дизайна се вижда и тук (в момента марката има нови серии с нов дизайн на опаковката). Това е спрей за тяло, така че не очаквайте други ефекти освен ароматизирането. Така пък изглежда дозаторът:


Обещанието е, че едно пръскане трае цял ден... Сега и да споделя какво мисля!
Ароматът при нанасяне ми идва малко задушаващ, затова пръскайте поне от 15 см., по възможност в по-голямо помощение. Наистина ми се налага да пръсна само веднъж, за да постигна нужния ефект. В началото се усеща силно, отчетливо, към края на дена остава изключително приятна и фина нотка от аромата, така че определено се усеща до края на дена, макар и не така интензивно (което отчитам за плюс, защото нотките се разгръщат). Не се усеща прекалено, не е от онези тежки спрейове, които като се пръснеш и има воал, който се носи след теб и задушава хората, напротив - приятно, мъжко и стилно е (ако сте фенове на сладките аромати).


Лосионът за след бръснене трябва да кажа, че ме впечатли с вид! Е няма толкова готина опаковка (100 мл.)! Този тип продукти за след бръснене на Old Spice имат страхотни опаковки, доста винтидж, ретро напомнящи, каращи те да се почустваш като мъжете от онова време, напомня ми носталгичното чувство как като дете гледах дядо ми как се бръсне. Опаковката всъщност представлява бяла малка и масивна бутилка, която е от бих предположил масивно стъкло, макар изключително много да прилича на порцелан.
Механизмът на отваряне/затваряне също е интересен (бутилката има отвор и нещо като тапичка, която го запушва), отново винтидж - притесняваше ме дали  няма да се разлее, ако случайно падне, но не - определено механизмът е добре направен и дори може да го пренасяте с вас (но си е тежичка).


Ако деодорантът имаше доста по-интензивен аромат, то тук той е леко по-деликатен, но отново достатъчно запомнящ се. При нанасяне остава приятен воал от аромата, като сладостта е леко редуцирана, премесена със свежа алкохолна нотка. Не те задушава нанесен на лицето, доста приятно ми е да усещам аромата (който остава и по ръцете, докато нанасяте).
Течността в бутилката е синя, а това е от типичните одеколони от едно време.  На база алкохол, при нанасяне остават онова охлаждащо чувство за свежест с пощипването от алкохола, който действа дезинфекциращо след бръснене. Знаете, че аз избягвам продукти с алкохол върху лицето си, но тук нямам никакви негативни последици - той е бързо летлив, изпарява се за секунди (още щом разнасяте) и не изсушава кожата ми, нито я прави раздразнена/чувствителна. Oставя само свежа, чиста и ароматна кожа. Прави я доста мека, тъй като има и овлажняваща съставка - изобщо отразява се само положително на кожата, без странични ефекти. Пред кремообразни продукти за след бръснене, определено предпочитам тези, които са тип одеколон (или флорални води), а знам и че доста мъже също ги предпочитат, така че ако сте фенове на този тип продукти, поглезете се с версиите на Old Spice. За мен са абсолютен връх и много ги харесвам!

Цената и на двата продукта е достатъчно ниска, задължително си вземете за проба, защото смятам за ефективни и си заслужават. Марката предлага вече избор от аромати (а някои са ми доста любопитни да пробвам), така че ако искате да се почуствате като истински мъж (или #НаКон), то пробвайте нещо на бранда!

2 коментара:

  1. Страхотно си описал и двата продукта! И аз се върнах назад в годините докато те четях... :) ;)
    Мъжът ми обожава деостикчето на бранда. Явно се чувства наистина предпазен...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! А стикчето е легендарно просто

      Изтриване