>

вторник, 8 декември 2015 г.

Shiseido Ibuki Multi Solution Gel

Здравейте!

Днес реших да ви покажа още един продукт на марката Шисейдо, който използвам от няколко месеца. Още през лятото, когато ползвах крем от серията Пюрнес, бях решил да си взема и локалната грижа за несъвършенства от серията. Тогава обаче, консултантката в бутика ми препоръча този мултифункционален гел от серията Ибуки, от която серия по-късно си взех и крем, за който ви споделих вече. Накратко му казвам "джобно гадже", заради размера и колко  добре ми действа.

Той е предназначен както за пъпки/акне, така и за локална грижа при разширени и мръсни пори , сухи участъци и черни точки, т.е. всички локални недостатъци. Той е като лепенка, която залепва върху проблема, предпазва го, но в същото време и го лекува, възстановявайки кожата.
Цената малко ме стресна (поти двойна от тази на локалната от Пюрнес - 80 лв. по спомен), но рискувах, защото първо не плащах аз (имах ваучер за подарък) и второ, бях чел добри отзиви във Vogue.

Идва в малко бурканче, пластмасово, с типичната шарка за серията отгоре. Много компактно, нося го винаги с мен. Текстурата е странна, гъста и зелена - изглежда като желе, тресе се като желе, но щом се докосне до кожата, става гел, затова най-добре леко топнете/потупайте пръста върху повърхността, за да вземете количеството, което ви е необходимо. В никакъв случай не гребете, защото ще изкарате прекалено много количество, което трябва да връщате. Не е мазен, нито лепкав, попива бързо.


Има лек аромат като на крема от серията, но по-алкохолен.
30 мл. е, а заради текстурата е супер икономичен (а за такава цена това е важно) - за половин година от юни, съм изразходил не повече от 5-6 мл (1/5)., а го ползвам често и за най-различни неща.


За такава цена имах големи очаквания, няма как! Хубавото е, че се оправдаха:

Срещу пъпки действа най-добре, защото ефектът е видим само след първото нанасяне. Действа подобно на бензоил пероксида (който е един от най-добрите медикаменти за акне) - кара пъпката да набере по-бързо и буквално за ден няма и следа от нея. Тук обаче няма засушаване или червенини, а пъпката просто си изчезва без никакви други последици за кожата. С други думи ефективен и щадящ.
Аз нанасям като финална стъпка, но ако използвате грим, може да нанасяте и върху него (Жани не ми повярва, когато и предложих).Дамата в бутика каза, че го използва и върху фдт, за да овлажни сухите зони и да ги тушира, тъй като кожата и е много суха (подобно мнение чета и в сайта на Шисейдо в момента).
Що се отнася до порите, определено ги стяга и оставя едно охлаждащо усещане. Именно като продукт за свиване и почистване на пори го препоръча американското Vogue. За тази половин година, мога да кажа, че работи - черните точки по носа ми и малкото, които имах по бузите, вече ги няма, а порите след нанасяне за видимо свити, оставяйки приятен охлаждащ ефект.  Не действа като базите за грим само да прикрива порите, ами освен това ги почиства, тъй като съдържа и салицилова киселина. Определено са по-чисти, а и не ми се е налагало почистване на нос, както и да ползвам лепенки, тъй като черни точки почти вече нямам и не ми излизат.
За сухи зони не мога да кажа кой знае колко, но определено тушира щом нанесете и не изглежда така грубо, а в допълнение и хидратира. Консултантката още тогава ми сподели, че подходящ за много суха кожа, за да тушира и предодврати засушаването.

Определено  се грижи несъвършенствата да се премахнат, което е най-хубавото, карайки кожата да стане по-устойчива. Съдържа алкохол, някои киселини (които не правят кожата фоточувствителна), растителни екстракти, дизахариди, липиди и аминокисилини.
Не е от онези продукти, които трябва да ползваш седмици или постоянно, за да видиш ефекта. Та кой би чакал седмица пъпката му да мине от продукт (то тя ще го направи сама през това време)?!  На мен лично ефекта много ми допада и стига да имате възможност (а сега е и сезона на подаръците), определено си заслужава, още повече ще спестите разходи по продукти срещу пори, пъпки и т.н., тъй като е мултифункционален.

2 коментара: