>

понеделник, 19 февруари 2018 г.

Elizabeth Arden Eight Hour Cream / Lip Protectant Stick SPF15

Здравейте,

Не е нужно да ви казвам колко обичам нещата на Elizabeth Arden и 8-часовата серия, нали?! Е, днес ще ви покажа защитния балсам за устни от серията, чието ревю стои в чернови повече от година, но след като актуализирах снимките преди няколко дни, поради осенило ме вдъхновение за снимане, е време да го пусна!


Идва в много красива, масивна луксозна опаковка, подобна на червило и брандирана със знака на 8-часовата серия - осмица. Самият балсам е под формата на стик, има лек аромат на типичния осемчасов крем (с добавена цитрусова нотка), като цвета му също напомня на него - оранжево-кафеникав.

Казвам подобна на червило, защото всеки път, когато го ползвам, се сещам за историята на мадам Елизабет Арден. През 1912 година, самата тя участва в движението на суфражетките, които тогава воюват за правото на глас на жените в САЩ. Тя не просто участва, а подкрепя движението по различни начини, включително снабдява участничките с червено червило, превръщайки го в символ на еманципацията. Една от първите е, която изобщо започва да продава червено червило! По-късно дори пуска козметична линия, специално направена за жените-военнослужещи в американската армия. Не просто това - Елизабет Арден, Уинстън Чърчил и женските резерви на морските корпуси на САЩ превръщат в символ на смелостта червеното червило по времето на Втората световна война. Всеки път, когато използвам този балсам-стик , се сещам за този факт и въпреки, че балсамът няма нищо общо с червено червило, в съзнанието ми изниква за тази велика жена, която е страхотно вдъхновения за мен!

Както и да е.. да продължим по същество!

При допир с устните, твърдата текстура започва да се топи деликатно от топлината на устните. Това е тип "вазелинов" балсам, твърд е, но не в онзи смисъл на "камък", а когато започнете да го използвате, няма да се разтича или лигави. Това много харесвам - не е лигав.
Трябват няколко минавания върху устните, ако искате добър филм. Оставя нелепкав, овлажняващ филм, който има лек блясък. Не е мазен или маслен - това не е от балсамите, които ще направят устните ви свръх сочни и блестящи. Има точно онова вазелиново усещане, което не е нито мазно, нито маслено. На устните си държи точно като функцията си - като защитен филм, съдържащ слънцезащитен фактор. Наподобява вазелинова база за червило с блясък и между другото, е перфектен в тази роля. Перфектна база, особено за матови червила, защото защитава устните от изсушаващия им ефект!
Като лубрикант за устни е, усеща се точно така на устните, много е приятно - те са гладки и меки. Мисля, че така най-точно бих могъл да го опиша - омекотяващ устните лубрикиращ балсам е.


Заради слънчезащитния фактор, предпочитам да го ползвам през деня. Нямам навика да подновявам, затова нанасям само сутрин преди излизане - излизам рано и докато се придвижвам из студената и ветровита зимна София, успява ефективно да предпази устните ми. След първото сериозно хапване, балсамът си заминава. Разбира се, гилзата е достатъчно удобна да носите навсякъде с вас и да подновявате по всяко време ( аз просто забравям, затова използвам балсам само сутрин и/или вечер. )
Гилзата е страхотна, защото е изпипана до най-малкия детайл, носейки луксозно и класическо усещане, улавяйки онзи скъп дух - винаги получавам въпроси "какво е това" и не могат да повярват, че е просто балсам.

Идеален и през лятото, както и използван на планина, заради добрия фактор - устните ви също имат нужда от слънцезащита! Освен това, те не се напукват само през зимата - изсушаващото слънце и жегата през топлите сезони също са фактори за това. Устните ни имат нужда от грижа през всеки сезон, както и от защита от различните външни условия на средата около нас!

Ако го използвам вечер, успява да се погрижи за устните, да ги овлажни достатъчно и на сутринта те да са меки и подхранени. Идеята обаче да си легна с продукт с фактор не ми допада и затова го използвам повече като защитен продукт - в крайна сметка ако устните ми са добре предпазени от външните фактори и ги поддържам в добро състояние, няма да се налага вечер да се притеснявам от напукване, белене, болка или ранички. Ако ще слагам балсам вечер, определено ще предпочета 8 часовия крем, който може да се използвам и в тази роля.


Трябва да уточним, че това НЕ е балсам за устни в смисъла на чист хидратант или подхранващ агент, а продукт, който предпазва устните от увреждане, но с добавени ефекти на хидратант и подхранващи агенти.
Разбира се, формулата на осемчасовият крем събира една нова формулировка тук: съдържа база от вазелин и рициново масло, заедно с няколко вида растителни восъци + пчелен восък.  Добавени са също SPF филтри, витамин Е, ланолин, соево масло и царевично масло.


Определено е добър предпазващ продукт, който пази устните ми, защото не е важно само да използваме балсам, а да използвам такъв, който ще защити устните ни и те ще са в перфектно състояние, иначе се получава омагьосан кръг, в който се слага и слага балсам, а те се напукват ли, напукват...  Ежедневно виждам моя колежка, която използва през половин час (буквално, навик й е) балсам на "Нивеа", като постоянно има проблем с устните си. Аз, използвайки сутрин този защитен балсам, както и вечер осемчасовия крем (или друг подхранващ, маслен балсам), смея да твърдя, че поддържам устните си в по-добро състояние и не ми се налага да правя горното през половин час. Не е важно просто да ползваме някакъв балсам за устни, а е важно какъв балсам използваме - нека бъдем откровени!

Та... Факторът (SPF15) е голямо предимство също, а формулата се държи превъзходно на устните! Идеален за всеки сезон, особено през лятото и зимата! Миналата зима изразходих първия си стик, лятото - втори, а сега отварям и трети!
Бройка от балсама струва малко над 40 лв. за 3,7 гр. продукт. Ще откриете марката в парфюмерия "Скандал" (на Графа) и notosgalleris (Sofia Ring Mall), където тя се зарежда от официалните вносители у нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар