>

вторник, 15 август 2017 г.

Sisley Paris Grapefruit Toning Lotion / Lotion au Pamplemousse

Здравейте,

Това лято нещо странно се случи с кожата ми: Т-зоната започна да се омазнява зверски. Без значение дали съм нанесъл грижа или не, сутрин се събуждах с лъснал нос, а вечер след цял ден навън да не говорим.. Жегите очевидно не се понасят добре от кожата ми и това си пролича по най-различни начини.
Трябваше да намеря начин, с който да се справя и туширам омазняването. Дерматологът ми, ми препоръча да си взема някакъв продукт с астрингент, който да стяга порите и контролира производството на себум. Да, обаче, това най-често е.. алкохол. Който ме чете знае, че съм му върл враг, особено в тоници! Затова започна търсенето на "нещо друго".. не открих... затова трябваше да се спра на нещо по-специално. Реших, че няма да сменям основната си грижа, а ще се спра само на специално формулиран тоник - обсесията ми с продуктите на Сисли ме насочи към техния тонизиращ лосион за комбинирана/мазна кожа с грейпфрут, за който ще ви разказа днес.


Какво представлява? Тоник с много ниско съдържание на алкохол, който има стягащ порите ефект, тушира омазняването, подготвя кожата за последващата грижа и обещава по-дълготраен грим. Обещава да подобри състоянието и вида на комбинираната към мазна кожа, освежавайки и осигурявайки матиращ ефект без засушаване.

Истината е, че много се чудих дали да взема този или един техен специален лосион със смоли, който се нанася локално върху Т-зоната. В крайна сметка се спрях на този с грейпфрут, заради състава му. Съдържа едва 6% алкохол, като за справка, някои тоници на пазара достигат до 60% съдържание на алкохол.. настръхвам при мисълта. Всъщност, ниското съдържание на спирт в случая е достатъчно, за да свърши работата си, без обаче да оказва негативен ефект върху кожата. Балансирана е формулата - хем да е ефективна, хем да не вреди на кожата ви.
Друга основна съставка е екстракт от грейпфрут, който е пълен с витамини и антиоксиданти. Събужда, енергизира и тонизира кожата, като стяга порите, заради съдържащите се естествени киселини в сока от грейпфрут.
Добавена е и хлорхексидин - няма да ви надувам за пореден път главата с него и колко го харесвам. Има силен антибактериален и пречистващ ефект.


Идва в оранжева бутилка от 250 мл., поместена в луксозна картонена опаковка. В течността няма добавени оцветители, като има съвсем лек аромат на цитруси, с лека сапунена, кремообразна и доза винтидж нотка. Ухае естествено, но някак класичеко - много е приятно. Това винтидж усещане, носещо аристократична нотка, е характерно и за розовия им тоник.

Използвам сутрин и вечер, напоявайки памучен диск и минавайки лицето след почистване. Така подготвям кожата за последващата грижа, омекотявайки я, премахвам последните остатъци от замърсявания, стягам порите и връщам нарушения от почистването pH баланс, а в правилния баланс е ключа за здравата кожа! Затова винаги казвам, че тоникът е стъпка, която не трябва да се пропуска! Без значение колко е добра/скъпа грижата ви след това, без употребата на тоник е много вероятно кожата ви да не успее да усвои всичко от нея.

Как го усещам на лицето? Не оставя филм, нито някакво неприятно усещане - след минаване чувствате  кожата си мека, освежена и чиста. Няма хидратиращ ефект, но и не изсушава. Усещате я омекотена, в същото време матирана и много свежа, дори една идея охладена.
Прави ми впечатление, че има много добро почистващо действие - вечер мога да видя как по тампона, напоен с тоник, оставя мръсотията от външната среда, която е останала по лицето след почистването. Няма лепнещ ефект след него, нито усещане за тежест - само за чистота. Не дразни, нито предизвиква негативни реакции.
Действа много добре, ако имате пъпчици, защото ги тушира и успокоява, особено зачервяванията.
Освежава тена чудесно, благодарение на сока от грейпфрут вътре, който  вдъхва свеж и енергизиран вид!


В дългосрочен план мога да кажа, че обещанието за по-малко омазняваща се кожа е спазено напълно! Откакто ползвам този тоник, без да сменям другите си продукти, определено виждам резултат и се радвам, че го избрах за мой астрингент! Порите са по-чисти, стегнати и Т-зоната не се омазнява прекомерно, без това обаче да оказва негативен ефект на останалата кожа на лицето - не изсушава, не оказва негативни последствия точно, заради добре балансираното съдържание на алкохол.

Единственият му минус, според мен, е цената - 159 лв. за една опаковка от 250 мл., което си е много за тоник, но в крайна сметка, отивайки в каунтъра на Сисли, знам какво очаквам и не случайно избирам да оставя парите си там - нещата просто работят и си заслужават!


Според мен е подходящ за нормална към комбинирана кожа, без да агресивен и с много меко действие. Определено мога да препоръчам както този, така и розовия тоник за чувствителна/суха кожа, който си остава мой фаворит! За много мазна кожа определено препоръчвам лосиона им със смоли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар