>

четвъртък, 6 октомври 2016 г.

L'Oreal Men Expert / Hydra Energetic After-Shave Splash / Ice Impact

Здравейте,

обещах, че през този месец някои от публикациите ще бъдат за по-достъпни  продукти. Подхващайки темата, не можем да минем без една от най-познатите и добри дрогерийни марки - L'Oreal . Мъжката линия на марката пусна страхотни неща преди време и си направих цял haul с тях. Видях ги при UK-ските блогъри и нямах търпение да дойдат тук! Днес ще ви покажа едно страхотно съчетание от функции, обединени в лосион за след бръснене с охлаждащ леден ефект.


Идва в стандартна стъклена 100 мл. опаковка за автършейв. Синя течност, която ухае умерено и няма силна алкохолна нотка. Защо го нарекох съчетание? Обединява няколко функции - хидратира, успокоява и събужда кожата.

В него са вложени хидратиращи агенти, които да овлажнят кожата след бръснене и да премахнат чувството на опънатост, дискомфорт и сухота. Успокояващият ефект действа против зачервявания и раздразнения, като премахва сърбежа. Кожата пък е събудена и освежена, благодарение на добавените витамини и кофеин в състава. Всичко това във формула, която не лепне, не изсушава и не щипе.


Използвам го като изсипя в дланите малко количество от течността, разтрия леко и нанеса на лицето с потупващи движения - точно като името - splash-вам го. Оставя много приятно хладно усещане, кожата се чувства много по-свежа и успокоена. Охлажда я и парещото чувство, което чувствителната ми кожа получава, бива туширано. Наистина не щипе и не оставя лепкаво и неприятно чувство, които някои негови събратя предизвикват. Кожата го изпива, а резултатът е, че тя е почистена, дезинфекцирана и мека. Не изсушава, не ми предизвиква сърбежи и успешно успокоява.
Харесва ми и фактът, че не ухае прекалено силно - ароматът е лек, ненатрапчив и освежаващ. не се бие с други последващи аромати и изветрява бързо. Ухае свежо и морско, с пикантна и зелена нотка, типично мъжки.


Съдържа алкохол, но в по-малки дози - така се запазват почистващите и антибактериални свойства, но в умерено количество, за да не се изсуши или раздразни кожата. Ниското съдържание на алкохол пък го прави също подходящ за чувствителна кожа.
Охлаждащият леден ефект идва от добавеният екстракт от мента. Кофеин и витамин С ободряват и събуждат, а витамин B5 успокоява,

Най-хубавото е цената му - около 9 лв. Бюджетен, икономичен и работещ за капризната ми кожа - дали препоръчвам?! Да!

Няма коментари:

Публикуване на коментар