>

понеделник, 6 юни 2016 г.

Chanel La Solution 10 De Chanel / Sensitive Skin Cream

Здравейте!

Винаги очаквам новите неща/колекции с нетърпение да пристигнат тук! А още по-мъчително става чакането, когато някой в обкръжението ти постоянно ти напомня - днешният случай е такъв. Случайно или не, бях подминал факта, че Шанел лансират нова грижа само с десет съставки. След всички хвалби, които прочетох след като разбрах, реших да пробвам за какво става дума. Така в основна грижа за мен се превърна La Solution 10 De Chanel - първият крем за чувствителна кожа на Шанел.


Идва в 30 мл. безвъздушна опаковка с помпичка (типична за серумите на марката). Съдържанието е по-малко, сравнено със стандартните, но консистенцията на този е по-плътна. Бяла, кремообразна, изглеждаща лека, но при нанасяне се усеща една прекрасна масленост и богато, луксозно усещане. Остава лек кадифен филм и кожата се чувства мека и подхранена. Не стои мазно, лъщящо или лепкаво. Под кадифе имам в предвид просто това перфектно усещане за мекота и сияние.


Кремът може да нанасяте както на лицето/шията, така й като околоочен - специално подбраните съставки го правят подходящ и за тази зона.
Формулиран е със специална технология, която предпазва от замърсявания от околната среда, стрес, външни агресори (като климатици) и е силно успокояваща - може да се ползва дори след неинвазивни дерматологични процедури (като микродермабразио). Във век на толкова замърсявания, мръсна околна среда, стрес и всякакви фактори, които увреждат кожата, да имаш подобна защита за мен е важно и се радвам, че от Шанел са помислили за това.
Съдържа десет съставки, както споделих - някои от тях са: растителен овлажняващ агент, извличан от маслина, успокояваща пудра на базата на аминокиселини, глицерин, екстракт от бял чай "Сребърна игла" - високо ценен, ръчно бран и  със силен антиоксидантен ефект, както и чист екстракт от масло от шеа.
БЕЗ мазнини, парфюм и алкохол. Не запушва порите и не образува пъпки.


Както казах, на лицето се усеща доста луксозно. Остава лек филм, който е точно кадифен, но попива бързо. Като хидратиращи свойства мога да кажа само колко е добър, наистина - невероятен, кара кожата да изглежда напомпана с вода, предпазва от засушявания и цел ден/нощ тя е мека, хидратирана и гладка. След измиване това plump чувство на дълбока хидратация се запазва.
Ефектът за чувствителната кожа - забелязах невероятното действие след бръснене. Често получавам зачервявания, проблемни зони, сърбеж, порязвания - 5 минути с този крем и проблема го няма. Сякаш получавам нова кожа - тена се изравнява, зачервяванията ги няма, сухите зони са туширани, а сърбежа е изчезнал. Много, наистина много добри успокоящи свойства.
Пробвах го след маска, от която бях получил алергична реакция проявяваща се в парене и силно зачервяване - след нанасяне на крема вечерта, на сутринта нямаше помен от проблема, а успокояващия ефект усетих минути след като го нанесох.
Предпазва от бъдещ дискомфорт (зачервявания, сърбеж, реактивност) и поддържа кожата хидратирана на оптимално ниво - няма от какво да се притеснявам през деня, носейки го.
Лично аз използвам две помпички (понякога дори три и да, знам, че е много, но така сме мъжете) - стигат ми за лицето, очите и шията.  Не е особено икономичен и при ежедневно ползване сутрин и вечер ще свърши за максимум три месеца.

Определено направих правилен избор и мога да кажа, че това е един от най-добрите и ефективните овлажнители, които съм ползвал и прави сериозно разместване в личната ми класация. Чувството на комфорт, кадифеното усещане, което оставя и чистия състав, който освен всичко защитава кожата ви, е идеалната ежедневна грижа.

Продуктът може да намерите в оторизираните обекти, които предлагат Шанел (notosgalleries, Pretty Shop, Sephora, бутиците, както й вече на щанда на марката в Сердика Център, където  получих чудесна консултация и тестер на този продукт, който ме накара да го купя). Цената е около 145 лв. за 30 мл. Независимо дали сте мъж или жена, ако страдате от чувствителност, тази чиста и мека формула определено ще ви хареса!

2 коментара: