>

събота, 9 януари 2016 г.

Yankee Candle / Black Cherry \ Aloe Water

Здравейте, приятели!

Какво по-хубаво начало на новата година от такова, изпълнено с прекрасен аромат?
Именно затова пускам публикация за най-любимите ми свещи на света - разбира се, Yankee Candle.  Често ще четете за тях, а днес е време да ви споделя по няколко думи за тези две - Black Cherry и Aloe Water.

Неслучайно споменавам  Black Cherry - това е най, ама най-любимата ми свещ.


Мирише на току що откъснати вишни/череши. Нужно е само да отворите капака на буркана, не е нужно дори да я палите и вече аромата се разнася! Изключително силен и траен.
Нотките са точно на череша, но по-скоро ми напомнят и вишна - сладостта на черешите и леката киселинност на вишните. В същото време ароматът е супер плодов, juicy свеж и изключително натурален.
Запалена в спалнята, след около 15 минути цялата стая започва да ухае наситено на аромата - сякаш имате дърво с череши/вишни в него, току що е навалял лек дъжд и стаята е залята от невероятният плодов аромат.
Ако го запаля в дневната или в по-голямата стая с достъп до навсякъде, аромата става още по-свеж - из цялата къща започва да ухае свежо, плодово и леко, дори ме питаха дали не съм правил сладкиш с вишни (#кулинарсипадаммалкоаз).
Аз обожавам аромата, тази свещ за мен е незаменима, а ако сте фенове на плодовите аромати, задължително си вземете.
Идеална е за за пролет/лято и зима.

Aloe Water харесах още щом усетих от бурканчето.


С нея обаче имаме love-hate връзка.
От буркана тя ухае на алое, усеща се дори лека сладост. Запалена, ароматът не е същият.
Има леки акватични нотки, но самата свещ мирише по-скоро на краставица и пъпеш, които по принцип обожавам! Много свеж и приятен, но в същото време се усеща восъчна нотка, която аз не харесвам - отнема от леката й сладост. Не е от онези свежи аромати като на изпрани дрехи или трева/природа, по-скоро е деликатен, ухае на чисто и изобщо не е натрапчив. За мен е обикновен аромат, не е нищо особено, но пък в същото време върши чудесна работа. Не паля свещта за релакс или с идеята да се почуствам добре, а по-скоро да освежа помещението. В момента съм я запалил до мен и усещам силна нотка на краставица.
Типично лятна свещ, нотките пъпеш и краставица носят и такова настроение. Много е подходяща да се запали в банята - там вече супер много я харесвам! За мен е подходяща за баня или в коридор/по-големи помещения, защото ароматът е деликатен и оставя лека, загатната нотка във въздуха, освежавайки го. В същото време е силен и траен, типично за марката - ако я запаля на долния етаж у нас, нотките се усещат и на горния!
Имам малко бурканче от нея, защото просто има моменти, в които много я харесвам, а в други не я понасям и си казвам как не си струва, защото ми е обикновена като чаена. Шизофренична му работа! Все пак, препоръчвам ви я!

Свещите доскоро можеха да се купят само от Айко, но вече правата са купени от Техномаркет. Цените там са супер завишени (голямата в Айко беше 40, там е 55 лв.), затова сега ви препоръчвам сайта Vivre - при регистрация получавате 12 лв. отсъпка, а избора е голям. В момента тече оферта и са налични само някои свещи, но пък в сайта винаги има хубави нещица. Офертата от днес със свещи е разпродадена, затова следете сайта!

2 коментара:

  1. Ох, заинтригува ме с черешовата. В айко за съжаление вече не предлагат тартовете, а само от бурканите. Като гледам сайта им, май и те обаче са на изчезване....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разпродават всичко, да - иначе от тартовете са наредили малки кашончета с останалите по 1,99 и 2,99... Иначе черешата е нечовешки добър аромат!

      Изтриване