>

вторник, 26 януари 2016 г.

Avene MEN Shaving Foam

Здравейте!

Вече писах за любимата си пяна за бръснене, но винаги се старая да разнообразявам и да пробвам нови неща. Точно затова, щом свърши поредната ми опаковка, реших да дам шанс на Авен и тяхната серия за бръснене, която съдържа гел и пяна за бръснене, а за грижа след това - балсам и флуид.
Аз като почитател на пяните, дадох шанс именно на тяхната:

Серията доскоро беше в червени опаковки, като вече е напълно обновена - син, стилен и изчистен дизайн. Пяната идва в стандартна опаковка с диспенсер, милилитрите са 200.


Има аромат на мъжки парфюм, не е силен, леко подправчест.
Текстурата на пяната е свръх гъста - плътна, богата и тежка дори. Не е пухкава или въздушна, напротив. Аз харесвам по-плътните текстури, защото предпазват повече - нанася се лесно, не е нужно много, в същото време бръсненето става лесно и бързо. Самата пяна предпазва идеално кожата. а след бръснене няма зачервявания или други проблеми. Това, което ме спечели в пяната е, че тя съдържа комплекс, който ограничава разпространението на бактериите, което е чудесно, особено ако се одраскате или порежете.
Богата е на термалната вода на марката, с нейните успокояващи свойства и цинк, който действа почистващо. В същото време има и глицерин, който хидратира кожата и я пази от изсушаване.

След бръснене кожата е в идеално състояние, без поражения, което за мен е най-важното, съответно пяната си в свършила работата. Цената й е около 17 лв., като заради текстурата е икономична. Определено си заслужава! Знаете колко проблемна е кожата ми на тема бръснене и щом ми понесе толкова добре, значи определено продукта е един от добрите, които съм ползвал.

А ритуала завършвам като допълвам с термалната вода на марката, която ефективно успокоява кожата и премахва зачервяванията, обогатявайки я с витамини и минерали.

2 коментара:

  1. Дали ще е подходяща и за жени (за краката)? Забелязвам, че подобни продукти действат добре на чувствителни кожи, пък макар и да са предназначени за мъже.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Между другото съм го забелязал и аз това, абсолютно си става и дори помага.

      Изтриване