>

събота, 8 декември 2018 г.

Not Just A Gift(s)... on a budget / L'occitane x Castelbajac*

Здравейте,

Още през миналия месец ви показах не просто подаръците на Локситан в колаборация с Кастелбаджак : една коледна колекция, която ме плени тази зима и която е единствената, за която имах очи! Колекция, комбинираща великолепна козметика с натурални съставки от Прованс, както и каузи, които за първа година Локситан обявяват толкова публично, заедно с Кастелбаджак, изобразявайки ги в арт стил чрез съзвездие от образи, които са всъщност ценности и каузи, за които ви разкахаз тук. И все пак винаги имам какво ново да се научи...
Знаете ли, че Локситан от 18 години работят със същите семейства, отглеждащи бадемите, които те влагат в бадемовата си линия, подкрепяйки местните производители и създавайки постоянни условия за справедлив и добре платен труд? Марката работи с повече от 140 местни фермери във Франция и има над 10,000 хиляди работника, които с ръцете си да берат съставките, които влизат в нашите продукти. Знаете ли, че Локситан никога в историята си не са използвали пластмасови торбички? Знаете ли, че Локситан работят със световна консервациона програма на природата, с помощта на която от 2008 година пряко са помогнали за опазването на 150 вида? Знаете ли, че Локситан рециклират 70% от промишлените отпадъците, които произвеждат? Знаете ли, че Локситан търсят всевъзможни начини за намаляването на карбоновия си отпечатък - например, предпочитат да доставят продуктите си по вода и наземен транспорт, за да не се гори прекалено много ненужно гориво, каквото се случва с въздушния? Едва 1,6% от продуктите им се доставят по въздух, а между 2010 и 2016 година, марката е намалила емисиите си на въглероден диоксид с 14%, което е огромен процент, дори да не изглежда така. Знаете ли, че от 2009 година насам, Локситан са осигурили ключова грижа за очите на 8 милиона души в нужда, поставяйки си цел до 2020 г. броят да е достигнал 10 милиона? Знаете ли, че на всеки продукт на марката се съдържат надписи на Брайловата азбука - тактилната система за писане и четене на слепите, която в случая прави Локситан една от много, много малкото брандове, които правят продуктите си достъпни за слепите и слабовиждащите си клиенти.
Знаете и че подкрепят жените-предприемачи, местното производство, справедливата търговия, инвестират в образование на момичетата в Африка и още много каузи, които за първа година стават толкова видими, защото Локситан вярват, че доброто трябва да се споделя, особено в най-празничните дни. Точно затова тази Коледа всеки техен подарък е не просто подарък - той е съкровище от Прованс, зад което стоят много каузи и послания, които също подарявате!


И ако вече ви показах тяхната лимитирана колекция с масло от карите, която е част от колаборацията им с френския дизайнер Кастелбаджак, то исках и да покажа бюджетни варианти за онези, които не могат да си позволят скъп и голям подарък, но искат да подарят от не просто подаръците на марката. Както винаги, Локситан може да задоволи нуждите на всеки клиент, затова и днес ще ви покажа онези малки (и не толкова малки неща) комплекти, които може да подарите, при това на добра цена (до 50 лв,), която няма да ви разори, но която ще предаде посланията си чрез облечени в празничен дух красиви опаковки,  които съдържат провансалския лукс и качество.

Започвам с едно от любимите ми неща винаги - коледните играчки пълни с малки подаръчета!


Коледните звезди (24 лв.) съдържат три мини продукта (лосион за тяло, крем за тяло, сапун), като се предлагат в различни вариации (масло от карите, върбинка), а коледните топки (24 лв.) съдържат душ-продукт, лосион за тяло и крем за ръце, които са скрити в метална топка, идеална за закачане на елхата. Топките се предлагат с продукти от серията с черешов цвят и бадем.

Коледната украса на Локситан освен идеална като козметичен подарък, който съдържа три продукта в размер за път, идва в оригинални, луксозни и метални опаковки. Различни марки се опитват да имитират този тип опаковки, но истината е, че лукса изключително личи точно в опаковките на Локситан и оригинала се вижда с просто око - без евтини елементи или усещане. Макар малки, дори една от коледните украси на марката е способна да запали коледния дух у вас и да подари късче от марката на любим човек, който всяка Коледа, когато окача играчката отново и отново, да си спомня за вас.
By the way, опаковките на коледните украси на бранда могат да послужат и като кутийки за бижута, касичка или друг тип DIY обекти за съхранение на малки нещица, ако обичате да рециклирате опаковки като мен по този начин!


Сетовете "Hugh and Kisses" (33 лв.) са точно каквото чувате- за прегръдки и целувки! В двойните сетове в красива, festive златна опаковка се крият пълноразмерни крем за ръце и балсам за устни, които да направят ръцете и устните меки като кадифе, готови за целувка и нежно погалване на любимия. Предлагат се във вариант с иконичните бестселъри с масло от карите, с които всички свързваме марката, както и със серията с карите и роза.


Не знам дали знаете, но това е една от любимите на клиентите серии на Локситан, която тази Коледа беше върната за празниците в бутиците си точно по желание на клиентите.


С мек и зелен аромат на френска роза (много различен и нямащ нищо общо с етерична нотка на българската роза ), както и подхранващите свойства на справедливо търгувано масло от карите, получено с труда на жените от Буркина Фасо, този комплект е един от любимите ми и такъв, който освен, че взех за себе си, ще подаря и на близки. Само побързайте, защото продуктите с роза и карите свършват като топъл хляб - да, толкова са обичани!


И понеже Локситан още от тинейджър винаги свързвам с невероятните кремове за ръце (и балсами за устни) - и тази година има сетове с тях. "Тримата Мускетари" триотата с кремове за ръце (44 лв.) съдържат по 3 пълноразмерни крема в различни вариации, които обгръщат кожата на дланите в кадифена мекота, подхранват и хидратират. Налични са с трите лимитираните крема за ръце с празнични лимитирани опаковки (карите, карите и роза, карите и чай), както и в различни вариации с кремове от ароматните линии на марката.


И с едно изключение, което ще надхвърли 50 лв., което бях сложил като горна граница за този пост, искам да покажа и от малко по-големите сетове на марката, които крещят "лукс", идващи в големи, тежки и металните подаръчни кутии (идеални за опаковка с панделка!), които крият по два пълноразмерни продукта и две миниатюри. Сетът "Изкусителен бадем" (53 лв.) съдържа пълноразмерни крем за ръце и сапун с бадем, както и мини концентрат за тяло и душ-олио, които са чудесна, благоуханна и луксозна грижа за тяло. Има и версия с масло от карите.

Отделно при покупка в бутиците на марката над 30 лв. може да купите за 12 лв, тази малка метална кутия (вляво), наподобяваща кутия за сладки, която съдържа две миниатюри на крем за ръце и балсам за устни. При покупка над 89 лв. пък може да купите срещу 30 лв. и златна картонена кутия (вдясно), наподобяваща чекмедже, в което се крият пет бестеселъра на марката в travel размер (шампоан, душ-олио аромат, крем за ръце и серум за лице).


И последно.. нещо за господата! В триото за мъже (34 лв.) се крият travel размери на душ-гел, балсам за след бръснене и гел за бръснене, които ще са идеални за следващото му пътуване. Аз избрах този с уханието на класическия аромат за него "L'Occitan". Лавандула от Прованс, черен пипер и мека дървесина оставят свеж, класически и изтънчен английски barber дух, преплитащ се с френски мотиви и аромат.


Стилнитe кутии и комплекти, малки и големи, готови или по ваш избор какво да включват, ви очакват в бутиците на марката (в Сердика Център и на бул.Витошка), както и онлайн, като тук може да разгледате всички предложения - малки и бюджетни или големи, скъпи и луксозни. Но независимо от цената му и това кой изберете, вие вече знаете какво подарявате и че това не е просто подарък! А какво по-хубаво да помислим и за добрините, които можем да направим, за да създадем един по-добър, справедлив и хубав свят, напомняйки си го със социалните, екологични, филантропски, феминистки и алтруистични ценности, стоящи зад Локситан, които тази години са видими... Не просто подаръци!

Няма коментари:

Публикуване на коментар