>

понеделник, 24 април 2017 г.

Collistar Natura / Transforming Essential Cream*

Привет.

Наскоро "на вратата ми почука" кошница с портокали и ново изкушение от Колистар. Днес е време да ви покажа това революционно чудо!

Natura е линия, която има за изходна позиция идеята за "домашно приготвена козметика", тръгвайки от идеологията за натурална козметика, но погледната от тотално различен ъгъл. Неконвенционалният подход е характерен за Колистар, но тук те надскачат себе си - създават програма за лице, която се състои от четири продукта, съставени от 95% натурални съставки.

Енергията на натуралните продукти е мотива, заради който Колистар включват като основни съставки в продуктите супер храните, които са последния тренд. Щом са толкова полезни за хапване, защо да не ги ползваме и върху кожата си?!
Те ги влагат във формули, изчистени от силикони, минерални масла, изкуствени деривати и SLS, за максимално естествена абсорбация от кожата ни.

Серията съдържа крем, масло, двуфазна мицеларна вода и... революцията - трансформиращ се крем. Именно за него ще говорим днес!


Какво представлява? Крем, който е идеален за употреба самостоятелно или "с добавка" върху лицето.
Съдържа богата на хранителни вещества супер-храна - киноа, както и  масло от шеа, какаово масло, соево масло, слънчогледово масло, стевия, масло от бабасу и други.


Текстурата на крема е изключително лека, но той е богат и маслен, каращ кожата да се почуства галена, мека и подхранена. Сериозна грижа е - не го подценявайте. Попива чудесно, не стои мазно и се усеща суууупер подхранващо. Чудесна цялостна грижа е, подходяща както денем, така и нощем. Личnо аз предпочитам второто, за да могат маслата да бъдат усвоени максимално добре през ноща и да се събудя с кожа, която се е заредила с хранителни вещества.
Обещава също да запази еластичността на кожата и да я предпази от свободните радикали - с всички тези антиоксиданти, вярвам, че го прави!

Сигурно се питате - защо е толкова голям този крем - цели 110 мл.?! Та това са два нормални крема за лице... ами... тук идва специалното. Това не е просто крем, а трансформиращ се, адаптивен и гъвкав крем. Високо технологичен, но и забавен - с възможност за персонализиране и приготвяне на собственa домашна козметика с него.


Как става това? Кремът идва в комбинация с купичка и шпатулка, с които чрез добавянето на прости неща от хладилника или шкафа, може да приготвите няколко интересни рецепти.

Ето нагледно за какво говоря и няколко предложения от мен:


Най-любимата ми рецепта е може би тази за ексфолиант. Как става? Смесвате 1 чаена лъжичка от крема с 2-3 чаени лъжички захар (аз ползвам кафява). С готовата смес започвате да масажирате кожата, след което отмивате - като традиционен скраб за лице.
Усеща се като маслен скраб - захарта се топи и премахва мъртвите клетки, а маслата оставят кожата мека и подхранена, без да е раздразнена или засушена.

Рецепта за почистваща маска е чудесен вариант за избистряне на тена, почистване на кожата без засушаващ ефект - почистване и силно хидратиране в едно.
Смесвате 2 чаени лъжички от крема и добавяте една чаена лъжичка прясно изстискан сок от лимон. Нанасяте върху вече почистено и сухо лице (без околоочната зона), оставяте за 5 минути, след което отмивате с вода.

Ако решите, може да забъркате и ревитализираща маска с мед - добавяте половин чаена лъжичка с мед към 1 чаена лъжичка от крема. Оставяте върху лицето за десетина минути и отмивате с хладка вода. Ако не харесвате лепнещи маски - тази не е за вас. Моят съвет е да не отмивате, а да преспите с нея - ако я нанесете час-два преди лягане, тя ще има време да попие и няма да залепнете за въглавницата. На сутринта ще се събудите със сякаш нова кожа!

Избистряща тена терапия може да забъркате с помощта на крема + кисело мляко. Смесвате половина чаена лъжичка крем и също толкова кисело мляко. Нанасяте като обичайна грижа върху цялото ви лице - млякото олекотява приятно маслената текстура и охлажда кожата.

И за финал, нещо, което мога да препоръчам за много, много суха кожа - супер-подхранваща терапия със зехтин. Смесвате отново половин чаена лъжичка крем със също толкова зехтин. Резултатът е много богат и маслен крем, който нанасяте както обикновено. Лично аз не препоръчвам тази рецепта за хора, които не харесват масла върху лицето си... като мен. Определено е за много сухи кожи и за фенове на маслата!

Както виждате, смесват се малко количество продукти. Идеята на трансформиращия крем е неговите трансформации да се ползват веднага след направата. При свежи съставки, свойствата им се усвояват най-добре от кожата, а от марката искате да постигнете най-добър ефект. Не замразявайте, не оставяйте в хладнилник или нещо подобно. При "готвене", правете колкото за един път или една употреба.
Количеството, което ще постигнете с горните пропорции, ще ви стигне за употреба веднъж върху лицето и шията. В случай, че нещо ви се струва много/малко, то направете го според собствените си предпочитания.

Разбира се, може да експериментирате и с други продукти. Аз понякога смесвам няколко едновременно, особено при маски. За забъркване на маски ми е особено любим, като при тях може да пробвате и още нещо. Обожавам да слагам пасирани пресни плодове - например ягоди, киви и дори ананас. Така използвани като маска, по прототипа и варианта с лимон, те ще подхранят и заредят кожата с мнооооооого витамини и антиоксиданти, а ензимите в ананаса, например, ще почистят и доставят лек ексфолиращ ефект. Ягодата действа прекрасно на тена, благодарение на високото съдържание на вит. Ц, а кивито енергизира.
За цвят на маската може да добавите и намачкани боровинки.
Изобщо, смесването на плодове с транфосрмиращия крем е, казано на чист български, my favourite thing!



Не мога да кажа, че това е must-have продукт. Мога да кажа, че е много интересен, забавен и любопитен продукт, който изисква доза креативност, желание и въображение. 
Аз не съм фен на домашните бъркочи, никога не бъркам/правя нищо домашно - капитализмът е дал възможността всичко да се купи на пазара и да не се налага да си мърдаш пръста дори. Е, този крем обаче, определено ме изненада приятно. И като не фен на домашни нещица, мога да кажа, че транфосмиращия крем определено ми харесва, защото влага наука в home made нещата - така и пресните съставки проникват и се абсорбират по-добре, благодарение на съставките в него.
Мога да го препоръчам на хора, които обичат интересни неща и са експериментатори. Много готина глетозия е!

Според мен е подходящ за всички типове кожа, освен мазна, заради многото масла в него.
Цената му е 76 в Дебенамс., което смятам за прилично, в предвид, че количеството му е двойно, спрямо обикновен крем за лице.

Ще очаквам и вашите идеи/предложения за рецепти!

Няма коментари:

Публикуване на коментар