>

събота, 27 август 2016 г.

Lush Maypole Soap

Лъш - има ли нужда дори да ви казвам нещо повече? Марката говори сама за себе си, а ако ме четете, знаете, че имам "умерено" пристрастяване към нея. Сапуните им са абсолютни най-добрите, които може да намерите на пазара и днес ще си говорим за поредното тяхно откачено творение - сапуна Maypole.


Какво е по-специалното в него? Освен интересната форма, която на мен от многото четене по биология ми прилича на разполовено клетъчно ядро, той е специален с това, че е направен с кленов сироп. Да, правилно прочетохте - кленов сироп от Канада!

Сапуните на марката се различават по състав и е добре да познавате съставките, когато избирате. Този е един от най-меките, нежни и  кремообразни сапуни, които може дa намерите. Това си личи ясно при измиване с него, защото прави  богата, гъста и много кремообразна, мека пяна. Това е така, защото освен, че почиства, сапуна се грижи за кожата ви и обещава подобряване на състоянието й. Оставя я перфектно чиста, но тя се чувства мека и подхранена. 


Да взема точно този сапун в най-горещите дни беше породено от две причини. Разбира се, при силното и вредно за кожата слънце, последното, което искам е пресушена кожа, Нежното измиване с този сапун гарантира доброто състояние на кожата ви. 
Казах ви, че Maypole е направен от кленов сироп, но освен него, другата основна съставка е ментово масло. Това беше и другия фактор да избера него, защото ментата оставя кожата освежена и я охлажда, а измиване с този сапун след плаж е истински рай! След баня кожата се чувства свежа и разхладена, а ако сте били на плаж, премахва горещото усещане от слънцето. Има разхлаждащ ефект и при изгаряне (но не стигайте до там и се пазете! ), както и може да замени охлаждащия ви лосион за след слънце. Винаги през лятото е добре да имаме продукт за тяло със съдържанието на ментово масло, защото всички знаем колко добре, освежаващо и разхлаждащо действа  то. 


Ароматът на сапуна е нещо много любопитно и семпло - просто смес от кленов сироп и мента. Със сигурност ви звучи странно, но повярвайте, аромата си заслужава. Преобладава ментата, със своята острота и леден дъх, но в същото време сапуна ухае сладко, заради сиропа. Получавате ледено-сладък аромат, който е страхотно попадение. Ментов и леден , но сиропно сладък в същото време - именно натрапчивата и пиперлива нотка на ментата е леко убита от сладост, което прави комбинацията от две крайности толкова успешна.. Кожата е обгърната от аромата след баня, а кожата ви се чувства чиста и подхранена. 

Както казах, съдържанието на сапуните на марката се различава. Този е изцяло на маслена основа - направен е от рапично и кокосово масло, с добавено високо съдържание на глицерин и споменатия кленов сироп. Разбира се, присъства и ментовото масло, както й екстракт от вид жасмин. 


Моят съвет е ако купите кръгло блокче от сапуна да го разрежете на две (като на горната снимка), защото е по-удобен при къпане. Сапунът, типично за марката ,е твърд, не се разтапя и оставя цял до край.  Нехарактерно за сапун на бранда е, че е една идея по-неикономичен, но това се обяснява от кремообразната му текстура и по-обилната пяна, която прави. 100 грама от него струват 8,90 лв. и ще го намерите в магазините на марката в The Mall и Сердика Център, както и онлайн. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар