>

четвъртък, 24 декември 2015 г.

Douglas Home Spa / Harmony of Ayurveda / Rich Body Cream and Nourishing Hand Cream

Здравейте!

Време е за малко разнообразие на коледните постове - днес темата отново е празнична, но тя е посветена на домашната спа грижа, потопена в топлота и индийски привкус!
В началото на тази година от Бз/Дъглас пуснаха своя линия продукти бяла и декоративна козметика. Още щом видях сериите за тяло, трябваше да имам нещо - още усещайки аромата на тази серия, вече бях грабнал по нещо от щанда. От трите серии, аз харесах най-много Harmony of Ayurveda, от която отнесох кремове за ръце и тяло (сериите съдържат всичко, за което може да се сетите за грижата на тялото)



Кремът за ръце има богата, която е идеална за по-сухи ръце или нощна грижа.


Обгръща ги в маслен воал, който хидратира и подхранва дори най-сухата кожа успешно. Обогатен е с масла от бадем, манго и сусам, които са основни за серията. Ароматът е уникален - топъл, усещат се както типични индийски нотки, така и сладките нотки на манго, дори леката горчивина на бадема. Точно спа аромат е, отпускащ и много приятен, без да е прекалено наситен на подправки, какъвто по принцип притежават индийските серии, да не кажа не усещам почти такива. Ако имате път към веригите, задължително го усетете - серията с франджипани и тази със зелена ябълка/джинджифил са по-свежи, докато тази е точно спа, богат и плътен, топъл аромат. Сега за зимата е просто идеален, особено вечер, защото лично на мен ми помага да заспя. В тубичката се съдържа 75 мл. крем, а цената е 9 лв. и стотинки.


Кремът за тяло е подходящ също за сезона - богат, маслен, точно каквото ви трябва в студените дни. Самата текстура изглежда свръх лека, подобна на лосион/масло, разнася се лесно.

Нанесен този крем ме удиви - не съм ползвал нищо такова досега. Образува един филм върху кожата, който не се усеща, попива много бързо и оставя копринено гладка кожа. Като казвам гладка, имам в предвид онова силиконово усещане за бечупречна кожа, но тук е по-скоро маслено усещането. Тя е свръх мека, кремът не се чувства мазен или лепкав, а ароматът се усеща с дни - ужасно силен е, всичко, до което се допра се ароматизира, да не говорим за дрехите! Като хидратация е чудесен, освен това маслата защитават кожата от студа и отпускат сетивата.
Кремът е в 200 мл. опаковка, а цената му е 29,99 лв. Сега са пуснали скраб от серията, който също нямам търпение да опитам. Ако предпочитате по-леки грижи, има лосион за тяло от същата серия.


Ако ви се пробва нещо ново, със специфични от познатите на пазара аромати, невероятни като качество, продуктите за тяло от спа серията на Дъглас трябва да се пробват! Наминавате ли през верига, погледнете ги, често остават недооценени и хората не им обръщат внимание, а всъщност са смея да кажа по-добри от The Body Shop, Rituals и дори Bath and Body Works.
Ако пък имате точки за обменяне във веригата, сега е момента да ги използвате и да вземете нещо от серията!
П.с. - бях помолен да кача снимки на съставите, ако за напред искате да го правя, дайте знак!

Пожелавам ви весели празници, много подаръци и сбъднати желания!

5 коментара:

  1. Хммм ще го проверя и ако мирише както го описваш, може и да ме вкараш в преразход!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Трябва! Определено си заслужават да се помиришат и пробват нещата

      Изтриване
  2. Изпревари ме, изкупих доста неща от сериите още щом излязоха, но ревютата си стоят в черновите и сега се сетих чак....... Определено и за мен тази серия е най-сполучлива като аромат, но лятото с голям кеф ползвах ябълката и джинджъра, защото е специфичен и приятен аромат. Погледни им душ-пяните, страхотни са. За ексфолиант не знаех - сега ли са го пуснали?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Супер, ще очаквам и твоето мнение! Душ-пяните ги гледах, но имам прекалено много неща в банята и така и не купих. Ябълката не е по моя вкус, но дфинджифила се усеща много приятно. Ексфолиантът сега го гледах в списанието им, пуснали са го, изглежда много примамливо, но е с цената на крема и се чудя все още

      Изтриване
  3. Къде мога да ги намеря ?

    ОтговорИзтриване