>

петък, 12 февруари 2016 г.

iWhite Instant / Professional Teeth Whitening Kit

Здравейте!

Днес ще темата ще е усмихната... буквално!
Днешния пост ще е за нещо съвсем ново на българския пазар, че чак пари! Наскоро беше промотиран комплект за домашно избелзване на зъбите, но такъв, който не се намираше на нашия пазар, Става дума за iWhite Instant комплект избелващи шини за зъби.
Защо са толкова специални и какво беше действието им върху мен ще разберете, ако продължите да четете!


Комплектът съдържа 10 предварително напълнени силиконови шини - не е нужно смесване или пълненe както с други подобни прoдукти.


Комплект за едно ползване съдържа шина за горните и долните зъби. Шините се изваждат и поставят веднага на предварително измити с четка и паста зъби, след което се стои с тях 20 мин. Накрая изваждате и изплаквате остатъците само с вода. Една опаковка съдържа шини за 5 дневна употреба, която е оптималната. Шините избелват не само отпред, но и зад зъбите. Може да използвате както по 5 дневната програма, така и всеки път, в който имате нужда от избелване.


От марката обещават до 8 тона по-бели зъби, отстраняване на петната и напълно безопасно избелване. Не съдържа пероксид. С добавен  разтворим калций, който заздравява зъбите ви.
В комплекта има листовка как да използвате и какви са противопоказанията (да не се поглъща гел, да не се ползва от лица под 14 години и от бременни/кърмещи, избелва само естествени зъби - без фасети, коронки..., да се ограничат определени пигментирани храни и напитки, да се ползват мигновено след отваряне и т.н.)


Какво мисля аз и как използвах продукта:


Самите шини са меки, удобни и напълнени с нещо наподобяващи крем. Гъсто е, не се разлива в устата и не излиза от шината (освен ако не стискате прекалено много зъбите си). Шините на пръв поглед изглеждат твърди и неудобни, но всъщност са силиконови, меки и не се чувстват в устата. Нагаждат се според зъбите ви и гелът в тях е равномерно разпределен върху зъбите.


 Той също не се усеща, изобщо супер комфортно - за 20 минути единственото негативно, което усетих е, че устата се пълни със слюнка, която не трябва да се поглъща (затова в никакъв случай не използвайте в легнало положение). След като ги поставите трябва да затворите устните и устата си, без да притискате силно, за да не изтече гела. Не трябва да говорите, отваряте устата си, затова бъдете готови за 20 мин. мълчание.


Четох в ревюта, че гела имал гаден вкус - нищо подобно. Няма никакъв вкус при поставяне и по време на употреба, чак накрая се усеща лека лекарствена нотка.
Гелът не се разлива в цялата уста и дори след изваждане ако е останало по зъбите се изплаква лесно само с вода. Никакъв дискомфорт - няма изтръпване, болка или каквото и да е. Сякаш не сте ползвали нещо. Ако случайно от гела попадне върху венците, също няма негативни ефекти, така че бихте могли да сте спокойни за тях (въпреки това шините не се препоръчват при проблеми с венците и поне 2 седмици след лечение на зъбите).
Избелването и отзад на зъбите е важно, защото ако не знаете - зъбите са полупрозрачни и петна отзад могат да прозират и отпред.

В състава си, продукта съдържа иновативен комплекс  - освен избелващ ефект, той съдържа течен калции и такъв на прах, който заздравява зъбите ви, докато оптически кристали избелват зъбите. Съдържа някои киселини в малки концентрации, като освен това съдържа молекули, които премахват петната от зъбите. Ефектите за налице още след първата процедура.


Ефекти:
Държа да отбележа, че преди да започна се консултирах със своя зъболекар. И двамата бяхме на мнение, че преди да се прави нещо такова е добре да се мине преглед и вероятно почистване на зъбен камък, за да може те да са чисти и избелващите агенти да достигнат максимален ефект. Аз правих такова почистване преди няколко месеца и в случая не беше нужно, но ако имате натрупан зъбен камък, то е добре да го почистите.
След и по време на избелването за мен най-важното е, че нямах никакви негативни реакции и не почуствах никакъв дискомфорт. Времето за стоене е малко, а шините са супер удобни, така че откъм комфорт продукта печели всичко (тип ленти-те изобщо не са ми удобни и приятни, за разлика от шините)! Няма отлепяне на шини, падане, изтичане, болка - нищо! Комфортът е на next level!
Важно е поставянето да е веднага след отваряне не шините, тъй като след 30 минути те се окисляват и губят ефект. Измиването накрая трябва да е само с вода - без четки, паста и т.н.
По закона на Мърфи точно по време на избелването ми се доядоха боровинки и пих сок от касис - с други думи, най-пигментираните храни, които не трябва да ям/пия, но... Все пак, нямаше негативни последици.
След 5 дневната процедура, ето какъв е ефекта при мен - преди и след.:

Най-видим ефект имаше след първата процедура, а с всеки следващ ден постепенно зъбите ставаха по-бели. Направи ми впечатление това, че след като махнете шините, на пръв поглед ефект няма. След няколко часа може да забележите ефекта и самите зъби са по-сияйни и бляскави дори.
Още когато четох ревюта на продукта във Великобритания, от снимките в тях реших, че няма да има кой знае какъв ефект. Е, при мен имаше и то осезаем смятам, но въпреки това не очаквам от такъв продукт да се сдобия с зъби, тип "фасети" или перлено бели, та чак изкуствено. Ефектът е натурален, в същото време осезаем и смятам видим. Равномерно е, благодарение за шините, които пасват идеално на всички зъби.


Като ефект, безопасност и комфорт, продукта е отличен. Цената му изобщо не е висока, сравнена с ленти и други продукти на пазара, е и по-достъпен - тя варира между 38-48 лв. Може да откриете в най-близката аптека или дрогерия (моите ги купих от аптека).
Мога да ви препоръчам комплекта ако искате по-бели зъби, постигнати безопасно, бързо и удобно в домашни условия. Продуктът е съвсем нов при нас, така че ако имате питания, насреща съм! Много ще се радвам ако при нас пуснат водата и пастата от серията, които смятам ще са чудесно допълнение. 

3 коментара:

 1. Тъкмо днес ги загледах в аптеката и им се почудих...и за късмет точно днес открих блога ти! :) Определено ще ги пробвам, поздравления за чудесното ревю!

  ОтговорИзтриване
 2. Здравей Jays ,

  Бих искала да добавя малко информация за съдържанието на избелващите продукти.
  Избелващите шини са канцерогенни, за съжаление на пазара има немска фирма , която дори не е вписала всички съставки една от които е в списъка със забранени съставки за продукти за уста.
  Уточнявам че не познавам продукта, който представяш, просто давам насоки на хора които са решили да ползват избелващите продукти.
  Решение не мога да предложа, всеки трябва сам за себе си да прецени. Аз лично смятам , че хората прекалено сме се вторачили във второстепенни неща. Моите зъби са бели, но естествено бели, т. е. според зъболекари, те имат нужда от избелване , защото не са бели като фасети , но това е моето решение. Когато зъбите са здрави и се прави в зависимост от нуждата на венците професионално междузъбно почистване на зъбен камък веднъж в годината или на 6 месеца, зъбите са естествено бели и здрави. Добър зъболекар и правилна зъбна хигиена вкъщи (четкане всяка сутрин и вечер и по възможност между хранения, и почистване на междузъбното пространство с конци за зъби) е повече от достатъчно за здрава и естествена усмивка!

  ОтговорИзтриване