>

понеделник, 7 август 2017 г.

Clinique For Men Maximum Hydrator Activated Water-Gel Concentrate*

Здравейте,

Как се справяте в тези жеги?! Аз определено разчитам на много пресни плодове/зеленчуци и страшно много вода! Хидратацията е да не кажа най-важната, затова всяка капка вода е от значение.. не само за организма, но и за кожата.
Днес ще ви разкажа за един прекрасен помощник, на който разчитам това лято и който ми доставя нужната влага: Maximum Hydrator активиран концентрат, под формата на воден гел, който е новото попълнение на Клиник.


Какво представлява? Концентрат под формата на свеж, воден гел, който е свръх лек и не съдържа мазнини. Без аромат и алергени.
Има мощни и концентрирани съставки, които насищат кожата с влага и не само. Съдържа много (ама много) захари, протеобактерии и водорасли от морското дъно, вода от алое, екстракт от ориз, хиалуронова киселина и кофеин.
Освен гел-водната текстура, в нея има стотици капсулки, които са всъщност капсуловани витамин Е и С, топящи се  при допир с кожата - how cool is that?!
Заедно с това съдържа матрична полимерна технология, която привлича и заключва влагата.


Какво обещава и какви са характеристиките му? Лек на усещане, но даващ мощна хидратация, насищайки всяка клетка с вода. Увеличава влаговия резервоар с 179% мигновено, поддържайки 65%-тово ниво на хидратация за следващите 24 часа след нанасяне.
Бори се с оксидантния стрес, преждевременното стареене и засушаването, предизвикани  от агресорите в околната среда.

Какво мисля за него? 
Текстурата е water in gel - освен микросферичките, при допир с кожата гелът се превръща в течност, осигурявайки моментална абсорбация без лепнещ ефект и приятно охлажда. Чувства се леко, не лепне, но в същото време кожата се чувства "заредена" с влага. Не мога да кажа, че е онзи plumping ефект, доста необичайно е чувството - усеща се силна хидратация, но в същото време много леко усещане. Странно е. Усеща се комфортно, кожата се чувства свежа, без да е утежнена или лепнеща - това много харесвам. Знаете, че не съм фен на геловете, защото при мен лепнат, но тук текстурата се превръща във вода и го няма този "ефект". Като казвам превръща се във вода, буквално е - много приятно усещане.

Идеален хидратант е за лятото за представителите на мъжкия пол, които обичат леки продукти или не обичат да се мажат много - този продукт лесно може да се вкара в рутината на всеки мъж, заради леката текстура, която не оставя следи върху лицето и се абсорбира бързо. Многото активни съставки го правят и чудесна глобална грижа, така че един средностатистичеки мъж не би имал нужда от друг продукт (освен слънцезащиита денем, разбира се).
За студен период, обаче, не мисля, че ще е достатъчен или поне на мен би ми дошъл лек. Определено от моя гледна точка е продукт за по-топли сезони, а в останалите - би бил чудесен за мъже с по-комбинирана кожа.

Идеален и за след бръснене, както и нанесен под слънцезащитата, защото няма чувство на трупане на продукти.Но... най-големият му плюс, от гледна точка на козметично junkie като мен, още не е споменат. Той прави чудеса за продуктите, които сте нанесли преди него. Нищо друго не е оставяло такова усещане при мен! Какво ли, ще се запитате?!
Представете си - нанесли сте супер луксозен серум с масло от Камелия и олио за лице отгоре. Чувствате се като героиня от "The Real Housewives" или  Kardashian - невероятно луксозно и богато усещане върху лицето. Сега забравете последното и си представете мен в тази роля. Казвам си - "Hека завърша и с овлажнител". И слагам този на Клиник... и "уоу". Пипам кожата си - от олиото и серума няма следа, нито усещане. Как така ще се запитате?! Концентратът, нанесен като топ грижа/последна стъпка, вкарва буквално всичко отдолу надълбоко в кожата ви. Как? Чрез водната текстура, която буквално прокарва другите продукти. Бях потресен във възможно най-хубавия смисъл! Просто си представях как всички благотворни съставки влизат надълбоко в кожата ми и успяват да се усвоят по най-добър начин.
Оттогава, всеки път, когато нанасям многостепенни ритуали вечер, винаги завършвам с концентрата, защото знам, че всичко отдолу ще бъде буквално като инжектирано в кожата ми и до сутринта тя ще е поела всички полезни вещества.
Накратко, освен чудесен само по себе си, той прави чудеса в комбинация с останалите ви skincare продукти.

Недостатъци? Не е икономичен, поне при мен, тъй като са ми нужни 2 помпички за лицето и шията. При ежедневна употреба, сутрин и вечер, би стигнал за около месец и половина-два. За мен това не е недостатък, заради целия арсенал от неща вкъщи, но ако е единствения ви овлажнител, както си представям да е за един средностатистическия мъж, който обича да слага по повечко, определено няма да стигне за дълго време.
Идва в удобна безвъздушна опаковка с помпичка, с която лесно се дозира. Годността на продукта след отваряне е 24 месеца.Хидратация без следи -  бързо абсорбираща се и ефективна, Така бих го описал много накратко. Определено препоръчвам за господа, които не обичат тежка на усещане грижа, а искат да полагат ефективна такава. А дори да не искат - моля, половинките, четящи това, да ги накарат! Хидратацията е важна, damn it!
За дамите пък също има версия на този продукт, като и двата ще намерите в бутиците на Клиник. Цената на концентрата е 100 лв и точно, понеже е концентрат, в бутика им в "Сердика", една от дамите ми сподели, че може да се ползва под (като серум) обичайната грижа и над нея, така че - добър помощник в арсенала, определено!


Няма коментари:

Публикуване на коментар