>

събота, 10 юни 2017 г.

La Roche-Posay Anthelios Invisible Anti-Shine Mist SPF50

Здравейте!

Както вече ви споделих преди време... чудото се случи! След толкова време чакане, най-после бранд вкара слънцезащитен спрей за лице в България! Ура! Някой няй-после да помисли и за нас.. и този някой са Ла Рош c техния матиращ прозрачен спрей за лице с фактор 50.


Спреят за лице идва в удобна on-the-go опаковка, която е 75 мл. и при ежедневна употреба (по няколко пъти) би стигнала за около месец.
Самият спрей-дозатор разпръсква съвършено фина мъгла от продукта, която се усеща някак сухо, а не като течност и въпреки това има прекрасен освежаващ ефект. Всъщност дозаторът е като на термалната води на марката, така че ако сте я ползвали, може да си представите облакът, който създава - фин и ефирен.

Съдържа изцяло формула от химична филтри, съобразени с изискванията на ЕС, осигуряващи най-високата и фотостабилна възможна защита. Като грижа за кожата са добавени термална вода, карнозин (силен антиоксидант, познат като „антистарин”, заради забавящите стареенето на кожата свойства) и подхранващ мед.


Как се държи на лицето?
Както казах, при пръскане се държи много приятно, някак сухо и точно сякаш има пудра в него, която ще абсорбира мазнините. Дали го прави? Не знам, за мен не е онзи матов ефект, който аз определям като такъв - ако ще очаквате ефект като след нанасяне на пудра - недейте.
Това, че има такъв ефект, не го квалифицира за мазна кожа - спокойно, това е продукт за всеки тип кожа, дори чувствителна и акнеична.

Не оставя бели следи. прозрачен е и свръх лек. Не се чувства на лицето изобщо! Изобщо! Наистина е като мъгла, която сякаш разпръсква защитните си свойства, но не остава там и не се чувства от кожата. Ако не понасяте тежка слънцезащита като мен, това ще ви допадне много!
Идеален е за дами, тъй като може да се пръска върху грим, заради своя фиксиращ грима и матиращ кожата ефект. Дами, вече нямате оправдание защо не подновявате слънцезащитата си през деня - този спрей е решението! (също така е водоустойчив)


Още в аптеката като го купувах ме предупредиха да пръскам Z-образно и да не задържам на едно място повече от 3 секунди, тъй като се натрупва продукт и тогава би могло да се получи едва доловимо бяло петно. Трябва и да разклатите опаковката добре преди употреба.
Освен това трябва да сте с плътно затворени очи/устни и да не дишате, докато пръскате за ваша безопасност.

Има много приятен и свеж аромат, типичен за слънцезащитен продукт и напомнящ на такъв. Лек е, не задушава и приятно освежава.

Харесвам ли го?
Невероятно много - от спрейовете, които съм виждал, този определено ми е фаворит, най-вече заради начина на разпръскване на продукт.
Както вече казах - супер лек е, не тежи и е много комфортен за кожата, особено в жегите за подновяване. Използвам го ежедневно, навсякъде в града и по всяко време, когато смятам, че е нужно подновяване. Освен на лицето, пръскам на шията, деколето и тила - места, които често се забравят и винаги се чудя на хората, които ще си сложат крем на лицето, но само там и толкова, сякаш е единствената открита зона. Както и да е..
Идеален е за подновяване навсякъде, лесен за апликация и няма нужда от разнасяне - пръскаш и готово! Mess-free, не е лепкав, не е мазен, освежаващ, охлаждащ е върху лицето и най-важното - има чудесна формула от филтри, които защитават кожата ми.
Като термална вода е на усещане, но с мощна защита вътре и превъзходна формула, която не съдържа алкохол и неща, които да дразнят кожата ви.


Дали е основен слънцезашитен продукт за мен? Не. Винаги нанасям сутрин слънцезащитен продукт навсякъде, а спреят използвам за подновяване.
За мен е must-have по всички критерии! Нещо, което всеки трябва да притежава в чантата, раницата, колата или джоба (както казах, удобен размер е) - този спрей трябва да се навсякъде с вас, защото... слънцето е навсякъде, всеки сезон, а слънцезащитата за да работи, трябва да се подновява.

Вече свършвам първите си две опаковки, а това ще се наложи като нещо, което ще поддържам винаги като наличност, всеки сезон, като не искам да оставам без него!
Цената му е напълна оправдана и дори ниска при нас - около 24 лв. за опаковка (за справка, в Англия излиза над 30 лв.).

Дали препоръчвам? При следващото посещение в аптека, задължително поне го погледнете, а ако питате мен - направо купете, трябва да имате с вас такова нещо навсякъде, особено идния сезон!


Няма коментари:

Публикуване на коментар