>

понеделник, 11 април 2016 г.

Biotherm Liquid Glow / Skin Best

Здравейте!

В тези топли дни някак си ме е налегнал мързел. Не знам за вас, но на мен горещото време хич не ми действа добре, защото ме кара да не ми се прави нищо, а само да стоя някъде на сянка и на хладно. Не стига това, ами и днес дъжд... мрачно... ох, доспа ми се..Затова пък реших да се разсея с ревю за един много слънчев продукт, който преобърна грижата ми за лицето! Хм..?!

Какво ще кажете за олио за лице, което има единствена по рода си текстура, без еквивалент на пазара? Съдържа високо количество антиоксиданти, а цвета му е изцяло натурален. Освен това има мултифункционален характер и може да се ползва по цели 4 начина.. Е, признайте, че сте заинтригувани! И аз бях!

Всичко това се отнася за един прoдукт, който се води "течен блясък" и е на Биотерм, от антиоксидантната серия Skin Best. Това е концентриран на много активни съставки продукт, под формата на  олио, с единствена по рода си текстура, от което аз останах изумен. Защо? Продължавайте да четете!


Преди всичко трябва да кажа, че що се отнася до лицето, мразя олиа. Макар, че кожата ми се изсушава лесно, те винаги ми идват  тежки, залепвам за възглавницата, чувствам лицето си мазно и т.н. Абе не се разбирам с подобни продукти, затова и дори никога не съм харесвал олиа/масла за лице. Когато разбрах за това, нямаше как нещо в мен да не се пробуди.. за съжаление, в интернет имаше суууупер малко информация, да не кажа почти никаква, а ревютата бяха повече от оскъдни. Добре, че беше Гери, която ми удари едно рамо и потвърди качеството му, та аз си го взех. И така, това олио преобърна грижата ми за кожата буквално!


Идва в стъклено шишенце с пипетка, а количеството е 30 мл. Цветът му е точно кехлибарен - наситено оранжев, слънчев цвят, като течно злато. Ухае невероятно и неслучайно никъде няма да намерите точно описание на аромата - той е просто неописуем, толкова е приятен.
На пипане се усеща точно като олио, но щом започнете да нанасяте може да забележите, че то не се държи като типичното олио. Не се чувства мазно, а някак флуидно и много приятно. Подходящ е за всички видове кожа.

Въпросът за какво и как точно се ползва е малко по-сложен. "Течният бласък" може да се ползва по 4 начина, с помощта на 4 различни техники:

1 капка - като обогатяваш продукт, смесен с грижата ви за лице. Така олиото добавя в дневната ви грижа силно антиоксидантно действие и усилва действието и проникването на ценните съставки.
2 капки - като хайлайтър - нанасяте олиото върху скулите, челото или зоните, върху които искате да добавите блясък (няма частички)
3 капки - като нощна детокс терапия - най-любимото ми! Масажирате три капки в посока отвън-навътре по лицето.
4 капки - като възстановяваща маска, която зарежда "батериите" - нанасяте, изчаквате 10 минути, след което попивате остатъците.


Сега малко по-конкретно. Като казвам конкретен брой капки, то наистина е така - ако сложите дори една повече, ефекта няма да е същия, затова пропорциите е добре да се спазват. Това не е типично олио, а силен на активни съставки концентрат!

Смесен с дневна/нощна грижа, не се усеща изобщо - пробвах да смеся с много леки грижи, където капката олио изобшо не се усети. Не прави продукта по-тежък, а както казах, действа по-скоро като "cream charger" - зарежда грижата с полезните си и силни съставки. Лично аз смесвам понякога както с крем, така и със серум.

Като хайлайтър, логично няма как да дам мнения, но за да съм честен, това приложение ми се струва меко казано странно. Някак не виждам смисъла да си купя такъв продукт и да го ползвам по този начин..

Като нощна детоксикираща терапия е начина, по който всъщност аз използва олиото главно и нещото, което замени цялата ми нощна грижа. Три капки, нанесени с лек масаж преди сън - е, няма такъв кеф! Усеща се прекрасно на кожата, няма мазен ефект, попива напълно, а на сутринта кожата наистина е накак заредена и по-свежа. Ако сте имали дълъг, изморителен ден, веднага ще забележите разликата. Самото лице е по-сияйно и с избистрен тен, без никакъв уморен вид, от което аз по принцип страдам.

Говорейки за изморяване, като маска е просто прекрасен - след 10 минути може да видите как изморената, сивкава кожа, просто променя тена си. Ама буквално виждате как тена се променя, толкова силно работи. 4 капки определено се усещат по-интензивно, но за 10 минути нужното количество прониква в кожата, с остатъците трябва да попиете със салфетка.

Звучи ви добре? Чакайте. Не съм казал още какво съдържа - най-важното е съдържанието на чист астаксантин. Но какво е специалното в тази съставка? Тя се добира от водорасли и е една от най-търсените хранителни добавки в момента, заради огромното количество на антиоксиданти, които съдържа. Освен това, той научно доказано забавя стареенето, а съдържащите се антиоксиданти са с една от най-високите концентрации в природата. Освен в чиста форма, в продукта са вложени и сладководни култури, които го произвеждат - олиото е живо, буквално!
Само това ли му е специалното? Е, разбира се, че не - течен витамин С, който всички знаем как работи за кожата,. Масла от шипка, лимон, кайсия, царевица, касис, слънчоглед, розмарин, пасифлора и ориз са като истинска златна смес за кожата - осъзнавате колко концетриран на полезни вещества продукт е, нали? Няма парафини или силикони.

За разлика от чистите масла, това самостоятелно или смесено с крем съдържа вещества, които го кара да проникнат с дълбочина в кожата, за истински ефекти. Чистите масла нямат свойството да проникват, а стоят на повърхността на кожата, защото нямат добавени необходимите примеси, които да ги накарат да проникнат в дълбочина. Тук получавате истинска енергийна бомба, която не просто обещава, но в действителност навлиза в кожата ви и има трайни резултати.

Мнението ми е, че опитах неочаквано добър продукт и като не-фен на олиата, то това определено ме спечели. Виждате, че не е стандартен прoдукт, но това пък го прави още по-специален! Между другото, страшно икономично е - откакто го ползвам, не е мръднало количеството в опаковката (затова й годноста му след отваряне е повече от стандартното - 18 месеца ).
Liquid Glow може да намерите в магазините и бутиците за селективна козметика, а цената е малко над 90 лв. за 30 мл. опаковка.

2 коментара:

  1. Звучи много интересно. Като цяло май и аз не се спогаждам много с олиа, но в бъдеще бих му дала шанс.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено си е интересно и не е типичното олио, да не кажа хич, точно затова ми харесва

      Изтриване