>

събота, 12 март 2016 г.

Douglas Men 2-in-1 Hydro Energy Face Gel*

Здравейте!
Мото днес отново е: "Douglas MEN - because good skin is also a man thing"

Наскоро ви разказах за мъжката серия на Дъглас, тяхната политика и идея за създаването на линията, говорейки ви за чудесния околоочен крем. Днес ще ви покажа още един продукт, който страшно харесах - това е 2 в 1 гел за лице Hydro Energy.


Марката е създала специален гел, чиято формула е две в едно - може да се ползва като афтършейв продукт или като ежедневна грижа за цялото лице. Типично за линията, текстурата е направена изключително лека, за да може да попие бързо ("Quick and easy - Enjoy your life"), в същото време да е достатъчно хидратираща. Гелът предоставя активна грижа срещу увредената и стресирана от бръснене кожа, едновременно с това успокоявайки, освежавайки и предпазвайки я. Обещанията са кожата да е освежена, мека и жизнена.

Какво представлява продукта и какво мисля аз за него?


Идва в пластмасова, 75 милилитрова опаковка с дозатор, който има предпазна пластинка, с която да запечатвате помпичката след използване. Флаконът идва в картонена кутия и листовка вътре. Гелът носи типичния аромат на серията - дървесен с нотки подправки и пикантност, но и свеж дъх, типично мъжки.Текстурата му изглежда кремообразна, но не е - типичен гел, лек и въздушен. Нанася се за секунди и попива мигновено - кожата го изпива. В същото време тя се усеща мека, гладка и овлажнена, без тежко усещане. За мен това е много важно, защото не използвам автършейв продукти по тази причина - всички ми идват тежки, мазни, лепкави и затова предпочитам флорални води. Този обаче е наистина лек и не се усеща, което ме спечели. Лично аз предпочитах да го нанасям като автършейв, тъй като имам друга основна грижа. След бръснене успокоява и почиства кожата, докато възвръща влагата и именно това много ми харесва. Използван на цялото лице отново не е тежък, приятно омекотява и освежава кожата. Ако нямате време за няколко различни грижи след бръснене/почистване и искате нещо леко и мултифункционално, което да освежи, овлажни и успокои кожата ви, гелът е добро решение.
Интересно е, че напоследък съществува модата за използване на такъв тип продукти като база за грим в блог средите - у нас често този бива буквално присвояван, за да се ползва от женските вкъщи като база. Изглежда и в това приложение работи успешно...Съставът на продукта е отново приятно съобразен за мъжката кожа. За почистващ ефект след бръснене е добавен алкохол, който не изсушава кожата ми в случая. Ефектът, който прави кожата да изглежда мека и гладка не идва от силиконите, типично влагани в този тип продукти - в случая те са заместени от емолиент, който имитира действието им (затова и става за база за грим). Вложени са масла от авокадо и шеа, витамин Е, успокояващ пантенол, аргинин  и екстракти от бамбук и кактус.
Отново много специално е наличието на Aquacacteen - елексир, който се извлича от кактус. Той блокира производството на стрес маркери от нервните клетки в кожата, успокоявайки раздразнената кожа. Има силно влагозадържащо действие, а клинични проучвания сред мъже и жени показват, че вложен дори в почистващ продукт, той успешно хидратира и омекотява кожата. Идеален най-вече за след бръснене, тъй като блокира ипулсите за стрес, които бръсненето предизвиква. Отделно обогатява кожата с желязо, калций, калий и магнезий, както й витамините А, С, В1, В2 и В3. Е какво по-добро?

Като заключение мога да кажа, че продукта е много добър, работи, а ако сте като мен и имате непоносимост към тежки продукти за след бръснене (каквито са 90% от тези на пазара, според мен), този е за вас! Може да го намерите във едноименната верига, а цената му е 35, 90 лв.
А ако ви е интересно да прочетете за любимия ми околоочен от серията, може да го направите тук!

Няма коментари:

Публикуване на коментар