>

понеделник, 15 февруари 2016 г.

Douglas Men Active Eye Cream*

Здравейте!

Една от най-чувствителните, тънки и деликатни зони по кожата ни е тази около очите. Да полагаме правилна грижа именно за тази зона е от ключово значение ако искаме да изглеждаме добре и да останем по-дълго млади. Грижата за тази зона за мен е изключителен избор, който правя с дни и часове проучване кое е най-доброто за мен. Наскоро обаче започнах да използвам околоочния крем от новата мъжка серия на Дъглас, който се оказа чудесен продукт.


MEN серията на веригата е създадена специално според нуждите на мъжете. Формулите на продуктите са леки, освежаващи, бързо попиващи и не мазни, за мъжете, които не обичат да чакат, съобразени с разликите в мъжката кожа. Създадени са за да са максимално леки и лесни за нанасяне, но в същото време да могат да успокоят и овлажнят най-чувствителната и увредена кожа, особено важно за мъжката, която постоянно е в стрес заради бръсненето.
Серията съдържа продукти за баня и бръснене, грижа за лицето, тялото - изключително богата и общо взето всяко нещо, от което един мъж има нужда.
Мотото е: "Douglas MEN - because good skin is also a man thing", с което аз съм не просто съгласен, ами то е и мое лично мото.


Околоочният крем идва в 20 мл. тубичка, повече от стандартното съдържание на такъв продукт. Текстурата е гелообразна, полу-прозрачна и свръх лека, дори водниста. На околоочния контур попива за секунди, усеща се леко и дори охлаждащо. Ако кожата в тази зона ви е по-суха може да ви се стори лек, но заради някои съставки това е заблуждаващо. Има лек аромат на мъжки парфюм, дървесен, с леки нотки подправки - не се усеща и е много деликатен.


Най-важното, което ми направи впечатление е, че крема съдържа голяма доза хиалуронова киселина - текстурата му е свръх лека, но хиалурона е една невероятна съставка, която задържа водата в клетките и буквално я запълва. Независимо леката и топяща се текстура, именно тази съставка ще направи чудесата. Eyeseryl е тетрапептид, чудо на модерната индустрия, който действа върху лимфния дренаж и капилярната пропускливост, премахвайки торбички и тъмни кръгове. Освен това, според клиничните характеристики на пептида, за месец ще ви сдобие с 30% по-еластична кожа, заради ускоряването на производство на колаген.
Добавени са полиглюкуронова киселина, масла от авокадо, жожоба, восъци от акация и слънчоглед, пантенол, екстракти от бамбук, кактус и акация.


Използвах както в по-топли дни, така и в най-студените дни, в които температурите падаха под -20 градуса. Мога да кажа, че околоочната ми зона беше събудена, мека и по никакъв начин увредена от условията. Сутрин кремът я правеше свежа, охлаждаше, а през деня комплекса от съставки се грижеше тя да е подхранена и защитена, без да чувствам лепкав или мазен филм. Изобщо попива напълно, не се усеща, но ефекта е налице. За лятото ще е просто перфектен, сега за зимата ако имате много суха кожа може и да е недостатъчен, но хиалуроновата киселина прави чудеса. Откъм формули и съставки, марката определено прави страхотни неща.
Освен овлажнена и предпазена кожа, самият вид е по-събуден и свеж, а тъмните кръгове, които често имам от недоспиване са по-малко видими.

Цената е 25,90 лв. и определено влиза в графата достъпен продукт, така че ако харесвате леки формули и искате добре подбрана грижа за мъжката кожа  погледнете нещата на бранда. Скоро очаквайте и още включвания по темата с други продукти на Douglas Men.

Няма коментари:

Публикуване на коментар