>

събота, 14 ноември 2015 г.

Shiseido Ibuki Refining Moisturizer

Здравейте!

Време е да отделя малко внимание на основната грижа за лице, която ползвам. Очертава се малко по-дълъг пост, за което се извинявам..
Малко след края на лятото вече започнах да търся подходяща грижа за есенно-зимния период. Много тествах, много търсих и така докато не попаднах в Дъглас /The Mall/ на една от най-милите и внимателни консултантки, която съм срещал някъде. Те беше от екипа на Шисейдо България и логично, поговорихме на дълго и на широко за продуктите на бранда, а с тези сладки приказки откарахме над половин час. Накрая аз се оказах с един от най-добрите кремове за лице, които съм ползвал - Ибуки овлажнителят на Шисейдо.


Всъщност това не е първият продукт, който използвам на марката, дори мога да кажа, че имам опит. Лятото използвах крем от серията Пюрнес и тъй като ми се отрази добре, исках и през по-студения период да наблегна на марката. Мъжката серия ми се стори не толкова за моите нужди, затова и предпочетохме друга. С помощта на консултантката и доста тестване, избрахме смятам най-доброто - Ибуки!
Макар серията да обещава да поддържа кожата перфектна като на гейша, тя е подходяща и за мъже (още през лансирането 2013 това е един от target-ите). Тя е за хората, които водят забързано ежедневие, в голям град, съответно има мръсотия, УВ лъчи, проблеми от всякакви естество... Той решава всеки един проблем, който може да ви се появи - изсъхване, пъпки, бръчици, сивкав и повяхнал тен, чувствителност... всичко! Просто да поддържа кожата перфектна и да предпазва от всякакви увреждания и проблеми.
Дали работи ?! И още как!
Върши си работата превъзходно - кожата след него е мека, гладка, хидратирана и изглежда добре. Мъжката кожа по принцип е по-мазна, но кремът не омазнява допълнително. Чувствам го идеално, не е лепкав/мазен. Успокоява кожата много приятно, особено след бръснене, когато явно мога да видя как за секунди успокоява и я връща в нормалното й състояние. Също има и превъзходен аромат на нещо успокояващо, леко флорален. Не е силен, деликатен е, но много приятен. Текстурата пък му е лека, млечно бяла, наподобява точно мляко - не е гъста или тежка, напротив. Много, много приятна и лесна за нанасяне/попиване. Разнася се за секунди и 1-2 помпички са ми напълно достатъчни за лицето и шията.


В София не е  нужно да ви казвам какъв е въздуха - нужна ми е седмица без да полагам грижа и порите ми вече са се задръстили, кожата повяхва и става чувствителна. Откакто ползвам крема, аз нямам никакъв проблем с нея - тя е в перфектно състояние, напълно здрава! Дори в по-студените и ветровити дни, чакайки автобус на спирка, например, мога да усетя как кожата ми буквално замръзва и става червена - този крем успешно ме предпазва и от това, заради страхотните хидратиращи и подхранващи свойства. Не ми излизат пъпки, не се замърсяват порите, кожата е някак здраво изглеждаща, хидратирана и въобще перфектна във всяко отношение.
Има удобна помпичка и е 75 милилитра, доста повече от стандартните.


Кремът има версия и за суха/много суха кожа, който обаче ми дойде тежък, затова и избрах версията за всеки тип.
Определено за мен е не добра, ами отлична покупка, на която кожата ми се радва! Не просто не мисля, ами не искам да го сменям дори, толкова ми харесва!

П.с. отново искам само да споделя колко харесвам консултантите на марката и за мен са едни от най-добрите и милите тук, по нашите географски ширини, където е дефицит това. Познават много добре продуктите си, могат да дадат съвет и да консултират както трябва. Уважават личното пространство и е супер приятно да поговориш с тях: мили са, внимателни, не делят клиентите, отворени и с подход. А че без да правя покупка последния път ме заринаха с мостри е друг въпрос, който и говори, че имат подход към клиентите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар